Copy
 

NEWSLETTER FOALAUCTION PRINSJESDAG #20
View this email in your browser
De homepage van www.embryoauction.com, waarop de eerste veiling van start is gegaan.

EERSTE VEILING 
EMBRYOAUCTION.COM VAN START

Vandaag is het online veilingplatform www.embryoauction.com om 12.00 uur gestart met de eerste veiling. Het betreft een uniek embryo van Cumano uit de 1,60m-merrie Parabel die ooit 2e werd in de Grote Prijs van Amsterdam met Mareille Schröder.
 
Cumano (Cassini I x Landgraf I) is de indrukwekkende schimmelhengst waarmee Jos Lansink in 2006 wereldkampioen werd tijdens de WEG in Aken. Jos zei onlangs over Cumano: ‘De eerste keer dat ik hem reed wist ik al dat het een bijzonder paard was. Een paard voor de grote proeven van Aken en Calgary bijvoorbeeld. Maar ook voor de kampioenschappen. Dat vermogen en die voorzichtigheid geven je als ruiter een super gevoel.’

Die nakomelingen bij Cumano zijn echter een probleem. De hengst is zo goed als onvruchtbaar. Dankzij de nieuwe fokkerijtechniek ICSI, is het echter sinds kort weer mogelijk om van Cumano nakomelingen te krijgen. Deze techniek ik pas sinds kort voldoende ontwikkeld om er ook daadwerkelijk veulens mee voort te brengen.

Van het embryo dat nu wordt geveild is er een volle zus die nu enkele maanden oud is. Dit is een goed ontwikkeld en zeer correct veulen met een fantastische galop. Deze C-We did it Z vertoont bovendien grote gelijkenis met vader Cumano.
C-We did it Z (v. Cumano) is een volle zus van de embryo die wordt geveild op www.embryoauction.com. Dit veulen zal geveild worden op Prinsjesdag.
Embryoauction.com heeft als doelstelling het allerbeste materiaal uit de Europese fokkerij te vermarkten. Nu er van topmerries vaak meer embryo’s worden gespoeld waarvan draagmerries drachtig zijn, ontstaat er een markt van mensen die de zekerheid willen hebben dat ze een bepaalde bloedcombinatie kunnen verwerven. Fokkers blijken, nu ze kans hebben op meer veulens van dezelfde merrie in één jaar, bereid om al van een embryo afstand te doen. Op die veranderende vraag- en aanbodzijde van de markt speelt embryoauction.com in.
 
Kopers worden, indien gewenst, intensief begeleid door embryoauction.com. Transport, stalling, veterinaire begeleiding en verzekering worden allemaal voor de nieuwe eigenaren verzorgd. Dus ook buitenlandse kopers kunnen met een gerust hart kopen bij
www.embryoauction.com.
 
Nog niet geregistreerd? Klik op
www.embryoauction.com/NL/mvc/entity/signup/signupc
Voor meer informatie: info@embryoauction.com of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2015 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com


www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu