Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #49
View this email in your browser

IVENIZ TEXEL RS2 WINNAAR NMK DRIEJARIGE DRESSUURMERRIES

De op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Iveniz Texel RS2 (Negro x Krack C) is op de Nationale Merriekeuring in Ermelo uitgeroepen tot kampioene van de driejarige dressuurmerries. Het fokproduct van Wim van der Linde overtuigde op alle fronten en mocht het kampioenslint in ontvangst nemen. Robin van Lierop en Seth Bosman van het RS2 Dressage Center zijn de trotse eigenaren van Iveniz Texel RS2.

“Deze merrie heeft een zeer scherp model en een fantastische bewegingsvorm. Ze blinkt uit met haar natuurlijke gedragenheid, afdruk en extra zelfhouding. Een ware kampioen!”, loofde juryvoorzitter Marian Dorresteijn de Negro-dochter Iveniz Texel RS2. Als veulen in 2013 was de Negro-dochter al één van de opvallendste veulens van de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert fokker Wim van der Linde en eigenaren Robin van Lierop en Seth Bosman met dit prachtige succes!

Tijdens het NMK wist Heroniki (Tangelo van de Zuuthoeve x Burggraaf) de vierde plaats te behalen. De talentvolle merrie zette dit jaar ook al een nette IBOP proef neer en kreeg daardoor het KWPN predicaat Elite. Fokker van Heroniki zijn Luc en Marlon Savat uit Nieuwvliet, ze werd op de veiling gekocht door meneer Balvert uit Oudekerk aan de Amstel.

foto: horses.nl

TOPEMBRYO TE KOOP VAN FOR ROMANCE UIT HALFZUS DESPERADOS FRH

Embryoauction.com biedt weer wat bijzonders aan op het online velingplatform: een For Romance I-embryo uit de halfzus van Desperados FRH – winnaar individueel brons en teamgoud in Rio de Janeiro
 
Onder Kristina Bröring-Sprehe danste de zware eyecatcher Desperados FRH afgelopen week naar de individueel bronzen medaille en de zeer overtuigende gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Embryoauction.com veilt vanaf nu een embryo van toptalent For Romance I uit Donna Musica – de halfzus van het dressuurfenomeen Desperados FRH!
 
Desperados FRH overtuigt al jarenlang op alle fronten en onderschreef zijn ongekende talenten met zijn fantastische prestaties op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met 87,14% imponeerden Desperados FRH en zijn Duitse amazone Kristina Bröring-Sprehe in de Kür op Muziek en pakten zij de individuele bronzen medaille. Met het Duitse team kregen Desperados FRH en Bröring-Sprehe na geweldige prestaties in de Grand Prix en Grand Prix Spécial de gouden medaille omgehangen.
 
Naast een fenomeen in de sport is de De Niro-zoon Desperados FRH ook een ware stempelhengst in wording. Zijn oudste nakomelingen lopen reeds op hoog niveau in de dressuursport en zijn zonen zijn bij vele stamboeken goedgekeurd.
De moederlijn van Desperados – en dus van dit For Romance I-embryo – is bovendien ijzersterk. Donna Musica – de moeder van dit embryo – bracht daarnaast al de hengst Frascino. Deze Fürst Wilhelm-zoon is goedgekeurd bij Oldenburg, Westfalen en de Südd. Verbände en aangewezen bij het KWPN. Ook het welbekende Grand Prix-dressuurpaard Don Diego van de Spanjaard Juan Matute Guiman komt uit deze lijn.
 
Vader For Romance I is een zeer veelbelovende zoon van Fürst Romancier uit een Sir Donnerhall I-moeder. For Romance I werd tweemaal kampioen van Oldenburg en tegenwoordig domineren zijn nakomelingen de hengsten- en merriekeuringen in Duitsland. Uit zijn eerste jaargang in 2015 werden maar liefst zeven nakomelingen goedgekeurd. In Westfalen had hij met Federico Fellini de reservekampioen, die later voor 250.000 euro werd geveild.

Start veiling: woensdag 17 augustus 12.00 uur
Einde veiling: zondag 28 augustus 20.00 uur

Meer informatie kan gevonden worden op www.embryoauction.com of u kunt telefonisch contact opnemen via 0031(0)342-440100.

PRESIDENT'S FIRST APPLE TWEEDE IN PAVO-CUP FINALE

Een fantastische prestatie van President’s First Apple in de Pavo Cup-finale voor zesjarigen in Ermelo. Onder Patrick van der Meer werd de Vivaldi-zoon tweede met een top score van 86 punten. Als veulen werd President’s First Apple geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Met een 9 voor stap en 8,5’en voor draf en galop overtuigde President’s First Apple in alle basisgangen. Ook de harmonie en aanleg werd door juryleden Monique Peutz en Gert van den Hoorn met een 8,5 becijferd. “Een paard dat met veel lossigheid draaft en krachtige galop sprongen toont, in de contragalop was er nog een fractie spanning, maar over het algemeen laat dit paard zich fijn bewerken”, luidde het juryoordeel.

President's First Apple werd in 2010 geveild en is gefokt door mevrouw Van 't Goy uit Maaswaal-Korver.

HERNANDEZ TN DERDE IN ISAH CUP VOOR VIERJARIGEN

De op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Hernandez TN (Kannan x Numero Uno) is onder Zoï Snels als derde geëindigd in de Isah Cup voor vierjarigen in Ermelo. De KWPN-goedgekeurde hengst uit de fokkerij van Prinsjesdag-bestuurslid Willem Dekker sprong voor een 9,0 en verdiende een 8,2 voor het gaan tussen de hindernissen.

“Hernandez is gewoon een machine! Hij sprong vandaag echt spectaculair en imponeert met zijn vermogen en voorzichtigheid”, vertelde ruiter Zoï Snels van Team Nijhof enthousiast. Juryleden Henk van den Broek en Christian Sorensen waren ook vol lof: “Hernandez heeft enorm veel vermogen en sprong imponerend vandaag.”

Wederom een prachtig succes voor de hengst van Team Nijhof die in 2012 geveild werd op Veulenveiling Prinsjesdag!

LANDAL G RESERVEKAMPIOEN NATIONALE VEULENKEURING

Het imponerende hengstveulen Landal G (Ghandi x Rousseau) is op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo uitgeroepen tot reservekampioen van de dressuurveulens. Veulenveiling Prinsjesdag heeft dit bijzonder fraaie veulen van M.A. de Groot uit Erp opgenomen in haar veilingcollectie van 2016.

Woensdag 14 september zal de zeer sterk bewegende Landal G geveild worden op Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo. Landal G is een nakomeling van de getalenteerde Bojengel-zoon Ghandi uit de stermerrie Wamonda (v. Rousseau), die al vorig jaar al het Prinsjesdag-veulen Kiki G (v. Vivaldi) leverde.

VERNIEUWDE WEBSITE WWW.PRINSJESDAG.EU

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn en de pagina met de veulens nog overzichtelijker te maken zijn de pagina's waar de veulens op staan in een nieuw jasje gestoken. Door middel van de nieuwe opzet kun u in één oogopslag de veulens zien en aanklikken.

Ook nieuw dit jaar zijn de pagina's waarop de veterinaire rapporten van de veulens terug te vinden zijn. Op deze manier kunnen kopers en andere geïnteresseerden de rapporten voorafgaand aan de veilingdag reeds inzien.

Prinsjesdag blijft doorontwikkelen!

VEULENVEILING PRINSJESDAG APP IS ONLINE

Naast de website van Veulenveiling Prinsjesdag is  ook de app in de lucht. Via de app kunnen de foto's, videos en algemene informatie over de veulens die geveild worden teruggekeken worden. Naast de informatie over de veulens zijn in de app ook de nieuwsberichten, filmpjes en het programma terug te vinden.

De app is te downloaden via de Playstore (voor android apparaten) en de AppStore (voor Apple apparaten), de app is te vinden op het woord PRINSJESDAG. Door de app te downloaden kunt u de veulens altijd bekijken wanneer u wilt.

EVEN VOORSTELLEN:
WILLEM DEKKER, SECRETARIS

Willem Dekker nam in 2008 zitting in het NVP-bestuur en vervult sinds 2014 de rol als secretaris. “Ik zorg voor het plannen van de bijna maandelijkse vergaderingen en ga vrijwel altijd mee naar de selectiedagen. Kortom, ik ben heel veel met de veulenveiling bezig. Als je je ergens voor inzet, moet je dat voor 100% doen. Ik ben zelf fokker, dus geïnteresseerd in de fokkerij, maar ik vind het ook mooi om met een groep mensen een veiling neer te zetten die staat als een huis. “

Willem Dekker raakt gecharmeerd van een mooi veulen, maar dat maakt het plaatje nog niet compleet in zijn ogen. “Een veulen moet ook interessant gefokt zijn, dus uit een lijn waar al meer sportpaarden uit komen. Dat is de Kracht van Prestatie, het motto van onze veulenveiling. Al zeer ruim voor de veiling bieden fokkers hun veulens al aan en kunnen we op basis van afstamming al een selectie maken. Mede door middel van onze selectiedagen proberen we als veulenveiling ook een voorlichtende en sturende rol in de fokkerij te vervullen. Het resultaat is dat de fokkers precies weten waar wij naar op zoek zijn en vooraf al een inschatting kunnen maken of het de moeite waard is om naar onze selectiedagen te komen.”

Zelf bracht Willem Dekker al enkele veulens in de veiling in. Hernandez TN (v. Kannan) werd vorig jaar goedgekeurd door het KWPN, Fire King WD (v. Toulon) staat ter dekking op het Duitse hengstenstation Klatte onder de naam Thagoras, terwijl Vincent (v. Lux) in maart 2016 zijn Inter I-debuut maakte met de jeugdige dressuuramazone Amy van Dijk.

Jaarlijks fokt de oud-melkveehouder uit Benningbroek zo’n twaalf veulens, waaronder spring- en dressuurveulens. “Ik gok niet op één paard”, lacht hij. “Ik heb in verschillende merrielijnen geïnvesteerd, zoals de Vanck-dressuurlijn van Bert Poppelaars, een halfzus van Tyson’s moeder, een Krack C x Ferro die nauw verwant is aan Dream Boy en de moeder van Hernandez TN. Als je fokt, doe dat dan met stammen waar sport uit komt. Dat zijn dooreengenomen betere veulens waar bovendien meer vraag naar is. Een sterke merrielijn is in mijn ogen zeer belangrijk.”

EMERALD-EMBRYO UIT TEQUILA VAN SPIEVELD VERKOCHT NAAR MONACO

Het uitzonderlijke embryo van Harrie Smolders' Olympiër Emerald uit de topmerrie Tequila van Spieveld is via Embryoauction.com verkocht naar Team VDW Monte Carlo uit Monaco. Voor een mooi bedrag van 17.000 euro werd de halfbroer of -zus van onder meer Echo van 't Spieveld online afgeslagen.

Basson van der Westhuizen is de trotse nieuwe eigenaar van het embryo. “We zijn erg enthousiast over deze aankoop. Het is een investering voor de lange termijn, maar we hopen dat het zich uiteindelijk uitbetaald. Het zou prachtig zijn als dit embryo net zo goed wordt als de broers en zussen!”

De in Monaco woonachtige Zuid-Afrikaan is zelf tevens fokker van sportpaarden. “In Argentinië hebben we een fokkerij van warmbloedpaarden, maar doordat de importwetgeving daar nogal strikt is, ben je beperkt met je fokkerijkeuzes. Daarom willen we nu in Europa meer een fokkerij op gaan zetten.” Het doel met dit exclusieve embryo is uiteindelijk wel de sport. “Als alles goed gaat, hopen we dat dit embro uit zal groeien tot een goed sportpaard. We laten hem of haar in ieder geval in professionele handen in België of Frankrijk”, benadrukt Basson van der Westhuizen.

Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands