Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #52
 
View this email in your browser

MORGEN IS HET ZOVER: VEULENVEILING PRINSJESDAG

Morgen is het eindelijk zover, de start van de 24e editie van Veulenveiling Prinsjesdag. Op dinsdag 13 september komen de 65 springveulens onder de hamer en op woensdag 14 september de 59 dressuurveulens.

De Amalia-hal op het Nationaal Hippisch Centrum is omgetoverd tot veilingplaats. De VIP-tribune, stallen en overige tribuneplaatsen zijn in gereedheid gebracht en de laatste voorbereidingen worden getroffen om ook dit jaar weer een fantastische veiling neer te zetten. 

Uiteraard zijn er ook maatregelen getroffen tegen de te verwachten warmte. O.a. in de Amalia hal worden er een zogenaamde 'nozzle' opgehangen die koele lucht blaast waardoor het binnen aangenaam zal zijn, een blower op stal etc.

Voor meer informatie over de veiling kunt u kijken op de website www.prinsjedag.eu of telefonisch contact opnemen via 0342-440100 of 06-50280617.

PROGRAMMA VEULENVEILING PRINSJESDAG

Hieronder vindt u het programma voor Veulenveiling Prinsjesdag op 13 en 14 september.

Dinsdag 13 september veiling van de springveulens
Woensdag 14 september veiling van de dressuurveulens

 
10.00 - 13.30 uur aanleveren merries en veulens incl. veterinaire keuring
15.00 uur presentatie in buitenpiste Nationaal Hippisch Centrum
17.45 uur start veiling

*programma wijzigingen onder voorbehoud

BEROEMDE LIJNEN USHA VAN 'T ROOSAKKER EN VAN 'T MERELSNEST VERTEGENWOORDIGD IN PRINSJESDAG COLLECTIE

De selectiecommissie van Veulenveiling Prinsjesdag reisde ook dit jaar stad en land af om de beste veulens te selecteren voor de spring- en dressuurveiling op dinsdag 13 en woensdag 14 september. Zelfs veulens uit de beroemde en gewilde lijnen van Usha van 't Roosakker en McLain Wards olympiër Sapphire oftewel de Van 't Merelsnest-fokkerij maken dit jaar weer deel uit van de springcollectie.

Uit de lijn van de wereldberoemde merrie Usha van 't Roosakker komen dit jaar de hengstveulens Quantum van den Bisschop (Untouched x Elvis ter Putte) en Quando van den Bisschop (Harley VDL x Stakkato).

Quantum van den Bisschop is een van de weinige nakomelingen van de recent overleden Untouched, die onder Ben Maher op negenjarige leeftijd tot één van de grootste springtalenten ter wereld behoorde. Daarnaast is Quantum gefokt uit de jonge, veelbelovende merrie Mevita van den Bisschop, de halfzus van de internationale springtalenten Josephine van den Bisschop (Alberto Zorzi), Isaac van den Bisschop (Hansueli Sprunger) en Jackson van den Bisschop (Sabrina van Rijswijk). Overgrootmoeder Evita van 't Roosakker is een directe dochter van Usha van 't Roosakker en is daarmee de volle zus van Emperio van 't Roosakker (Alexandra Crown) en Equador van 't Roosakker (Frédéric David) en de halfzus van de beroemde Cella (Ben Maher) en de veelbelovende jonge hengst George Z.
Quando van den Bisschop gaat via de merrie Mandy van den Bisschop direct terug op Josephine van den Bisschop, die op zevenjarige leeftijd al op internationaal niveau springt onder Alberto Zorzi – stalruiter van Jan Tops. Overgrootmoeder van Quando van den Bisschop is dan weer Evita van 't Roosakker, de Nabab de Rêve-dochter uit Usha van 't Roosakker.

De hengstveulens Qionno van 't Merelsnest (Kannan x Nabab de Rêve) en Quizano van 't Merelsnest (Diamant de Semilly x Kannan) vertegenwoordigen dit jaar de beroemde stam van Sapphire (McLain Ward) en Glasgow van 't Merelsnest (Jur Vrieling).

Qionno van 't Merelsnest stamt af van de getalenteerde merrie Latina van 't Merelsnest die via Indi Blue-W van 't Merelsnest terug gaat op Wendelina van 't Merelsnest. Deze merrie sprong zelf op internationaal 1.50m-niveau, is de volle zus van McLain Wards Sapphire en leverde onder meer Glasgow van 't Merelsnest en Edjaz van 't Merelsnest (Ward De Bie).
Quizano van 't Merelsnest heeft een afstamming om van te dromen met Diamant de Semilly, Kannan, Mr. Blue, Lord Z en Darco opeenvolgend. Uiteindelijk gaat ook de pedigree van Quizano terug op de lijn van de tweevoudig gouden olympiër Sapphire.

Foto's:
Boven Cat.nr. 38 Quando vd Bisschop (Harley VDL x Stakkato)
Foto 1 Cat. nr, Quizano van 't Merelsnest (Diamant de Semilly x Kannan)
Foto 2 Cat. nr. 40 Qionno van 't Merelsnest (Kannan x Naban de Reve)
Foto 3 Cat.nr. 52 Quantum vd Bisschop (Untouched x Elvis ter Putte)

VEULENVEILING PRINSJESDAG BREIDT SERVICE VOOR KOPERS VERDER UIT

De Veulenveiling Prinsjesdag die op dinsdag 13 en woensdag 14 september op het KNHS Centrum in Ermelo plaatsvindt, heeft een uitgebreid informatieteam klaar staan voor kopers. Daarmee wordt de service verder uitgebreid.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan zich aanmelden om telefonisch te bieden. Komt u naar de veiling, dan heeft NVP een team van vier mensen die de hele dag door vragen kunnen beantwoorden in meerdere talen, naar de box kunnen gaan en met de telefoon foto’s en filmpjes kunnen maken en doorsturen. Ook een optie is dat de geïnteresseerde tijdens de veiling gebeld wordt door het belpanel dat direct naast de veilingmeester zit en op deze wijze kan meebieden op een veulen.

ClipmyHorse.tv zorgt opnieuw voor de online livestreaming. De presentatie van de veulens begint op beide dagen om 15.00 uur, met om 17.45 uur de veiling. Op dinsdag komen de springveulens in de baan, op woensdag de dressuurveulens. Inmiddels staan alle veterinaire rapporten online op www.prinsjesdag.eu. Ga naar de website voor meer info, video’s en foto’s van de veilingveulens.

SPRAAKMAKENDE DRESSUURTALENTEN LEVEREN PRINSJESDAG-VEULENS

Niet alleen bewezen stempelhengsten, maar ook de aanstormende talenten leveren veulens in de dressuurcollectie van Veulenveiling Prinsjesdag dit jaar. Spraakmakers als Grand Galaxy Win, Glamourdale, Fürst William en Ferdeaux zijn volop vertegenwoordigd in de dressuurcollectie van Veulenveiling Prinsjesdag op woensdag 14 september.

De veelbelovende Grand Galaxy Win levert maar liefst drie veulens voor Veulenveiling Prinsjesdag. De merrieveulens Ladonna-Minka (mv. Kigali) en La Grande Dame Frieschwijk (mv. Valdez) en het hengstveulen Let’s Go Win (mv. Krack C) zijn ware blikvangers en stammen allen af van de Deense hengstenkeuringskampioen Grand Galaxy Win.

De KWPN Hengstenkeuringskampioen in 2014 Glamourdale wordt door twee zonen vertegenwoordigd in de collectie: Lorence de Jeu (mv. Jazz) en Loco K (mv. Rousseau). Naast de twee veulens van Glock’s Toto Jr en de twee Governor-dochters leveren ook Grenoble, Ghandi, George Clooney, Grey Flanell en Guardian S veulens voor Prinsjesdag. Ook noemenswaardig is het hengstveulen Lennessy-B, die afstamt van de veelbelovende De Niro-zoon Hennessy. Of Limited Edition, de zoon van Wereldkampioen van de jonge hengsten Fürst William.

Grand Prix-paard in de dop Ferdeaux brengt daarnaast de hengstveulens Lemar (mv. Locksley II) en La Chouffe (mv. Charmeur) in de veiling, terwijl Vivaldi-zoon Ferdinand door de zeer opvallende Lavanti (mv. Citango) vertegenwoordigd wordt.

Al deze veulens en nog vele andere toekomstige toppers komen woensdag 14 september op Veulenveiling Prinsjesdag onder de hamer. Wees erbij!

Foto's
Boven Cat.nr. 35 Let's Go Win (Grand Galaxy Win x Krack C)
Foto 1 Cat.nr. 28 Lorence de Jeu (Glamourdale x Jazz)
Foto 2 Cat.nr. 40 Lennessy-B (Hennessy x Sir Fashion)
Foto 3 Cat.nr. 34 Ladonna-Minka (Grand Galaxy x Kigali)
Foto 4 Cat.nr. 25 Limited Edition (Fürst William x Gribaldi)

Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Wakkerendijk 178a · Eemnes, 3755DH · Netherlands