Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #27
View this email in your browser
Boston STH en Denise Nekeman op het NK in Ermelo waar zij Nederlands Kampioen Young Riders werden.

DENISE NEKEMAN EN BOSTON STH OPENEN DRESSUURVEILING PRINSJESDAG

De negenjarige Boston STH beleefde in 2015 zijn meest succesvolle seizoen ooit. Op het EK Young Riders in Vidauban reed Denise Nekeman de opvallende hengst naar teamzilver en individueel brons, en eindigde de combinatie individueel als vierde in de Kür. Na terugkomst overtuigden Denise en Boston op het Nederlands kampioenschap: zowel het eerste onderdeel als de Kür op Muziek kwam overtuigend op hun beider naam. Vorig jaar won Boston STH ook al teamzilver op EK Young Riders in Arezzo. In 2011 was hij vierde op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden met Hans Peter Minderhoud.
 
Dat Hans Peter goed overweg kon met Boston STH zal achteraf weinig verwondering wekken. Met Boston’s vader Glock’s Johnson TN behaalde Minderhoud dit jaar teamgoud en individueel brons op het Europees Kampioenschap in Aken. Dat na een zilveren medaille op het NK in Ermelo, en vorig jaar teambrons op het WK in Caen. Glock’s Johnson is ook verantwoordelijk voor een tweetal veulens bij Prinsjesdag dit jaar. Nummer 31 Kiss & Ride is een hengst uit een doorgefokte prestatielijn van Familie van Oort uit Volkel. Een opvallende verschijning is ook Koh-I-Noor. De zwarte hengst van fokkers Lichtendahl en Peper is een zoon van Gribaldi-elitedochter Vertu Heroique die in 2005 zelf kampioen was van Overijssel.
 
De opening van de Prinsjesdag-veiling 2015 wordt extra feestelijk dankzij de aanwezigheid van kampioen Boston STH onder het zadel van Denise Nekeman. Zij zal een demonstratie verzorgen en laten zien waarom Boston zo succesvol is. Denise: ‘Boston is echt geweldig! Thuis is hij heel erg rustig en kan gewoon iedereen hem naar de molen brengen. Hij gaat ook lekker in de wei. Bijna niks is eng, hij is een beetje nieuwsgierig en leuk brutaal. Hij werkt bovendien graag en heeft er elke dag weer zin in. Van op wedstrijd gaan geniet hij denk ik, omdat hij dan alle aandacht van de wereld krijgt. Hij maakt zich dan stoerder en groter dan thuis.’ 
 
Nummer 30 Koh-I-Noor (Glock’s Johnson x Gribaldi) is een opvallende verschijning.

NIEUW AANBOD OP EMBRYOAUCTION.COM

Komende week wordt een zeer interessant embryo geveild op www.embryoauction.com. Fokker Peter Bastiaansen veilt een Quickly de Kreisker uit Vantiel’s Esprit. De dochter van Baloubet du Rouet sprong zelf internationaal 1,50m, is een halfzus van grootverdiener Tinka’s Boy, en bovendien de moeder van Carrera VDL. En die op zijn beurt is weer één van de toekomstbeloftes van Europees kampioen Jur Vrieling die met VDL Zirocco Blue onlangs teamgoud won tijdens in Aken.
 
Jur lachend: ‘Ik kan natuurlijk beter zeggen dat het niks wordt met Carrera, misschien dat ik dat embryo dan voor normaal geld kan kopen’. Om daar direct op te laten volgen: ‘Nee, dat is natuurlijk gekheid. Maar als je het over Carrera VDL hebt, dat is écht één van mijn toekomstpaarden. Hij won pas al de 2* Grote Prijs in De Wolden en samen met het team wonnen we de Nations Cup in het Noorse Drammen. Het is een paard met ontzettend veel kwaliteit. Hij is de afgelopen jaren fantastisch opgeleid door James Billington en heeft de kans gekregen zich rustig te ontwikkelen. Nu als negenjarige geeft hij mij het gevoel dat hij een grote wordt.’
Jur Vrieling heeft geluk. Naast het embryo van springsensatie Quickly de Kreisker, die in Marokkaanse dienst welhaast onmogelijk veel kwaliteit en vermogen laat zien, biedt Peter Bastiaansen ook veulens aan. Van Vantiel’s Esprit wordt tijdens Prinsjesdag het merrieveulen Levita PB Z (Levisto) geveild, dus een halfzus van Carrera VDL. Daarnaast komt uit een volle zus van Tinka’s Boy een Chaman-dochter te koop bij Prinsjesdag. Daarmee wordt de combinatie van het Baloubet-bloed met deze stam, zoals die bij Vantiel’s Esprit zo succesvol is gebleken, ook voor kopers beschikbaar gemaakt. Beide merrieveulens zijn zowel vanuit fokkerij-oogpunt, als voor de sport, meer dan interessant.
 
Overigens komt de veilingsite
embryoauction.com op korte termijn met nieuw aanbod. Zo wordt bijvoorbeeld een Voltaire-embryo aangeboden uit Nemeta, de volle zus van de moeder van Kannan. De aanvoerder van de WBFSH Sire Index van best verervende vaderpaarden is zelf ook een Voltaire, zodat in dit embryo eigenlijk exact hetzelfde genenmateriaal beschikbaar is als via topvererver Kannan. Ook zal binnenkort het eerste dressuurembryo via embryoauction.com worden aangeboden uit een kwalitatief spectaculaire topmerrie. Wie dat is blijft nog heel even geheim
Carrera VDL is een halfbroer van het embryo dat geveild wordt op embryoauction.com.
Nummer 77 Levita PB Z (Levisto Z x Baloubet du Rouet) is een halfzus van het embryo en daarmee ook van Carrera VDL.
Erludine DVB (Jazz x Ferro) is een van de beste dressuurmerries van Nederland en heeft zich onder Stefanie Wolf en Lisanne der Nederlanden al in veel competities bewezen.

ERLUDINE DVB TREEDT OP VOOR BROERTJE KEANDRO

Voorafgaand aan de veiling van springveulens, die om 18.45 staat gepland, zal de nieuwe veilingmeester Koen Olaerts iets bijzonders veilen. Het eerste openingsstuk is een prachtig Curly mini veulen, beschikbaar gesteld door Dhr. Lenssen uit Sevenum, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de DVB Foundation. Curly paardjes hebben een krullende vacht en zijn hypoallergeen en daardoor zeer geschikt voor mensen met een allergie voor paarden.

De DVB Foundation van Coby en Marlies van Baalen heeft als missie ruiters met een beperking te ondersteunen. Al jaren hebben de DVB Foundation en Prinsjesdag een samenwerking waarbij de veiling zich inspant om geld op te halen dat ten goede komt aan de doelstellingen van DVB. Overigens zal Stal van Baalen dit jaar ook aantreden met Erludine (Jazz x Ferro), één van de beste dressuurmerries van Nederland. De volle broer van Erludine, Keandro van H.A. van Erp uit St. Oederode wordt tijdens Prinsjesdag geveild. Om geïnteresseerden te laten zien wat ze in de toekomst van Keandro kunnen verwachten, zal Erludine haar kwaliteiten in de baan tonen.
Nummer 29 Keandro (Jazz x Ferro), volle broer van Erludine DVB, zal worden geveild op dinsdag 15 september.

PROGRAMMA EN INFORMATIE

De presentatie van de dressuurveulens gaat om 12.30 uur van start, gevolgd door de veiling om 14.00 uur. Om 16.45 uur worden de springveulens getoond. Om 18.45 uur begint de veiling van deze groep jonge talenten.
 
Wie op de hoogte wil blijven van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag kan alle informatie vinden op
www.prinsjesdag.eu, maar ook via de te downloaden App. Zoek daarvoor in de Appstore op Prinsjesdag Veulenveiling. 
Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2015 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu