Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #56
 
View this email in your browser

AGANIX DU SEIGNEUR EMBRYO UIT MOEDERLIJN HELLO M'LADY

In moderne springsport draait het steeds meer om de combinatie van lichtvoetigheid en reflexen met onbegrensd vermogen; Embryoauction.com kijkt naar de toekomst en biedt daarom dit embryo van powerhouse Aganix du Seigneur uit de snelle, bloedvoorzichtige Febo’s L’Argentina aan. De veiling is dinsdag 24 januari van start gegaan en loopt af op zondag 5 februari.

Maar behalve dat de Heartbreaker-dochter L’Argentina zelf internationaal sprong, is zij ook de tante van de wereldberoemde Hello M’Lady – de fenomenale merrie waarmee Scott Brash afgelopen jaar onder meer de Weredbeker van Londen Olympia won.

Aganix du Seigneur, de vader van dit embryo, was een ware springcrack, maar ook de moeder Febo’s L’Argentina (Heartbreaker x Hercos) heeft bijzonder veel gepresteerd in haar sportcarrière. Onder het zadel van de jonge ruiter Glenn Knoester boekte zij de ene na de andere internationale topresultaten, waaronder een overwinning in de 1,45m Big Tour van Indoor Twente in 2012. L’Argentina’s moeder Quelle sprong zelf op 1,30m-niveau en bracht ook nog het internationale springpaard Voltigeur. Maar bovenal is Quelle de moeder van Beach Quella – de dochter van Baloubet du Rouet en dus een halfzus van L’Argentina. Beach Quella is de moeder van de springmachine Hello M’Lady, die onder Scott Brash naast de Wereldbeker van Londen ook al de Global Champions Tour van Monte Carlo op naam schreef en vele top drie klasseringen in vijfsterren Grote Prijzen boekte. Beach Quella bracht daarnaast ook het internationale springpaard Fajoecha van Johnny Pals en de KWPN-goedgekeurde hengst Inaico. Daarbij is Beach Quella de grootmoeder van het talent Picobelle Jasmine van Gregory Wathelet. De aanparing van de lichtvoetige, bijzonder competitieve Febo’s L’Argentina met de machtige Aganix du Seigneur lijkt in alles een succesformule.

Klik HIER om direct naar de website te gaan.

PROMO VIDEO VEULENVEILING PRINSJESDAG LIVE!

Met de blik gericht op de 25e editie op 19 en 20 september heeft de Veulenveiling Prinsjesdag een nieuwe promovideo laten maken.

Bekijk de video via de preview of door middel van onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=tBLMn74qk2U

ONLINE INSCHRIJVEN VANAF NU MOGELIJK!

Afgelopen week is ons online inschrijfformulier op de website gepubliceerd. Vanaf nu hoeft u geen formulieren meer in te vullen, kopietjes van paspoorten te maken etc. alles kan digitaal.

Alle fokkers die hun (te verwachten) veulens voor 5 februari (digitaal) inschrijven maken kans op één van de 2 dekkingen die we weggeven. Na afloop van de KWPN Hengstenkeuring maken we de winnaars bekend. De winnaars mogen een dekking kiezen van één van de hengsten die tijdens het voorjaarsonderzoek 2017 slagen.  Hoewel Veulenveiling Prinsjesdag veelal veulens veilt van bewezen hengsten, draagt het bestuur het gebruik van een jonge hengst een warm hart toe.

Ook iedereen die zich aanmeldt voor de nieuwsbrief of een veulen inschrijft bij onze stand in Den Bosch maakt kans op één van de dekkingen.

BEZOEK ONZE STAND OP DE KWPN-HENGSTENKEURING

Van 1 tot en met 4 februari is Veulenveiling Prinsjesdag aanwezig met de stand op de KWPN-hengstenkeuring. Alle relaties van de veiling die aanwezig zijn tijdens de hengstenkeuring (fokkers, kopers, medewerkers etc.) nodigen we daarom van harte uit om bij onze stand wat te komen drinken.

wanneer
Donderdag 2 februari van 17.00 tot en met 19.00 uur
Vrijdag 3 februari van 17.00 tot en met 19.00 uur

waar
Stand Veulenveiling Prinsjesdag, de stand is gesitueerd aan de hoofdpiste (naast de stand van Xcellent Horse Insurance).

We hopen u van harte te mogen begroeten op één van bovenstaande momenten. Uiteraard staat de koffie alle dagen klaar in de stand en kunnen wij u alle informatie geven en vragen beantwoorden.

PRINSJESDAG SELECTEERT IN ALLE 12 PROVINCIES

Op dit moment zijn we druk met de planning van de selectiedagen 2017. Om alle fokkers nog beter te kunnen bereiken proberen we in alle 12 provincies een centraal gelegen locatie te zoeken waar fokkers met hun veulen(s) naar toe kunnen gaan.

Tijdens de hengstenkeuring zal de eerste planning bekend zijn, mocht u meer willen weten kunt u terecht bij onze stand. Voor meer informatie over een eventueel thuisbezoek kunt u contact met ons opnemen. Behalve in Nederland zullen we net als de afgelopen jaren ook in België en Duitsland actief op zoek gaan naar veulens die interessant zijn voor de veiling.

Onze selecteurs selecteren veulens uit ijzersterke merrielijnen. Van hengsten die in de internationale sport excelleren of bewezen hebben bovengemiddelde sportaanleg te vererven. Maar nog veel belangrijker, uit moederlijnen waarin sportprestaties in directe lijn zeer sterk verankerd zijn. Dus uit moeders en grootmoeders die zelf bewezen hebben topprestaties te kunnen leveren. En voor topprestaties in de toekomst zijn een functioneel exterieur en functionele beweging ook onmisbaar. Voor vragen over de selectie kan er altijd contact met ons opgenomen worden.

 

NU ONLINE: EMBRYO VAN EEN MERRIE DIE MAAR LIEFST 7 INTERNATIONALE SPRINGPAARDEN HEEFT GELEVERD

De succesvolle online veiling www.embryoauction.com, dat deel uit maakt van Veulenveiling Prinsjesdag, begint 2017 met de verkoop van een embryo van Cicero Z uit de internationale springpaardenleverancier Nienke RV. De veiling is dinsdag 24 januari van start gegaan en loopt af op zondag 5 februari.

Het embryo beschikt over uitstekende genen. Cicero Z (v. Carthago Z) is een op-en-top stempelhengst van Stoeterij Zangersheide en de 22-jarige ster-preferente-prestatiemerrie Nienke RV (Emilion x Jason) van Stoeterij Renken leverde al meer dan zeven internationale springpaarden.

Of het nu in combinatie met Cavalier, Concorde of Cardento is, Nienke RV brengt een topspringpaard. Naast de al bekende Grand Prix-springpaarden uit Nienke RV, zoals Sanne RV (Hans Dieter Dreher), Toscane RV (Darragh Kerins) en Wayne RV (Jimmy Torano), breken ook paarden als Balans RV (Hillary McNerney), Champion de Quidam RV (Maureen Bonder & Sofie Yderstraede Bucka) en De Flipper RV (Petronella Andersson & Daniel Deusser) meer en meer door.

Nienke RV
Sanne RV (Cavalier) – 1.60m
Toscane RV (Cavalier) – 1.60m
Vince R (Concorde) – 1.50m
Wayne RV (Karandasj) – 1.60m
Zanturo RV (Corland) – 1.30m
Balans RV (Cardento) – 1.45m
Champion de Quidam RV (Quidam de Revel) – 1.45m
De Flipper (Flipper d’Elle) – 1.45m
Elite RV (Mr. Blue) – 1.30m
Grand Prix RV (Vigo ‘d Arsouilles) – 1.20m

Tinka
Icarus (Casanova) – Z1 dres.
Pacorde RV (Concorde) - 1.30m
 
Ibertine
Vitesse (Procureur) – 1.30m

klik HIER om direct naar de website te gaan

Foto 1 & 2: Sanne RV (Cavalier) met Hans Dieter Dreher
Foto 3: Vince RV (Concorde)
Foto 4: Toscane RV (Cavalier)

 
Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2017 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Wakkerendijk 178a · Eemnes, 3755DH · Netherlands