Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #41
View this email in your browser

VEULENVEILING PRINSJESDAG DEFINITIEF TWEE DAGEN

Om de koper en verkoper nog beter van dienst te zijn, heeft het bestuur van de Veulenveiling Prinsjesdag besloten om op twee dagen te gaan veilen. Op dinsdag 13 september worden de springveulens verkocht en een dag later, op woensdag de 14de, de dressuurveulens.

De nieuwe opzet haalt veel druk van het tijdschema, waardoor er meer tijd en rust ontstaat voor de aanlevering van de veulens en de steeds belangrijkere veterinaire beoordeling. Arjan van der Waaij, voorzitter van de Veulenveiling, ziet veel voordelen in de spreiding over twee dagen. “Feit is dat we op Prinsjesdag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat tegen de klok vechten. De tijd tussen de dressuurveiling ’s middags en de springveiling ’s avonds is erg kort, waardoor de bezoeker weinig tijd heeft om de springveulens op dat moment buiten tijdens de presentatie te bekijken. Nu we over twee dagen gaan veilen, kunnen we eventueel ook enkele veulens extra toelaten mits ze uiteraard voldoen aan de hoge selectiecriteria”, vertelt hij.

De bedoeling is dat de veulens op beide dagen halverwege de middag gepresenteerd worden aan het koperspubliek, waarna aan het begin van de avond de veiling begint. Het is een keuze, maar door duidelijke keuzes zijn we de afgelopen jaren juist enorm gegroeid. Voor fokkers is dit ook een helder signaal: voor zowel dressuur- als springveulens biedt Veulenveiling Prinsjesdag een volwaardig platform waar topkwaliteit aangeboden wordt aan een internationaal publiek”, aldus Van der Waaij.

SELECTIES PRINSJESDAG BIJNA VAN START

In mei gaat de selectiecommissie weer op pad om de beste veulens te vinden voor de Veulenveiling Prinsjesdag. Dit jaar vind alweer de 24ste editie van de veiling plaats. Op de site is de eerste planning van de selectiedagen terug te vinden, halverwege april wordt deze definitief gemaakt.

De selectiecommissie probeert elke jaar weer een speciale collectie samen te stellen. Een collectie die voldoet aan ons motto 'De kracht van prestatie'. Om ook dit jaar weer de beste veulens te selecteren zijn de selectieplaatsen geografisch goed verdeeld over het land. Ook zullen we weer naar België en Duitsland gaan om veulens te bekijken.

Heeft u uw veulen nog niet ingeschreven? Klik op onderstaande link voor het inschrijfformulier.


INSCHRIJFFORMULIER VEULENVEILING PRINSJESDAG 2016

HEAVY METALL GOEDGEKEURD BIJ BWP

De zeer getalenteerde hengst Heavy Metal (Eldorado van de Zeshoek x Numero Uno) is goedgekeurd door het BWP. De vierjarige topper in de dop werd in 2012 geveild op Veulenveiling Prinsjesdag en viel vorig jaar al op als kampioen van de sBs Hengstenkeuring.

Heavy Metal is gefokt door de succesvolle fokkerscombinatie Evert Meijer en Gerard Lindeboom uit Dalfsen. De moeder van Heavy Metal, Whisper Queen, is niemand minder dan de volle zus van Leon Thijssens voormalige springcrack Tyson (Numero Uno x Voltaire). Na zijn goedkeuring bij het sBs viel Heavy Metal ook bij het BWP in de smaak en verdiende hij afgelopen weekend een dekbrevet. Heavy Metal is eigendom van de Belgische stoeterij Krismar Stables.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert de fokkers Evert Meijer en Gerard Lindeboom en eigenaar Krismar Stables met dit mooie succes!

EMBRYO VAN TOPTALENT GLOCK'S TOTO JR. UIT GRAND PRIX MERRIE REINE B

Na de verkoop van het embryo van Glock’s Zonik uit Reine B voor 26.000 euro biedt Embryoauctions.com volgende week opnieuw de kans om een embryo uit Reine B vast te leggen. Dit keer is Toto jr. de vader, die bijzonder veel gelijkenissen vertoont met zijn beroemde vader Totilas. Grootvader is de Grand Prix-dressuurhengst Desperados, die in 2015 twee individuele zilveren medailles won op het EK in Aken. De pas vijfjarige Toto jr. was dé smaakmaker in de KWPN/KNHS hengstencompetitie afgelopen winter en scoorde vele malen een 9,5 en 9 voor zijn basisgangen.
 
Moeder van het embryo is de bekende Grand Prix-merrie Reine B (Rubinstein). Reine B is Oldenburgs gebrand en is een Staatspremie- en Elite Stüte. Ze bereikte vele successen tot op het hoogste niveau met de Nederlandse amazone Lotje Schoots. Wie deze merrielijn kent, weet dat hier talrijke (inter)nationaal succesvolle dressuurpaarden uit komen. Kortom, het veulen dat geboren zal worden, heeft een ongekend hoge verwachtingswaarde voor de toekomst.
 
Reine B is de moeder van de in 2006 via embryo transplantatie geboren Lichte Tour en AES gekeurde hengst Brennus B (Diamond Hit). Brennus B werd ook gereden door Lotje Schoots. Reine B haar dochter Fille de Reine B (Jazz) slaagde in 2014 met 80,5 punten voor haar IBOP.
 
Reine B is een volle zus van het ZZ-Zwaar dressuurpaard Julia B en een halfzus van de Lichte Tour-dressuurpaarden Urchin B en Inca en een Z1-paard. Ze komen uit de Z2-dressuurmerrie Dola (Vincent), die tevens grootmoeder is van de ZZ-zwaar geklasseerde Windsor B, het ZZ-Licht dressuurpaard Zenobia B en vier Z1/Z2-paarden.
 
Nauw verwant zijn bovendien de Lichte Tour paarden Tsarina B en Zeno B. Over een prestatiefamilie gesproken…

start veiling: dinsdag 12 april, 12.00 uur
einde veiling: zaterdag 23 april, 20.00 uur

meer informatie: www.embryoauction.com
Glock's Toto Jr. (Totilas x Deperados) gereden door Marieke van der Putten tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch

EVEN VOORSTELLEN: GERARD KOKS

Elke maand gaan we in het stukje 'even voorstellen' iets meer vertellen over de bestuurs- en commissieleden van de Veulenveiling Prinsjesdag. Deze maand beginnen we met Gerard Koks de penningmeester van de Veulenveiling.

Gerard Koks nam in 2012 het NVP-penningmeesterschap van Jos Ligthart over, nadat hij in 2010 al zijn stal  in Warmenhuizen overnam samen met zijn broer en twee zussen. De hoofdactiviteiten van deze stal De Debbehoeve zijn pensionstalling, training en handel van dressuurpaarden . “Plaatsnemen in het bestuur van de NVP zag ik als een mooie kans om nog meer te leren en ervaring op te doen in de fokkerij van dressuurpaarden, waar ik altijd al veel interesse in had.”

“Sinds 2014 fokken wij met drie tot vier merries en kopen we jaarlijks twee tot drie veulens om ze op te fokken en vervolgens te trainen tot het hoogst mogelijke niveau. Dit zijn bij voorkeur nakomelingen van bewezen verervers die goed in de sport hebben gepresteerd.”

De Debbehoeve is een familiebedrijf waarin Gerard’s zus Stefanie Koks en stalmanager/ruiter Marije van Thuyl -Tromp de dagelijkse leiding voeren. “Ik verdeel mijn tijd tussen het familiebedrijf de Koks Group in Alkmaar, waar ik de verantwoording over de financiën heb, en de stal in Warmenhuizen.”

GENETIC BLACK IMPONEERT MET DERDE PLAATS IN HORSEFOOD TALENT CUP 2016

De op Veulenveiling Prinsjesdag geveilde Genetic Black (Jazz x Gribaldi) behaalde een knappe derde plaats in de Horsefood Talent Cup 2016 in Berkel-Enschot. Onder het zadel van Justine Mudde van Magic Stables scoorde de zwarte ruin maar liefst 83,5 punten en 85 punten voor het overrijden.

Genetic Black is een typisch voorbeeld van een Prinsjesdag-product. Zijn afstamming is om van te dromen met Jazz als vader, Gribaldi als moedersvader en vervolgens het bloed van Ferro. Nog uitzonderlijker is de moederlijn van Genetic Black, want de zwarte ruin is gefokt uit  de volle zus van de wereldberoemde Painted Black. Genetic Black behaalde onder Justine Mudde een mooie score van 83,5 punten in de eerste ronde en kreeg vervolgens van gastruiter Danielle van Mierlo 85 punten voor het overrijden.

Bij de vierjarigen maakte Hannelinde (Dreamboy x Sunny Boy) onder Aihoa Prada Ortiz een goede indruk met 81 punten. De VSN-winnares die binnenkort op de Excellent Dressage Sales zal worden geveild eindigde op de zesde plaats.

GIGOLO III MET RACHEL SANDOZ IN VORM OP MET OLIVA

De tienjarige Gigolo III (Cassini II x Chin Chin) verkeerde in een uitstekende vorm op de driesterren Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Onder het zadel van de Zwitserse Rachel Sandoz sprong Gigolo III naar de derde plaats in het 1,40m op zondag, nadat ze donderdag als vijfde waren geëindigd over dezelfde hoogte.

Gigolo III heeft een mooie bloedopbouw met Cassini II als vader en Chin Chin als moedersvader. Moeder Wendy W gaf al twee internationale springpaarden en is de volle zus van de KWPN-goedgekeurde Grand Prix springhengst Zélote VDL (Chin Chin x Libero H). Onder Rachel Sandoz ontwikkelt Gigolo III zich bijzonder goed en heeft hij al zijn eerste Grote Prijzen gesprongen. De sterke prestaties in Oliva beloven veel goeds voor het zomerseizoen!
Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands