Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #28
View this email in your browser
Fürstenball, een fenomeen in de fokkerij en sport, is de vader van één van de embryo's die geveild worden op embryoauction.com.

VERKOOPSITE WWW.EMBRYOAUCTION.COM VERRAST MET EXCLUSIEVE DRESSUUREMBRYO'S

Het nieuwe verkoopplatform embryoauction.com is pas enkele weken actief, maar verraste al met enkele zeer succesvolle verkopen. Zo ging het eerste kavel, een embryo van Cumano x Parabel van Animo naar springruiter Jos Lansink. Voor de dressuurliefhebbers heeft Embryoauction nu ook de hand weten te leggen op het allerbeste materiaal dat beschikbaar is: een product van kampioenshengst Fürstenball uit Edward Gal’s topmerrie Sisther de Jeu. Ook het embryo van de Duitse belofte Dante Weltino uit Wendela, de moeder van Capri Sonne Jr mag sensationeel genoemd worden.
Sisther de Jeu (v. Gribaldi) was zeer succesvol in de Grand Prix onder Edward Gal.
Wie zich wil verzekeren van het allerbeste wat er in de dressuurfokkerij beschikbaar is, kan deze embryo’s niet laten schieten. Sisther de Jeu heeft onder Edward Gal jarenlang op het allerhoogste niveau gepresteerd in de internationale sport. Ze wordt na haar glansrijke carrière pas recent ingezet in de fokkerij. Sisther de Jeu is een dochter van topvererver Gribaldi uit de sterke dressuurfokkerij van Huub en Tini van Helvoirt, die o.a. Jazz gefokt hebben. Haar moeder is de Amor-dochter Esther, die van Gribaldi ook Thriller bracht, die fantastisch presteert onder Katja Gevers. Perry (Jazz x Esther) bracht het tot Lichte Tour-niveau. Sisther zelf heeft zoals gezegd een indrukwekkende sportcarrière achter de rug. Zij behaalde o.a. topklasseringen in Worldcupwedstrijden als Den Bosch, Odense, Londen en Mechelen, maar ook zilver op het NK, derde in de Nations Cup in Aken en 4e tijdens de Wereldbekerfinale. Vader van dit embryo is de schitterende Fürstenball, die nu al een fenomeen wordt genoemd in de fokkerij en sport. De hengst die uitblinkt in lichtvoetigheid en elasticiteit, won op jonge leeftijd alle kampioenstitels die er in Duitsland te behalen zijn; op de keuringen en onder het zadel. Zijn fokkerij is al net zo spectaculair als hijzelf. Hij leverde al kampioenshengsten, kampioensmerries, recent nog de nummers 1 (Fürsten Look), 3 en 4 bij het Bundeschampionat 4-jarigen, en de nummer 1 en 2 bij de elitekeuring in Rastede. Kortom Fürstenball is ongeëvenaard.
Capri Sonne Jr boekte vele zeges op rij onder Dinja van Liere en is voor een recordbedrag verkocht aan Laura Tomlinson-Bechtolsheimer (GBR).
Maar ook het embryo van kampioenshengst Dante Weltino uit de moeder van de ongeëvenaarde Capri Sonne Jr biedt een opening naar onvergelijkbaar genenmateriaal. Dante Weltino was dressuurhengst van het jaar 2014. De zoon van Danone I uit een moeder van Welt Hit II schitterde afgelopen jaar tussen de witte hekjes met Therese Nilshagen. In de klasse ZZ-Z won Dante Weltino dertien keer, en dat terwijl hij pas zeven jaar is. Hij was vorig jaar een van de finalisten voor de Nürnberger Burg-Pokal en kwalificeerde zich eerder twee keer voor het Duitse Bundeschampionat. Ook als vaderdier heeft Dante Weltino zich nu al bewezen. Zijn meest bekende nakomeling is de premiehengst Del Ponte (mv. Pik Noir), uit zijn eerste jaargang. Daarnaast bracht hij vele veulens die hoge ogen gooiden op de keuringen.

Dante Weltino is gekruisd met de moederlijn van het meeste winnende talent van Nederland van de afgelopen jaren: Capri Sonne Jr. Meer dan 90% van al zijn gestarte wedstrijden sloot hij winnend af. Hij is zeer, zeer succesvol op de Prix St. Georges niveau, en niets staat hem in de weg in de overstap naar het ‘zware werk’. Dit voorjaar werd de hengst voor een recordbedrag verkocht aan de Engelse dressuuramazone Laura Tomlinson-Bechtolsheimer. Capri Sonne Jr is een hengst van de Ferro- zoon Rhodium. Zijn moeder is de stermerrie Wendela, een dochter van San Remo die met zeer hoge cijfers in het stamboek werd ingeschreven. Zij bracht naast Capri Sonne Jr. ook een volle zus van de hengst die Z loopt alsmede een aangewezen hengst van Armani. 
Dante Weltino: dressuurhengst van het jaar 2014 en vader van één van de embryo's.

UNIEK EMBRYO VAN QUICKLY DE KREISKER UIT MOEDER VAN CARRERA VDL

Deze week veilt embryoauction.com een uniek embryo: vader is de sensationeel springende Diamant de Semilly-zoon Quickly de Kreisker die in eigendom is van Majesty Mohammed VI King of Marokko, de moeder is Vantiels Esprit, moeder van Carrera VDL en halfzus van Markus Fuchs’ grootverdiener Tinka’s Boy. Vantiels Esprit is een dochter van wellicht de beste vererver van de 21e eeuw tot nu toe, Baloubet du Rouet. Deze merrie sprong zelf internationaal 1,50m en gaf haar springkwaliteiten door aan Carrera VDL. Deze zoon van Cardento excelleert inmiddels zelf in de internationale sport met Jur Vrieling, en toont zich een toekomstig topvererver met zijn zeer talentvolle eerste jaargangen.
Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly) (foto: Laurence Badoux)
Embryoauction.com is een online veilingplatform voor het beste genenmateriaal dat er in de Europese sportpaardenfokkerij beschikbaar is. Wekelijks worden embryo’s geveild van tophengsten uit moederlijnen waarin prestatie sterk verankerd is. De kracht van prestatie: www.embryoauction.com. Registreer nu!
stal krabbebos vantiels esprit roosendaal 1.40
Vantiels Esprit, moeder van Carrera VDL en het embryo dat deze week geveild wordt.
VDL Carrera jumping Nationscup Drammen
VDL Carrera maakt fuore onder Jur Vrieling tijdens de Nations Cup in Drammen.
Voor meer informatie: www.embryoauction.com, info@embryoauction.com of bel +31-(0)342440100 of +31-(0)653933150
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2015 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu