Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #38
View this email in your browser

SAVE THE DATE:
13 SEPTEMBER 2016

Het bestuur en de organisatie van de Veulenveiling Prinsjesdag wenst alle inzenders, kopers, selecteurs, partners, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen een gelukkig 2016 toe! De veiling zal komend jaar op dinsdag 13 september plaatsvinden in Ermelo. Gedurende het jaar zal er alles aan gedaan worden om weer een top collectie veulens samen te stellen.
De op Veulenveiling Prinsjesdag geveilde paarden hebben zich de afgelopen weken weer meerdere malen in de kijker gelopen. Jonge hengsten verkregen hun dekbrevet, talenten excelleerden in hun leeftijdscategorie en toppers als Boston STH en Bonne Chance CW lieten weer van zich horen. In deze nieuwsbrief een overzicht van de meest recente resultaten.

Graag ontmoeten we u tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch waar de veiling aanwezig zal zijn met een stand!

VIJF PRINSJESDAG HENGSTEN NAAR TWEEDE BEZICHTIGING KWPN IN DEN BOSCH

Vijf op de Veulenveiling Prinsjesdag verkochte hengsten hebben een uitnodiging op zak voor de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Bij de dressuurhengsten kregen Igor H (Fürstenball x San Remo) en Idono Paulowna (Sir Donnerhall I x Krack C) groen licht, terwijl bij de springhengsten Inferno de Landetta (Untouchable x Burggraaf), Cascador EB (Casall x Lavaletto) en Iowa Paulowna (Numero Uno x Carthago) een ronde verder mogen.

1. Idono Paulowna (Sir Donnerhall I x Krack C)

http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1570290
fokker: A.J. Keppel
eigenaren: A.J. Keppel en Team Nijhof
Idono Paulowna is nauwverwant aan de KWPN-goedgekeurde hengst Bordeaux en het Grand Prix-dressuurpaard U II van Gunter Seidl.
 
2. Igor H (Fürstenball x San Remo)

http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1570326
fokker H. Kolen
eigenaren Van Olst Horses, B.C. van der Hoorn en J.J. Schalekamp
 Igor H komt uit de directe moederlijn van het Grand Prix-dressuurpaard Knock Out.
 
3. Iowa Paulowna (Numero Uno x Carthago)

http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1570295
fokker familie Van Straaten
eigenaren Team Nijhof en A.J. Keppel
Iowa Paulowna is gefokt uit de beroemde Zottie-stam, waaruit vele toppers komen zoals Vindicat W (Jessica Springsteen), de KWPN-goedgekeurde Amadeus, Springtime (Nathalie van der Mei & Saer Coulter), Woklahoma (Albert Zoer & Roberto Teran Tafur), et cetera.
 
4. Inferno de Landetta (Untouchable x Burggraaf)
geveild onder de naam Unlimited de Landetta

http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1573754
fokker Stoeterij Landetta
eigenaren S.V.K. Holland en Stal Steeghs
Inferno de Landetta is een zoon van de Grand Prix-springhengst Untouchable en komt uit de welbekende Freiminka-stam. Moeder Uminka sprong zelf succesvol op 1.30m-niveau en grootmoeder Aminka sprong zelf internationaal op 1.45m-niveau.
 
5. Cascador EB (Casall x Lavaletto)

http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1574272
fokker LVP-Stables
eigenaar Black Horse B.V.
Cascador EB komt daarbij uit een fantastische moederlijn: moeder Princess IV gaf al het 1,50 m-springpaard Fascination, grootmoeder Hagitta gaf al de bij het Holsteiner Verband goedgekeurde Grand Prix-springhengsten Casario I en II en overgrootmoeder Ragina is tevens de moeder van de beroemde hengsten Concerto I en II.

HANNELINDE TC WINT VSN, HUMMER DERDE

De producten van Veulenveiling Prinsjesdag domineerden vandaag de VSN-finale voor dressuurpaarden in Ermelo. Hannelinde TC (Dream Boy x Sunny Boy) won de VSN-finale met maar liefst 53 punten, waaronder een 9,5 voor draf! Het succes voor de op Prinsjesdag verkochte paarden bleef komen, want Hummer (Charmeur x Daddy Cool) behaalde met 51,5 punten een fantastische derde plaats.

Dream Boy-dochter Hannelinde TC kwam in 2012 ter veiling op Veulenveiling Prinsjesdag en is nauwverwant aan de Grand Prix-paarden Uiver en Pavarottie. Hannelinde is gefokt door G.A.E.M. van der Linden uit Vlierden en tegenwoordig in eigendom van Tim Coomans uit Oud-Beijerland. Juryleden Tineke Bartels, Imke Schellekens en Dana van Lierop beoordeelden Hannelinde TC met maar liefst een 9,5 voor draf en 9’s voor galop, te rijden zijn en algemene indruk. Van gastruiter Dana van Lierop ontving de Dream Boy-dochter ook nog een 9 na het overrijden.

Hummer (Charmeur x Daddy Cool) komt voort uit de fokkerij van J. Duivenvoorde uit Alkmaar en is een zoon van de merrie Caresia, de halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Dream Boy – tevens de vader van winnares Hannelinde TC. Hummer is in eigendom van J.J. Schalekamp uit Dordrecht en scoorde in de finale 51,5 punten. Voor zijn galop scoorde Hummer maar liefst een 9,5 en voor draf en algemene indruk ontving Hummer een 9!

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert de fokkers en eigenaren van deze getalenteerde toppers met dit fantastische resultaat! De Kracht van Prestatie!

Hannelinde TC (Dream Boy x Sunny Boy)
@Jacquelien van Tartwijk

GOEDGEKEURDE PRINSJESDAG-HENGSTEN

De op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Hernandez TN (Kannan x Numero Uno) werd onlangs goedgekeurd bij het KWPN. Met 81,5 punten slaagde het fokproduct van Willem Dekker uit Benningbroek voor het KWPN-verrichtingsonderzoek als eerste zoon van tophengst Kannan.

De als Hamilton Leva WD geboren hengst overtuigde met onder meer een 9 voor vermogen en 8,5’en voor techniek en aanleg als springpaard. Succesvol was ook de op Prinsjesdag geveilde tweejarige hengst Irish Whiskey (Darco x Voltaire). In Münster-Handorf verdiende het fokproduct van Xavier van Heertum uit Liempde zijn Westfaalse dekbrevet en werd hij in de veiling aangekocht door Stoeterij Zangersheide. “Om de collectie ook van top Belgisch bloed te voorzien investeerde Stoeterij Zangersheide op de Westfaalse Hengstenkeuring in een zoon van de legendarische vererver Darco. Op de hengstenkeuring behoorde de mooie Darco-zoon tot één van de best springende paarden. Hij blonk uit door zijn vermogen, bascule en kwaliteit.”
Hernandez TN (Kannan x Numero Uno)

TOPPER IN DE DOP EDINBURGH

De zesjarige topper in de dop Edinburgh (Vleut x Darco) behaalde onder Kristian Houwen een knappe derde plaats in de Blom Hengstencompetitie in Roosendaal. Het fokproduct van E.J. Meijer en G. Lindeboom kwam in 2009 ter veiling bij Veulenveiling Prinsjesdag en is goedgekeurd bij het KWPN.

Edinburgh, het neefje van beroemdheid Tyson, valt keer op keer op met zijn vliegensvlugge reflexen, techniek en atletisch vermogen. Onder Kristian Houwen won de Vleut-zoon al tweemaal de hengstencompetitie en met een derde plaats in Roosendaal staat Edinburgh er ook dit jaar weer goed voor.
Edinburgh (Vleut x Darco)

BOSTON STH NAAR JUMPING AMSTERDAM

De op Veulenveiling Prinsjesdag geveilde Boston STH heeft onder zijn getalenteerde amazone Denise Nekeman in Emmeloord een startbewijs voor Jumping Amsterdam bemachtigd.

De imponerende hengst scoorde in de Prix St. Georges maar liefst 73,49 procent en won daarmee de wedstrijd overtuigend. “Ik wil inderdaad heel graag in Amsterdam rijden. Ik heb daar nog maar één keer eerder gereden met Boston en dat was vorig jaar”, vertelde Denise Nekeman achteraf. Boston STH (Johnson x Quattro B) is al jarenlang één van de meest getalenteerde paarden in Nederland en lijkt zich onder Denise Nekeman te gaan ontwikkelen richting het allerhoogste niveau.
Boston STH (Johnson x Quattro B)

ABDEL SAÏD NEEMT TEUGELS ALICANTE OVER

De op Prinsjesdag-geveilde KWPN-goedgekeurde hengst Alicante (Casall x Indoctro) heeft onlangs zijn debuut gemaakt onder de olympische springruiter Abdel Saïd. De topruiter uit Egypte nam recent de teugels over van de Belgische Chloé Vranken en bracht Alicante uit op de internationale tweesterren wedstrijd in Opglabbeek.

Alicante werd in 2005 geboren op Stoeterij ’t Maalwater en is een zoon van tophengst Casall Ask. De hengst werd internationaal opgeleid door Julia Kayser en werd vorig jaar verkocht naar de stal van Tal Milstein. Chloé Vranken bracht de hengst de afgelopen maanden met succes uit voor Milstein en topruiter Abdel Saïd heeft nu de teugels overgenomen. In Opglabbeek sprong de schimmel elke ronde zonder springfouten en daarmee kenden Alicante en Saïd een geslaagd debuut.
Alicante (Casall ASK x Indoctro)

SPRUNGER EN BONNE CHANCE CW SCHITTEREN IN GENEVE

De wondermerrie Bonne Chance CW won onlangs op fenomenale wijze de prestigieuze Coupe de Genève met haar Zwitserse topamazone Janika Sprunger in de imposante Palexpo-hal. De negenjarige Baloubet du Rouet x Cambridge-merrie werd in 2006 geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Met haar bronzen teammedaille op het EK in Aken dit jaar en haar overwinningen in maar liefst drie Grote Prijzen, waaronder de vijfsterren GP van Falsterbo, was Bonne Chance CW al hét voorbeeld van het motto van Veulenveiling Prinsjesdag: de Kracht van Prestatie. Deze zege op één van ’s werelds mooiste indoorconcoursen CH Genève zet de enorme staat van dienst van de pas negenjarige Bonne Chance CW kracht bij.
Bonne Chance CW (Baloubet du Rouet x Cambridge)
Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu