Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #46
View this email in your browser

VRIJDAG EN ZATERDAG FOTO- VIDEODAGEN

De collectie is compleet! Zoals u weet zijn de commissie en het bestuur de afgelopen maanden onderweg geweest om de beste veulens te selecteren. Het is weer gelukt om een interessante lijst veulens samen te stellen die op dinsdag 13 en woensdag 14 september geveild gaan worden in Ermelo.

De veilingcatalogus is niet compleet zonder beeldmateriaal. A.s. vrijdag en zaterdag presenteren alle veulens zich bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. U bent van harte welkom! Via onderstaande link kunt u zien welke veulens wanneer gepland zijn. De lijst is geselecteerd per dag en vervolgens op vaderpaard. Mocht u vragen hebben kunt u contact met ons opnemen.

klik hier voor de indeling

PRINSJESDAG COLLECTIE 2016 VOLOP GERELATEERD AAN OLYMPISCHE PAARDEN
 

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro naderen en de deelnemerslijst begint zich meer en meer af te tekenen. En daarmee wordt ook steeds duidelijk dat de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag 2016 uitzonderlijk vaak gerelateerd is aan de Olympische paarden voor Rio!

Afgelopen zondag werd het Nederlandse dressuurteam voor Rio de Janeiro bekendgemaakt: Glock’s Johnson N.O.P., Glock’s Voice, Jerich Parzival N.O.P. en Arlando N.O.P. zullen Nederland op de Olympische Spelen vertegenwoordigen.
Opvallend gegeven is dat Veulenveiling Prinsjesdag maar liefst zeven (!) veulens van medaillekandidaat Glock’s Johnson heeft geselecteerd voor de veiling in Ermelo woensdag 14 september. Vijf zeer interessante hengstveulens en twee hoogwaardige merrieveulens van Johnson prijken in de collectie, waarvan Johnson driemaal is gecombineerd met een Rousseau-merrie. De moederlijn van Jerich Parzival N.O.P. is ook weer vertegenwoordigd via La Baule-STRH. Dit Millenium x Zhivago hengstveulen heeft de beroemde merrie Orleans – de volle zus van Jerich Parzival – als grootmoeder.

De Prinsjesdag-veulens zijn echter niet alleen verwant aan de Nederlandse olympische dressuurpaarden. Het Duitse olympiadepaard Desperados FRH is zowel vertegenwoordigd door twee directe zonen in de veilingcollectie en door het merrieveulen Latinmusik KL – een Le Vivaldi uit de halfzus van Desperados. Het Zweedse olympiadepaard in de dop Dante Weltino heeft ook twee hengstveulens in de veiling.
De genen van regerend olympisch kampioen Valegro zijn via vader Negro ook weer te vinden in de veilingcollectie van Prinsjesdag. Twee hengstveulens en twee merrieveulens van Negro zullen worden geveild in september.
Het Nederlandse springteam bestaat uit SFN Zenith N.O.P., Emerald N.O.P., VDL Zirocco Blue N.O.P. en VDL Groep Verdi TN N.O.P. en ook hiermee vertonen de Prinsjesdag-veulens volop verwantschap. De imponerende Zirocco Blue heeft een hengst- en een merrieveulen in de collectie en topper Verdi heeft ook een zoon in de veiling. Het opvallendste Rio-verwante veulen is misschien wel Quartina DC – een merrieveulen van Comme Il Faut uit de halfzus van blikvanger Emerald N.O.P.
Vermeldingswaardig zijn ook de drie nakomelingen van Quickly de Kreisker, die voor Marokko naar de Olympische Spelen zal gaan. Uniek is ook het hengstveulen van de Braziliaanse beroemdheid Quabri de l’Isle – de Kannan-zoon waarvan slechts enkele veulens per jaar worden geboren. Ook een merrieveulen van Hardrock Z, die hoogstwaarschijnlijk voor Venezuela naar Rio gaat, is opgenomen in de collectie.

PETER BLEEKER BESTUURSLID VAN HET EERSTE UUR
 

Peter Bleeker uit Hulsen-Nijverdal is mede-oprichter van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag en lid van de selectiecommissie. In 2014 werd hij uitgeroepen tot Fokker van het Jaar KWPN Provincie Noord-Holland vanwege zijn hoogkwalitatieve en uitstekend presterende fokproducten in de dressuur.
 
- Waarom betrokken bij Veulenveiling Prinsjesdag?
“Ik ben al vanaf het allereerste begin, dus alweer 23 jaar, bij Prinsjesdag betrokken. We begonnen vanuit de studieclub Noord Holland Noord met onder andere Gerrit Deen, Jos Ligthart en Piet Meinen. Na een paar jaar werd dat een aparte stichting. De veiling was succesvol, maar het werk groeide ons boven het hoofd en dat was het moment dat EQ International als ‘werkpaard’ aangesteld werd. De veiling verhuisde naar Ermelo en kreeg een extra impuls. Mijn drijfveer is dat ik gek van de fokkerij ben. Je komt overal en ontmoet nieuwe mensen met allemaal dezelfde passie. Het boeit me nog steeds vreselijk. Daarnaast is het als een wedstrijd, je wil alles rondom de veiling steeds een beetje beter. Je probeert de beste van Nederland, of eigenlijk heel Europa, te zijn.”
 
- Eigen connectie met de fokkerij?
“Ik weet nog als de dag van gisteren dat we begonnen met de Vincent-merrie Dola die op de keuring met een veulen aan de voet een tweede premie kreeg. Geen succesvolle start, maar later werd ze elite, sport, preferent en prestatie en bracht ze zes nakomelingen van Z1-dressuur tot en met Grand Prix. Tegenwoordig fok ik zo’n vijf veulens per jaar. Het is alweer ruim vijftien jaar geleden dat we ons zijn gaan specialiseren op het fokken van dressuurpaarden. Lotje Schoots bracht ze uit in de sport, zoals Dola’s dochters Reine B in de Grand Prix dressuur en Tsarina B in de Lichte Tour. Sportprestaties blijf ik zeer belangrijk vinden en kopers van dressuurveulens zouden daar best meer naar mogen kijken. Investeerders in springveulens lopen wat dat betreft voorop. Het duurste dressuurveulen is nu vaak nog het chique veulen met een zwarte of donkerbruine kleur dat zich showt met ‘hier en daar een been’. Kijk bijvoorbeeld naar de De Niro-veulens. Vaak niet de meest aparte om te zien en als driejarige ook niet. Maar er zijn er in Duitsland 800 geregistreerd, waarvan er 200 S-dressuur lopen. Kortom 25% loopt Inter I tot en met Grand Prix dressuur, dus de kans dat jouw nieuwe aankoop dezelfde kwaliteiten heeft om dit niveau te behalen is zeer hoog. Sport in de moederlijn is ook zeer belangrijk en een vereiste in ons selectieproces. Makkelijk is het niet. Er is wel heel veel aanbod, maar echt aparte veulens zijn er niet veel. De vijver is niet zo groot en iedereen zoekt naar dezelfde toppers. Het is een echte uitdaging om die bijzondere veulens voor Prinsjesdag weten vast te leggen.”

VEULENVEILING PAARDEN LEVEREN GOEDE INTERNATIONALE PRESTATIES

Afgelopen weekend sprongen de op Veulenveiling Prinsjesdag geveilde paarden Arc de Triomphe, Gigolo III en Costa Date naar mooie klasseringen op internationaal niveau. Arc de Triomphe (Triomphe de Muze x Calvados) liet onder Frank Schuttert goede dingen zien op het prachtige jeugdconcours op de Tops International Arena in Valkenswaard, terwijl Gigolo III (Cassini II x Chin Chin) onder Rachel Sandoz en Costa Date (Vingino x Quidam de Revel) onder Hannah Selleck in Knokke aan start kwamen.

Frank Schuttert en Arc de Triomphe sloten hun prima weekend in Valkenswaard af met een mooie vierde plaats in het U25 1,40m op zondagmiddag. De Zwitserse amazone Rachel Sandoz eindigde met Gigolo III eveneens op een vierde plaats afgelopen weekend. Op Knokke Hippique in de CS2* 1,45m proef voor alleen amazones eindigden Rachel Sandoz en Gigolo III op plaats vier.

De Amerikaanse amazone Hannah Selleck verzekerde zich met Costa Date van een overwinning. Selleck nam de negenjarige schimmel recent over van de Mexicaan Juan Pablo Gaspar Albañez en sprong in Knokke direct naar de eerste plaats in een tweesterren 1,40m-rubriek.

Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands