Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #40
View this email in your browser
Edward Gal en Glock's Zonik

EMBRYO VAN EDWARD GAL'S TOPPAARD GLOCK'S ZONIK UIT DE GRAND PRIX MERRIE REINE B

Glock’s Zonik (Blue Hors Zack), die afgelopen jaar Indoor Brabant en Jumping Amsterdam op stelten zette door zijn fenomenale optredens onder Edward Gal en beloond werd met ruim 80%, is gecombineerd met de Grand Prix-merrie Reine B (Rubinstein). Reine B is Oldenburgs gebrand en is een Staatspremie en Elite Stüte. Ze bereikte vele successen tot op het hoogste niveau met de Nederlandse amazone Lotje Schoots. Wie deze merrielijn kent, weet dat hier talrijke (inter)nationaal succesvolle dressuurpaarden uit komen. Kortom, het veulen dat geboren zal worden, heeft een ongekend hoge verwachtingswaarde voor de toekomst.

Reine B is de moeder van de in 2006 via embryo transplantatie geboren Lichte Tour en AES gekeurde hengst Brennus B (Diamond Hit). Brennus B werd ook gereden door Lotje Schoots. Reine B haar dochter Fille de Reine B (Jazz) slaagde in 2014 met 80,5 punten voor haar IBOP.

Reine B is een volle zus van het ZZ-Zwaar dressuurpaard Julia B en een halfzus van de Lichte Tour-dressuurpaarden Urchin B en Inca en een Z1-paard. Ze komen uit de Z2-dressuurmerrie Dola (Vincent), die tevens grootmoeder is van de ZZ-zwaar geklasseerde Windsor B, het ZZ-Licht dressuurpaard Zenobia B en vier Z1/Z2-paarden.

Nauw verwant zijn bovendien de Lichte Tour paarden Tsarina B en Zeno B. Over een prestatiefamilie gesproken…

resultaten Reine B o.a.
2006: NK Kampioen Junioren en EK Teamgoud Junioren
2007: NK Kampioen Young Riders, EK Teamgoud en Individueel zilver Young Riders
2008: NK Kampioen Young Riders, EK Teamgoud en Europees Kampioen Young Riders
2009: NK 7de plaatse Grand Prix

 

Lotje Schoots en Reine B

Meer informatie over het embryo: 
http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1812404 en
www.embryoauction.com

Jumping Amsterdam 2016: Edward Gal en Glock's Zonik
GLOCK'S ZONIK
REINE B

EERSTE GEVEILDE EMBRYO'S GEBOREN

De afgelopen week zijn op stal Seldsum MH in Jelsum twee gezonde hengstveulens geboren die de afgelopen weken als embryo geveild zijn.

Het eerste veulen dat geboren is het embryo van Glasgow van 't Merelsnest uit de halfzus van Bubalu. Glasgow van ’t Merelsnest is een uitzonderlijk interessant gefokte hengst die aan het begin staat van een internationale topcarrière onder Jur Vrieling. Tijdens de 3*-wedstrijd in Drachten won Glasgow een dikke proef en eindigde als vierde in de Grote Prijs. Aan de moederszijde van dit embryo vinden we één van de beste merrielijnen, de Holsteiner Stam 474A. Moeder is de prestatiemerrie Nancara (v. Indoctro). Zij is de volle zus van de goedgekeurde hengst Montreal VDL. Montreal presteert op het hoogste niveau en werd o.a. 2e in Lanaken, 1e in Leeuwarden, 5e in Lummen, 4e in Valkenswaard, 2e in Goes, 2e in Den Haag, 4e in Nation Cup Drammen, 9e in Lanaken, etc.

Het tweede veulen is de De Niro uit de Grand Prix merrie Sisther de Jeu. Sisther de Jeu wordt na haar glansrijke carrière pas recent ingezet in de fokkerij. Ze is een dochter van topvererver Gribaldi uit de sterke dressuurfokkerij van Huub en Tini van Helvoirt, die o.a. Jazz gefokt hebben. Sisther zelf heeft een indrukwekkende sportcarrière achter de rug.

Stal Seldsum MH heeft de eerste foto's van de twee veulens doorgestuurd. Links het De Niro veulen en rechts de Glasgow van 't Merelsnest.

€ 46.000,- VOOR TWEE EMBRYO'S

Embryoauction.com, de online veiling van zeer interessant gefokte embryo’s, heeft twee weken gelden twee embryo’s verkocht voor in totaal 46.000 euro. Het embryo van De Niro uit de Grand Prix-dressuurmerrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi), foto, leverde 24.000 euro op en is nu in bezit van een Amerikaanse klant. Het embryo van Kannan uit een dochter van Ben Maher’s toppaard Cella (v. Cento) blijft voor 22.000 euro in Nederland.

Inmiddels zijn er elf embryo’s via embryoauction.com verkocht voor een gemiddelde prijs van 15.500 euro. Embryoauction.com werd in augustus 2015 door Veulenveiling Prinsjesdag geactiveerd als nieuw platform voor het vermarkten van embryo’s. De lat ligt hier zeer hoog. Alleen kruisingen van de allerbeste hengsten en merries uit prestatierijke stammen komen hiervoor in aanmerking.

Voor meer informatie: www.embryoauction.com, info@embryoauction.com of bel +31-(0)342440100 of +31-(0)653933150
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2015 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email