Copy

eNIJZ - maj 2019
Elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje
Če se vam elektronski bilten ne prikaže, kliknite tukaj.
 
Maj je bil neobičajno moker in hladen mesec, zato se marsikdo ni odpravil na želeni izlet ali piknik. Je pa vreme šlo na roke vsem učencem in dijakom, ki se soočate z zaključnimi ocenami in maturo. Držimo pesti za čim boljši izid, pri učenju pa ne pozabite zaužiti dovolj vode, saj lahko svoj uspeh s primerno hidracijo še izboljšate. 
K sreči je vremenska napoved za junij bolj vedra in ponovno bomo iz kolesarnic potegnili kolesa, rolerje, skiroje in tako krepili svojo kondicijo. Če načrtujete počitnice, se pozanimajte o zaščiti zdravja na poti in opravite preventivni posvet v ambulanti za cepljenje in potovalno medicino.
Jupiii, junij je pred vrati. :) 
Aktualno
Porast mišje mrzlice
Letos v Sloveniji opažamo porast mišje mrzlice (hemoragične mrzlice z renalnim sindromom - HMRS). Da bi se izognili okužbi, vam svetujemo upoštevanje preventivnih ukrepov. Več...
31. maj: Svetovni dan brez tobaka - Brez tobaka za zdravje pljuč
Tobačni dim ima hude posledice na zdravje pljuč kadilca in tobačnemu dimu izpostavljenega nekadilca v vseh življenjskih obdobjih. Več... 
Izpostavljeno
Jožica Maučec Zakotnik prejela državno odlikovanje
Dolgoletni sodelavki NIJZ Jožici Maučec Zakotnik je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podelil državno odlikovanje, in sicer medaljo za zasluge na civilnem področju..  Več...
Samo Podgornik je prejemnik naziva Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi 2018
Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva je letos že šestič podelila priznanje Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi za leto 2018. Ponosni smo, da je prejemnik tega priznanja Samo Podgornik, ambasador Programa Svit..  Več...
Priporočamo

 
Publikacije in gradiva
Duševno zdravje otrok in mladostnikov
Znanstvena monografija (v e-obliki) prinaša celovit pregled in analizo stanja na področju pozitivnega in negativnega duševnega zdravja od 0 do 19 let ter izpostavlja ključne duševne motnje in predloge ukrepov.
Napovedujemo
Dogodki v mesecu juniju: 
  • Strokovno srečanje Podnebje, okolje in alergije (04.06.2019).
  • Konferenca na visoki ravni za enakosti v zdravju - pospeševanje napredka za zdrava in uspešnejša življenja vseh v evropski regiji SZO (11.-13. 06. 2019).
Spremljate nas na Instagramu.
Spremljajte nas na Instagramu, kjer bomo z vami delili fotografije, video vsebine in razne zgodbe. Veseli bomo tudi vaših fotografij. Označite nas z @_nijz_ ali uporabite ključnik #nijz. 
Instagram
Sledite nam na Twitterju!
Sledite nam na Facebooku!
YouTube
Obiščite našo spletno stran!
Email
Copyright © *|2019|* Nacionalni inštitut za javno zdravje. Vse pravice pridržane.


Novice s področja javnega zdravja lahko spremljate na spletni strani NIJZ, Twitterju, Facebooku in YouTubu. Veseli bomo vašega mnenja, ki ga lahko posredujete preko navedenih spletnih socialnih omrežij ali elektronskega naslova pr@nijz.si.

Od prejemanja elektronskega biltena se lahko odjavite na naslednji povezavi.

ISSN 2463-9567


This email was sent to <<E-naslov>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacionalni inštitut za javno zdravje · Trubarjeva 2 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp