Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #57
 
View this email in your browser

KAMPIOEN KWPN HENGSTENKEURING AFKOMSTIG VAN PRINSJESDAG

Voor zowel Veulenveiling Prinsjesdag als voor het RS2 Dressage Center is het afgelopen jaar zeer succesvol verlopen op de KWPN-keuringen. Na de NMK-kampioenstitel van de door RS2 Dressage op Prinsjesdag aangekochte Iveniz Texel werd de als embryo geveilde Jameson RS2 kampioen van de KWPN Hengstenkeuring. Een prachtig succes voor Saskia en Jacques Lemmens, Robin van Lierop en Seth Boschman van de succesvolle dressuurstal RS2 Dressage Center de Horst.
 
Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M keur preferent IBOP(dres) sport (dres) van Negro) is gefokt door Stal 104 uit Wijdewormer van Willeke Bos, maar als embryo werd Jameson al verkocht. Op Veulenveiling Prinsjesdag in 2013 kwam de toen nog ongeboren Jameson onder de hamer. Zijn bijzonder interessante afstamming sprak Robin van Lierop en Seth Boschman aan. “We kenden de moeder goed en durfden de gok wel te wagen”, vertelde Robin van Lierop tegen De Paardenkrant / Horses.nl. “Het was een verrassingsei”, zegt Saskia Lemmens van RS2 Dressage over Jameson RS2.
 
Hengstenkeuringscommissievoorzitter Bert Rutten was vol lof over de overtuigende kampioen Jameson RS2. “Hij heeft een fantastische galop, heel veel schakelvermogen, zelfhouding en balans in beweging”, sprak de voorzitter.
 
Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert fokker Willeke Bos van Stal 104 en eigenaren Saskia en Jacques Lemmens, Robin van Lierop en Seth Boschman met dit geweldige succes van Jameson RS2!

PRINSJESDAG-SPRINGHENGST O'NEIL VD BISSCHOP AANGEWEZEN VOOR VERRICHTINGSONDERZOEK

Veulenveiling Prinsjesdag kende op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch meerdere successen. In de springrichting kreeg Prinsjesdag de in 2014 geveilde O’Neil vd Bisschop aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. O’Neil vd Bisschop is gefokt door de familie De Craene uit Melle en in eigendom van Ben van Mierlo uit Koningslust.
 
O’Neil vd Bisschop (Diamant de Semilly uit Jade vd Bisschop van Ogano Sitte) toonde in Den Bosch zijn springtalenten; O’Neil heeft een goede afdruk, veel vermogen en lijkt zeer voorzichtig. Zijn moederlijn is daarnaast zeer interessant: moeder Jade springt al op internationaal 1,40m-niveau en is een dochter van de Grannus-merrie Priscilla. Deze merrie staat aan de basis van beroemde internationale springpaarden zoals Holland van den Bisschop (Remco Been), Estina (Samantha McIntosh) en de goedgekeurde hengsten Dulf van den Bisschop, Arizona en Maestro van den Bisschop.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert fokker Stal vd Bisschop en eigenaar Ben van Mierlo met de prestaties van O'Neil vd Bisschop en wenst allen succes met het KWPN verrichtingsonderzoek!

SUCCESVOLLE KWPN HENGSTENKEURING

De KWPN hengstenkeuring was ook dit jaar een groot succes voor Veulenveiling Prinsjesdag. Naast de successen van Jameson RS2 en O’Neil vd Bisschop werd ook de Veulenveiling Prinsjesdag stand aan de hoofdpiste druk bezocht!
 
De inschrijvingen voor de selectie van Veulenveiling Prinsjeadag zijn tijdens de hengstenkeuring van start gegaan en afgelopen week hebben wij al veel inschrijvingen mogen ontvangen. Namens Veulenveiling Prinsjesdag bedanken wij iedereen die de stand heeft bezocht, zijn of haar veulen heeft ingeschreven en/of zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief! Eind februari maken wij de winnaars van de dekkingen bekend.

De KWPN Hengstenkeuring was naast de paardensport ook een prachtig evenement om bijeen te komen. Veulenveiling Prinsjesdag organiseerde de donderdag- en vrijdagavond een gezellige borrel voor alle geïnteresseerden. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Heeft u uw veulens nog niet ingeschreven? Doe dat dan nu online via onze website www.prinsjesdag.eu of klik HIER voor het digitale inschrijfformulier.
UNTOUCHABLE EMBRYO UIT MERRIELIJN 1.60M SPRINGPAARDEN WIZARD & UTOPIA VD DONKHOEVE
Embryoauction.com heeft wederom een embryo vast weten te leggen waarbij succes bijna gegarandeerd is. Een embryo van de tophengst Untouchable uit de beroemde Chin Chin-merrie Ramona van de Gaver. Deze bewezen merrie bracht onder meer internationale springpaarden als Wizard van de Donkhoeve en Utopia van de Donkhoeve, maar stond ook aan de basis van een bijna eindeloze lijst aan internationale toppers.
 
Onder het zadel van Kurt De Clerq sprong Ramona van de Gaver zelf succesvol in de sport en nam ze deel aan het wereldkampioenschap voor zevenjarigen in Lanaken in 2001. Gedurende haar sportcarrière bracht ze al haar eerste succesvolle producten.
 
Dan vader Untouchable. Deze zoon van de te vroeg overleden Hors la Loi II komt uit de Holsteiner stam 18a2 en verenigt het fantastische bloed van Heartbreaker en Carthago. Zelf was Untouchable al op jonge leeftijd een talent van ongekende kwaliteiten. Onder Doda de Miranda en Daniel Deusser sprong de schimmel op het hoogste niveau en werd hij in 2012 verkocht aan Absolute Horses van de familie Hallundbæk en de gebroeders Schou. Onder Andreas en Christian Schou sprong Untouchable wederom succesvol op Grand Prix-niveau en breken zijn oudste nakomelingen eveneens door op het hoogste niveau. Denk bijvoorbeeld aan Untouched (Nick Skelton en Ben Maher), Big Brother (René Lopez), Corana’s M en M (Tadahiro Hayashi) en nog vele anderen.

Klik HIER om direct door te gaan naar de website.

foto 1: Untouchable Z (Heartbreaker x Oleaster)
foto 2: Utopia vd Donkhoeve (Robin II Z x Ramona van de Gaver)

START VEILING: DINSDAG 21 FEBRUARI 2017
EINDE VEILING: ZONDAG 5 MAART 20.00 UUR

PARTNEROVEREENKOMST MET HAVENS PAARDENVOEDERS GETEKEND

Vorige week hebben Bart Minne, Havens Paardenvoeders, en Arjan van der Waaij, voorzitter Veulenveiling Prinsjesdag, de partnerovereenkomst getekend. De komende jaren zullen de twee organisaties nauw gaan samenwerken.

Havens Paardenvoeders zal onder andere tijdens Veulenveiling Prinsjesdag op 19 en 20 september 2017 aanwezig zijn met een stand. Veulenveiling Prinsjesdag kijkt uit deze samenwerking!

Klik HIER voor meer informatie over Havens Paardenvoeders.

IDEAL DE LA LOGE EMBRYO UIT MERRIELIJN
BEN MAHER'S CELLA

De succesvolle online veiling www.embryoauction.com, dat deel uit maakt van Veulenveiling Prinsjesdag, start de verkoop van een embryo van  de tophengst Ideal de la Loge uit de jonge vd Bisschop moeder met een directe lijn naar het springfenomeen Cella. De veiling gaat van start op dinsdag 21 februari vanaf 20u.
 
Evita van ’t Roosakker (Nabab de Reve)
Isaav vd Bisschop (Calvaro Z) -1.45m
Jackson vd Bisschop (Flipper ‘d Elle) -1.45m
Josephine vd Bisschop (Tornado) -1.45m

Usha van ’t Roosakker (Chin Chin)
Cella (Cento) – 1.60m
Emperio van ’t Roosakker (Nabab de Reve) – 1.60m
Equador van ’t Roosakker (Nabab de Reve) – 1.60m
Babbe van ’t Roosakker (Kannan) – 1.50m
Britt van ’t Roosakker (Carnute) - 1.40m
Aquita van ’t Roosakker (Calvados) - 1.30m

Hawai van de Padenborre (Fleuri du Manoir)
Tokio van de Padenborre (Major de la Couer) – 1.50m
 
Klik HIER om direct naar de website te gaan.

foto 1: Ben Maher met Cella (Cento x Usha van 't Roosakker)
foto 2: Roger-Yves Bost met Ideal de la Loge (Dollar du Murrier x Ulenda)


START VEILING: DINSDAG 21 FEBRUARI 2017
EINDE VEILING: ZONDAG 5 MAART 20.00 UUR

VEULENVEILING PRINSJESDAG
NU OOK OP INSTAGRAM!

Goed nieuws! Vanaf nu kunt u Veulenveiling Prinsjesdag ook volgen op Instagram. Naast het posten van foto’s van de veulens zult u hier ook interessante nieuwtjes terugvinden en geven wij u een kijkje achter de schermen!
 
Klik HIER om direct naar onze Instagram pagina te gaan of klik het Instagram symbool onder aan deze nieuwsbrief.
Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2017 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Wakkerendijk 178a · Eemnes, 3755DH · Netherlands