Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #53
 
View this email in your browser

VEULENVEILING PRINSJESDAG
19 & 20 SEPTEMBER 2017

De Veulenveiling Prinsjesdag heeft dit jaar weer een fantastische editie beleeft! Voor het eerst in de geschiedenis was de veiling niet op Prinsjesdag en duurde de veiling twee dagen. De komende jaren zal het eerste punt waarschijnlijk niet meer voorkomen maar twee dagen veilen is zeer positief ontvangen.

De voornaamste reden om twee dagen te gaan veilen was om meer 'rust' te brengen in het programma van de veiling. Dat is gelukt, op beide dagen was er meer tijd voor de aankomst van de veulens, het ontvangst van de gasten en de veiling zelf. De 24ste editie van de Veulenveiling Prinsjesdag mag een overtuigend succes genoemd worden.

Graag willen we iedereen die deze geslaagde editie mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken. Uiteraard zien wij u volgend jaar weer! Noteer nu al vast de datum van 2017 in uw agenda, de alweer 25ste editie vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017.

INSCHRIJVING VEULENS 2017 GEOPEND

Het duurt nog lang voordat het september 2017 is maar mocht u niet willen wachten met het inschrijven van u nog ongeboren veulen dan kan dat.

Prinsjesdag is op zoek naar interessant gefokte veulens uit prestatiemoederlijnen. Verwacht u een goed veulen met een uitstekend pedigree in 2017, dan kan u dit veulen nu al inschrijven voor de Veulenveiling Prinsjesdag 2017 via onderstaand inschrijfformulier.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over het selectiebeleid en/of wilt weten hoe interessant uw veulen op papier is kunt u altijd contact met ons opnemen.

INSCHRIJFFORMULIER 2017

PRINSJESDAG SPRINGVEULENS BIJNA 14.000 EURO GEMIDDELD

De Veulenveiling Prinsjesdag breekt opnieuw haar record met een totale opbrengst van de springveulens van bijna € 900.000,-.  De gemiddelde prijs bedroeg bijna 14.000 gemiddeld. De tweedaagse veiling trapte af met een hoogwaardige springcollectie, waarvoor vanuit de hele wereld animo was. Veilingtopper was For Capitol (For Pleasure x Cero I). Deze hengst bracht maar liefst 48.000 euro op. Het topveulen uit de fokkerij van Harm Thormählen blijft in Duitsland en gaat naar Elmgestüt Drei Eichen.

Veertien veulens van bijzonder hoge kwaliteit brachten 20.000 euro en meer op. Voor 40.000 euro krijgt de eveneens in Duitsland geboren QuickStead (Quickly de Kreisker x Hickstead, fokker O.B. Schoof in Hedwigenkoog) een stal in Zwitserland. Voor 26.000 euro vertrekt BWP’er Quickly van de Celiebrug (Cornet Obolensky x Darco, fokker F. Engels uit Sint-Laureins) naar Brazilië en heeft Kansas Z (Kannan x Quidam de Revel, fokker J.H.A.P. Marcellis uit Vredepeel) Indonesische eigenaren gekregen. Stefan Morssinkhof uit België investeerde 26.000 euro in Lucky Star (Big Star x Numero Uno).

Quartina DC (Comme Il Faut x Nabab de Reve) blijft voor 26.000 euro in eigen land, net als de door Jan Vink van Stoeterij Black Horse aangekochte Lord Cornet (Cornet Obolensky x Corland) voor 30.000, Tivoli Z (Toulon x Nabab de Reve) voor 26.000 en Quantum van de Bisschop (Untouched x Elvis ter Putte) voor 26.000.  Twee veulens kwamen op 24.000 euro uit: Canazei (Cornet Obolensky x Kannan) en Lovecard de Loi (Comme il Faut x Carnute). Slechts drie van de 64 veulens brachten minder dan 6.000 euro op.

Kortom, een topveiling. VP-voorzitter Arjan van der Waaij kan niet anders dan bijzonder tevreden te zijn. “Vorig jaar was de collectie al heel goed, dit jaar misschien wel nog beter. We hebben een heel goed product en we merken dat de klanten ons steeds beter weten te vinden. De kopers komen vanuit de hele wereld, zelfs uit Australië, Amerika en Italië, en grote sportstallen zijn hier live aanwezig. Zo heeft Katharina Offel er ook één gekocht. De mensen weten dat het verhaal klopt, dat de veulens uit uitstekende prestatielijnen komen. De veulens moeten ook top zijn, anders werkt het niet.”

Van der Waaij benadrukt dat de veiling blij is dat fokkers hun veulens aan ‘Prinsjesdag’ toevertrouwen. “Zij moeten hun veulens gunnen, maar anderzijds vermarkten wij ze ook weer goed voor ze.”

SELECTIECOMMISSIE PRINSJESDAG

Bert Poppelaars en Fred van Straaten maken al jaren onderdeel uit van de selectiecommissie van de Veulenveiling Prinsjesdag. Naast Bert en Fred is ook bestuurslid Peter Bleeker nauw betrokken bij de selectie van de veulens en sinds dit jaar Willem van Hoof uit Biest-Houtakker.

De commissieleden zijn het hele jaar op zoek naar de beste veulens uit de beste sportstammen. Na afloop van de veiling kijken ze alweer vooruit naar de volgende editie. Het doel is om elk jaar weer een betere collectie samen te stellen, dat vergt veel tijd en energie. Doordat de commissie zoveel veulens ziet krijgen ze ook veel informatie over bepaalde merrielijnen maar ook over de verervingskracht van hengsten.

Zowel Bert als Fred hebben in hun eigen fokkerij laten zien waar de Veulenveiling Prinsjesdag naar op zoek is. Het motto De kracht van prestatie is zowel op het bedrijf van Fred, De Hazelhorst, als die van Bert, Stal Poppelaars, toepasbaar. Ondanks al hun ervaring en kennis blijft het toch altijd lastig om de beste veulens te vinden. Met de selectie kunnen niet teveel concessies gedaan worden, het moet gewoon goed zijn, dit maakt het hele proces voor beide heren interessant.

Mocht u een vraag hebben voor één van de selectieleden dan kan deze gemaild worden naar info@prinjesdag.eu.

ALICANTE DOMINEERT SIRES OF THE WORLD IN LANAKEN

Op overtuigende wijze won Alicante in Lanaken de prestigieuze Sires of the World-titel. Met de Belgische topruiter Jérôme Guéry won de door Stoeterij ’t Maalwater gefokte Casall-zoon al de inloopproef van de FEI Sires of the World, maar ook de uiteindelijke finale werd gedomineerd door Alicante. In 2005 werd de KWPN-goedgekeurde hengst geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Alicante steeg dit jaar naar een hoger plan met Jérôme Guéry. Na een fantastische opmars tot op vijfsterren Grand Prix-niveau en een debuut in de Nations Cup van Aken is Alicante inmiddels een gevestigde naam op het hoogste niveau. Met het winnen van de Sires of the World heeft het fokproduct van Ronald Nowee zijn naam vereeuwigd in Lanaken. Veulenveiling Prinsjesdag: de Kracht van Prestatie!

DEMARIO W VOOR 40.000 EURO NAAR ZWEDEN OP SUCCESVOLLE TWEEDE VEILING PRINSJESDAG

Nadat op dinsdag 13 september meer dan 60 springveulens voor gemiddeld bijna 14.000 euro verkocht werden, was het op woensdag de beurt aan de dressuurcollectie van Veulenveilig Prinsjesdag. Na een rustige start voor de pauze kwamen de kopers goed op stoom. Twaalf veulens brachten 17.000 euro en meer op, waarvan de sensationeel bewegende Demario W op 40.000 euro uitkwam. Fokker Benny Wezenberg uit IJsselmuiden mag de zoon van Desperados FRH x Painted Black naar Zweden uitzwaaien. Nieuwe eigenaar is 2m2 Trading AB, die twee jaar geleden ook al op Prinsjesdag kocht.

De gemiddelde prijs per dressuurveulen is met zo’n 330 euro gestegen naar 11.330 euro ten opzichte van vorig jaar. “Het eerste veulen met 11.000 euro werd heel makkelijk verkocht, maar daarna verliep de veiling wat stroperig. Na de pauze ging het weer goed”, vertelt VP-voorzitter Arjan van der Waaij.

“Anderzijds, wat is een minder goede prijs?”, gaat hij verder. “Als je meedoet aan het spel weet je als fokker dat je een keer onder de gemiddelde prijs zit of erboven. Maar de prijs daaronder is vaak ook nog mooi. Ik denk dat we een heel mooie collectie uniforme veulens met veel bloedspreiding hadden.”

Demario W was veruit de prijstopper met 40.000 euro via telefonische bieding. De voor 32.000 euro verkochte Louis 14 Sollenburg (For Romance x OO Seven), door Adrie Zekveld in Almere gefokt uit de bekende Grand Prix-merrie Astrid Sollenburg, gaat naar het Zuid-Hollandse Rockanje. Voor 26.000 euro is Lewis Utopia (Johnson x Metall, fokker Stal van Stokkom uit Drimmelen) aangekocht door dhr. Dalsem uit Den Hoorn. Willeke Bos van Stal 104 investeerde 24.000 euro in Lafürstinels (All at Once x Hotline) van fokker A.J.M. aan de Stegge uit Enter.

De dinsdag voor 26.000 euro geveilde Kansas Z (Kannan x Quidam de Revel) krijgt een stalgenoot in Dorado’s halfzus Laguna van de Westen (Johnson x Rousseau, fokker C. Kikkert in Den Burg), die voor 20.000 euro door dezelfde Indonesische eigenaresse is aangekocht. Ook topruiter- en handelaar Andreas Helgstrand kwam inkopen doen. Hij legde 18.000 euro neer voor Let’s Go Win (Grand Galaxy Win x Krack C) uit de fokkerij van M. van Alphen in Hurwenen. Voor 18.000 euro gingen ook L.A. – Zonik L (Zonik x Goodtimes) en Lirava (Capri Sonne jr. x Scandic) van de hand.

Grand Prix-dressuurruiter Sander Marijnissen kwam ook shoppen en legde zijn hand op Lexington ter Selle S (Grenoble x Jazz) voor 7.000 euro.

De organisatie van Veulenveiling Prinsjesdag kan terugblikken op twee zeer succesvolle veilingdagen.

Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Wakkerendijk 178a · Eemnes, 3755DH · Netherlands