Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #18
View this email in your browser
Denise Nekeman met de op Prinsjesdag geveilde Boston STH tijdens de kür op muziek voor Young Riders op het NK Dressuur. 

KAMPIOENEN KOOP JE OP PRINSJESDAG

Op zoek naar een kampioen in de toekomst? Veulenveiling Prinsjesdag heeft er al vele mogen veilen en deelde afgelopen zondag mee in de vreugde van Nederlands kampioene Young Riders, Denise Nekeman. Haar negenjarige Boston STH (Johnson x Quattro, fokker J.W. Temmink uit Vorden), verkocht via Veulenveiling Prinsjesdag, danste met overmacht door de piste in Ermelo en was niet te kloppen met 76,70%.
 
Dit jaar heeft de selectiecommissie opnieuw potentiële dressuurkampioenen weten te selecteren, waaronder twee halfbroers van Boston STH. Vader Glock’s Johnson TN won zondag zilver op het NK senioren met 82,13% in de kür op muziek en verzekerde zich van een teamplek op het EK met Hans Peter Minderhoud. Vorig jaar maakte de imposante Jazz-zoon al deel uit van het gouden team op de Wereldruiterspelen in Caen.
De Johnson-zonen die geveild worden, komen uit Vertu Heroique (Gribaldi) en First Lady (Negro).  De elitemerrie Vertu Heroique, een halfzus van de NRPS-goedgekeurde hengst Suarez (Sandreo), is de kampioen van de dressuurmerries op de Centrale Keuring van Overijssel in 2005. First Lady is een vijfjarige elitemerrie uit het Z2-dressuurpaard Adelaide (Tuschinski),  die bekend staat als halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Lester (Triton) van de Finse Pia Verjonen. Haar grootmoeder Fantasie (Ramiro Z) liep Z1-dressuur en is een halfzus van het Lichte Tour-dressuurpaard Doreen (Ulster).


Broer van Erludine DVB
Van Jazz wordt een rechtstreekse zoon geveild, gefokt uit de elitemerrie Zarludine (Ferro x Rubinstein). Het gaat om een volle broer van de zeer getalenteerde NMK-merrie Erludine DVB, die 86 punten voor haar IBOP scoorde en vorig jaar twee Subli Cup voorselecties won met 88 en 88,4 punten en zesde werd in de Pavo Cup.  Tevens bracht Zarludine het vijfjarig dressuurtalent  en VSN-finalist Four Seasons (Vivaldi).
Er zijn bovendien vier veulens geselecteerd die uit een Jazz-dochter zijn gefokt. 


Vier van Negro
Het bloed van de olympische hengst Ferro komen we overigens ook vaak tegen in de collectie, alleen al via de vier hengstveulens van zijn zoon Negro. Een van hen is gefokt uit de bekende Zhara Obertje (Jazz), in 2007 kampioen van de Nationale Merriekeuring. Deze vollle zus van de Grand Prix-dressuurhengst Tango is inmiddels Prix St.Georges geklasseerd. Ook interessant is de Negro uit Glamour-Esther SVN (Totilas), die op de stamboekkeuring 80/80 scoorde en op de CK de vijfde plaats innam. Glamour-Esther SVN, gefokt uit de lijn van de Grand Prix-merrie Sisther de Jeu, is een halfzus van vier Lichte Tour- en twee Z1-paarden.
Negro staat bovendien twee keer als moedersvader geregistreerd. Bij een eerder genoemd Johnson-veulen en bij een merrieveulen van Lord Leatherdale uit de ster preferente Urona (Negro). Deze Urona bracht al een internationaal juniorenpaard: Corona (Tuschinski) van de Belgische Kate Wiggins.
De Niro (v.Donnerhall) bracht al meer dan 70 goedgekeurde hengsten voort.
Vijf van De Niro
Van de Duitse kampioenshengst De Niro veilt Prinsjesdag maar liefst vijf nakomelingen. Interessant is de hengst van De Niro uit Jazz-merrie Tsarina B. Zij is een halfzus van Grand Prix-dressuurmerrie Reine B uit een verder van dressuur doordrenkte moederlijn. Ook aantrekkelijk gefokt zijn de twee producten uit de moederlijn van Grand Prix-dressuurmerrie Nadine en de goedgekeurde Dorado: Coosje van Johnson is verantwoordelijk voor de enige dochter van De Niro, Gerard Vervoorn brengt een hengst in uit Bertolonia van Santano.
Ook niet onvermeld mag blijven het product van Pegasus Stables. Deze merrie van Don Schufro is een droom voor elke dressuurfokker en -ruiter. Moeder Borendy van Painted Black is direct familie van topdressuurpaarden en goedgekeurde hengsten Zuidenwind, Zhivago en Charmeur.

CORRECTIE: FOTO- EN VIDEODAG, SPRINGEN
OP 31JULI EN DRESSUUR OP 1 AUGUSTUS 

Voor het tweede jaar op rij organiseert Prinsjesdag de foto- en videodagen bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus verwacht de organisatie bijna 100 veulens die op de gevoelige plaat worden vastgelegd.
 
Voor geïnteresseerden bieden deze dagen al een mogelijkheid om de collectie van Prinsjesdag te bekijken. Op vrijdag 31 juli zijn dat overwegend de springveulens, op zaterdag 1 augustus overwegend de dressuurveulens. In de vorige Nieuwsbrief is dit per ongeluk verkeerd opgenomen. Omwille van praktische redenen wordt in individuele gevallen van de planning afgeweken.
Tijdens de foto- en videodagen vindt geen selectiemoment meer plaats voor Prinsjesdag. De collectie is definitief vastgesteld en er is geen ruimte meer voor extra veulens. Omdat dit vorig jaar ook eigenlijk al het geval was is vroegtijdig besloten de laatste selectiedag te laten vervallen.
Indien u vragen heeft kunt u ons altijd bereiken via e-mail: info@prinsjesdag.eu of telefonisch via +31-(0)342440100. Kijk voor meer informatie ook op www.prinsjesdag.eu    
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu


unsubscribe from this list    update subscription preferences