Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #51
View this email in your browser

NOG 1 WEEK EN DAN: VEULENVEILING PRINSJESDAG 2016

Bijna is het zover; Veulenveiling Prinsjesdag 2016. Op 13 en 14 september zal de Amalia-Hal op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo volledig oranje kleuren voor alweer de 24e editie van Veulenveiling Prinsjesdag.

Tijdens Veulenveiling Prinsjesdag worden de beste veulens aan u gepresenteerd en vervolgens geveild. Op dinsdag 13 september worden de springveulens geveild. Om 15:00 uur 's middags start de presentatie in de buitenpiste van het Nationaal Hippisch Centrum en om 17:45 uur start de veiling.

Op woensdag 14 september zullen de dressuurveulens hun entree maken en net als bij de springveulens start de presentatie om 15:00 uur  in de buitenpiste van het KNHS-Centrum. Ook de veiling van de dressuurveulens begint om 17:45 uur.

Wilt u niets van de veiling missen bestel dan uw VIP- of tribunekaarten voor de veiling. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.prinsjesdag.eu of door te bellen naar 0342-440100.

TELEFONISCH BIEDEN
TIJDENS DE VEILING

Het is mogelijk dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag, maar wel geïnteresseerd bent in een veulen en dus graag mee zou willen bieden. Dat kan!

Tijdens de veiling is er een belpanel van vier mensen beschikbaar die voor u kunnen bieden. U kunt per email of telefonisch kenbaar maken dat u graag telefonisch wil bieden tijdens de veulenveiling. Wij nemen vervolgens contact met u op om alle details door te spreken. Tijdens de veiling nemen wij, voordat het veulen geveild gaat worden, contact met u op en kunt u via één van de medewerkers van de Veulenveiling Prinsjesdag live meebieden.

U kunt ons bereiken via het email adres info@prinsjesdag.eu of telefonisch via het telefoonnummer 0342-440100 en vanaf maandag 13 september via 0031(0)6 50280617.

VIJF KLEINKINDEREN VAN DRESSUURWONDER TOTILAS IN PRINSJESDAG-COLLECTIE

Onder Edward Gal en Mathias Alexander Rath behoorde Totilas tot de beste dressuurpaarden allertijden. In de fokkerij doet de Gribaldi-zoon het eveneens uitzonderlijk goed en Veulenveiling Prinsjesdag kon maar liefst vijf kleinkinderen van Totilas selecteren voor de dressuurveiling woensdag 14 september in Ermelo.

Dressuursensatie Glock’s Toto Jr (Totilas x Desperados) tekent voor het vaderschap van twee veulens in de Prinsjesdag-collectie. De winnaar van de Pavo Cup 2016 voor vijfjarigen is vader van het merrieveulen La Vie est Belle RH (Glock’s Toto Jr x Jazz) en het hengstveulen Lalique (Glock’s Toto Jr x Welt Hit II).

Glock’s Toto Jr is niet de enige Totilas-zoon die het uitmuntend doet in zowel de sport als fokkerij. Genetisch hoogstandje Governor (Totilas x volle zus Jerich Parzival) behaalde onder Adelinde Cornelissen dit jaar de hoogste score in de finale selectie voor het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden en werd op het WK uiteindelijk vijfde in de eindstand. Governor wordt vertegenwoordigd door twee dochters in de Prinsjesdag-collectie. La Belle van de Moerhoek (Governor x De Niro) is zonder meer één van de spraakmakers van de collectie en ook Liquid Gold-Utopia (Governor x Negro) valt op.

De vierjarige KWPN-goedgekeurde Totilas-zoon Trafalgar (mv. Lord Loxley I x volle zus dressuurlegende Poetin) heeft één merrieveulen in de collectie, namelijk Lessona-O (Trafalgar x Sunny-Boy).

Foto 1 Lalique (Glock’s Toto Jr x Welt Hit II)
Foto 2 La Vie est Belle RH (Glock’s Toto Jr x Jazz)
Foto 3 Liquid Gold-Utopia (Governor x Negro)
Foto 4 Lessona-O (Trafalgar x Sunny-Boy)
Foto 5 La Belle van de Moerhoek (Governor x De Niro)

WINNAARS GRATIS VIP-KAARTEN

In de vorige nieuwsbrief is er een win-actie gepubliceerd voor 2 gratis VIP-kaarten. Uit alle inzendingen zijn er twee winnaars gekozen:

1. Paul Verschueren 2 VIP kaarten woensdag 14 september
2. Frank Gils 2 VIP kaarten dinsdag 13 september

Van harte gefeliciteerd, wij zullen contact met u opnemen!

Mocht u niet hebben gewonnen is er nog de mogelijkheid om kaarten te kopen voor zowel de vip-tribune als de gewone tribune. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.prinsjesdag.eu.

PRINSJESDAG VEILT VIJF VAGABOND DE LA POMME-VEULENS EN TOULON-ZOON UIT HALFZUS VAGABOND

Onder de Franse amazone Pénélope Leprévost behoort Vagabond de la Pomme tot de absolute wereldtop. Naast zijn eigen uitzonderlijke prestaties doen zijn nakomelingen het ook bijzonder goed en is Vagabond excellent gefokt. Veulenveiling Prinsjesdag veilt vijf veulens van Vagabond de la Pomme en het hengstveulen Tivoli Z (Toulon x Nabab de Rêve) gefokt uit de halfzus van Vagabond.

Met wereldkampioen Vigo d’Arsouilles als vader en de internationale Grand Prix-springmerrie Sauterelle de la Pomme (For Pleasure x Darco) als moeder konden zowel de sport- als fokkerijprestaties van Vagabond de la Pomme niet uitblijven. Met Pénélope Leprévost werd Vagabond tweede in de Wereldbekerfinale in Las Vegas in 2015, tweede in de vijfsterren Grote Prijs van Basel en daarnaast derde in de GP van Chantilly en in de GP van Parijs.

Op dinsdag 13 september in Ermelo veilt Veulenveiling Prinsjesdag vijf hengstveulens van Vagabond de la Pomme, namelijk Vuvuzela Z (mv. Cambridge), Le Vagabond W (mv. Emilion), L’Chaim (mv. Gentleman), Leonidas van de Crumelhaeve (mv. Sam R) en Lammtarra (mv. Untouchable Z).

Ook het hengstveulen Tivoli Z (Toulon x Nabab de Rêve) verdient uw aandacht. Dit bijzonder aansprekende hengstveulen is gefokt uit de merrie Hermione de la Pomme, die internationaal succesvol springt onder Maikel van der Vleuten en reeds de KWPN-goedgekeurd hengst Hotspot voortbracht. Daarnaast is Hermione de la Pomme de halfzus van Vagabond de la Pomme, aangezien zij ook een dochter is van topmerrie Sauterelle de la Pomme.

Foto boven  L’Chaim (mv. Gentleman)
Foto 1 Vuvuzela Z (mv. Cambridge)
Foto 2 Le Vagabond W (mv. Emilion)
Foto 3 Leonidas van de Crumelhaeve (mv. Sam R)
Foto 4 Lammtarra (mv. Untouchable Z)
Foto 5 Tivoli Z (Toulon x Nabab de Rêve)

EVEN VOORSTELLEN:
ARJAN VAN DER WAAIJ

Arjan van der Waaij heeft sinds 2014 het voorzitterschap van Veulenveiling Prinsjesdag overgenomen van Herman Verhagen. In het dagelijks leven runt Arjan van der Waaij zijn bedrijf Van der Waaij Makelaars & Rentmeesters en samen met zijn vrouw José en zonen Peter en Jasper het paardenbedrijf Waaij Stud in het Utrechtse Eemnes.
 
“Met Veulenveiling Prinsjesdag proberen we de verkopers een zo goed mogelijk platform te bieden om hun kwaliteitsvolle producten af te zetten en bieden we kopers de mogelijkheid om al in een vroeg stadium de hand te kunnen leggen op exclusief materiaal”, vertelt Arjan van der Waaij. “Mijn persoonlijke drive hierin is dat Prinsjesdag hiermee de fokkerij vooruit kan helpen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. De fokkerij kent immers geen landgrenzen”, vindt Van der Waaij. “Fokkers krijgen niet alleen de beste afzet voor hun producten, maar hebben ook de mogelijkheid hun fokkerij te verbreden door interessant genetisch materiaal aan te schaffen. Sportgeoriënteerde kopers, handelaren en/of hengstenhouders krijgen op hun beurt de kans om exclusieve producten uit bewezen stammen aan te schaffen. Dit heeft al tot vele succesverhalen geleid.”
 
Naast zijn dagelijkse werkzaamheden binnen Van der Waaij Makelaars & Rentmeesters, is Arjan van der Waaij actief en fanatiek fokker van springpaarden op Waaij Stud. “Mijn affiniteit ligt vooral bij de springsport, maar ik kan ook genieten van een extra dressuurpaard. De grootste voldoening haal ik uit eigen gefokte paarden die goed presteren op hoog niveau in de sport. Van het fokken van paarden en zien hoe deze zich ontwikkelen kan ik echt genieten!”
Jaarlijks worden op Waaij Stud tussen de tien en vijftien springveulens geboren, waarvan enkelen als veulen via veulenveilingen of onderhands verkocht worden en anderen wordt opgefokt. Een groot deel van de eigen fokproducten wordt op Waaij Stud getraind en in de sport uitgebracht. Succesvolle fokproducten zijn onder meer Davidson (Harley x Chin Chin), die in 2015 onder James Billington de Isah Cup voor zevenjarige springpaarden won en op het Wereldkampioenschap in Lanaken vierde werd. Inmiddels wordt Davidson uitgebracht door de Amerikaanse topamazone Callan Solem. Ook de KWPN-aangewezen en AES-goedgekeurde hengst Hero Blue (Douglas x Indoctro), de KWPN-aangewezen Interessant (Zirocco Blue x Chin Chin) en de internationale springpaarden Zippo CG (Hold Up Premier x Quinar), Winner Star (Indoctro x Quick Star) en Finola (Cardento x Quick Star) zijn enkele voorbeelden van succesvolle fokproducten.

Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Wakkerendijk 178a · Eemnes, 3755DH · Netherlands