Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #44
View this email in your browser

TE KOOP: EMBRYO CORNET OBOLENSKY X KANNAN X VOLLE ZUS VAN QUICKLY DE KREISKER

Christian Ahlmann en de succesvolle hengst Cornet Obolensky
De beste drie springpaardenleveranciers volgens de WBFSH Sire Ranking van dit moment zijn vertegenwoordigd in dit excellente embryo: Cornet Obolensky, Kannan en Diamant de Semilly. Naast de opeenstapeling van deze drie stempelhengsten is de moederlijn van dit embryo eveneens uniek; grootmoeder Urgada de Kreisker is niemand minder dan de volle zus van voormalig nummer één van de wereldranglijst Quickly de Kreisker.

Dit embryo van de Olympische hengst Cornet Obolensky komt voort uit de tweejarige Kannan-dochter Eljadida du Cedre, gefokt uit de merrie Urgada de Kreisker. Urgada’s volle broer Quickly de Kreisker is een bij Selle Français goedgekeurde hengst die onder de Marokkaanse ruiter Abdelkebir Ouaddar al enkele jaren tot de absolute wereldtop behoort. Briseis d’Helby, de moeder van Quickly de Kreisker, bracht maar liefst vier Selle Français goedgekeurde hengsten en vijf internationale springpaarden.  Zowel in 2014 als in 2015 prijkte Quickly de Kreisker maandenlang op de nummer één positie van de WBFSH Ranking. Onder Abdelkebir Ouaddar won de populaire Diamant de Semilly-hengst eind maart nog de vijfsterren Grand Prix van Saut Hermès Parijs. Daarnaast won de inmiddels twaalfjarige hengst de afgelopen jaren talloze Grote Prijzen en Wereldbekers, waaron die van Al Ain, Sharjah, Le Touqet, Tetouan en Vejer de la Frontera. Op de Wereldruiterspelen behaalde Quickly de Kreisker een individuele dertiende plaats en dit jaar ligt de focus van Quickly de Kreisker en zijn ruiter op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Cornet Obolensky, de vader van dit embryo, behoort nu al tot de beste springpaardenleveranciers allertijden. Op de afgelopen Wereldbekerfinale in Gothenburg stonden maar liefst drie Cornet Obolensky-nakomelingen in de top vier: Corbinian op één, Cornet d’Amour op drie en Cornado NRW op vier. Overige nakomelingen als Cornet’s Cristallo, Comme Il Faut, Colestus en Crespo PKZ dragen bij aan de derde plaats van Cornet Obolensky op de WBFSH Sire Ranking. Moedersvader Kannan stond jarenlang bovenaan de WBFSH Sire Ranking en staat dankzij nakomelingen als Molly Malone V, Quorida de Treho, Quabri de l’Isle Albführen’s Paille en Olympisch kampioen Nino des Buissonnets nog altijd op de tweede plaats. Overgrootvader Diamant de Semilly maakt het verhaal compleet. Deze machtige hengst staat op de eerste plaats van de WBFSH Sire Ranking en zijn nakomelingen als Emerald, Utamaro d’Ecaussines, Sunshine, Don VHP en natuurlijk Quickly de Kreisker maken wekelijks het verschil op het allerhoogste niveau. 
Voor meer informatie over het embryo: 
www.embryoauction.com

13 EN 14 MEI IS DE SELECTIE COMMISSIE ACTIEF IN ZUID-NEDERLAND EN BELGIË

De voorbereidingen voor het nieuwe veilingseizoen zijn in volle gang. Vrijdag en zaterdag gaat de selectie commissie naar Zuid-Nederland en België om veulens te selecteren voor de Veulenveiling Prinsjesdag 2016. Vorig weekend heeft de selectie commissie al een aantal hele interessante veulens geselecteerd. Voor dit weekend hebben wij weer hoge verwachtingen!

Vrijdag 13 mei:        
08.00 uur    Station Equus    Biervliet
14.00 uur    Stal de Molendreef    Evergem (B)

Zaterdag 14 mei:
13.00 uur    Manege Cavaliers    Panningen
14.10 uur    Hengstenhouderij Jos & Trudi Houwen    Wanssum

ALICANTE BLIJFT ZICH ONTWIKKELEN ONDER JÉRÔME GUERY

De KWPN-goedgekeurde hengst Alicante (Casall x Indoctro) blijft zich uitstekend ontwikkelen onder de Belgische ruiter Jérôme Guery. Op de Longines Global Champions Tour in Hamburg liet hij wederom zijn grote klasse zien. Veulenveiling Prinsjesdag: de Kracht van Prestatie!

JONG TALENT MR. EUROPE IMPONEERT ONDER MARC HOUTZAGER OP CSI EINDHOVEN

De zevenjarige hengst Mr. Europe (Mr. Blue x Cassini I) toonde zich onder Olympisch springruiter Marc Houtzager een groot talent op het prachtige concours CSI Eindhoven. In de finale van de Youngster Tour afgelopen zaterdag bewees Mr. Europe zijn klasse door derde te worden. Mr. Europe werd als veulen geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Niet alleen Mr. Europe sprong mee op CSI Eindhoven; maar liefst vier (!) Prinsjesdag-producten kwamen aan de start bij de Karpendonkse Plas. De Zwitserse amazone Janika Sprunger nam haar topper Bonne Chance CW (Baloubet du Rouet x Cambridge) mee naar Eindhoven om weer in het ritme te komen voor het buitenseizoen, Marriët Hoekstra had de negenjarige Wimphof’s Hinde (Berlin x Heartbreaker) gezadeld voor het driesterren concours en Joep van der Kampen bracht VDL Groep Elexia (Calvaro Z x Alexis Z) uit in de Youngster Tour.

Onder Marc Houtzager toonde Mr. Europe zich gedurende de hele week een Grand Prix springpaard in de dop. Iedere dag sprong het fokproduct van Stoeterij Renken foutloos en in de finale zette Mr. Europe zijn beste beentje voor en bemachtigde de Mr. Blue-zoon de derde plaats.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert alle fokkers, eigenaren en ruiters van deze vier fantastische paarden met hun successen!

DRESSUURTOPPERS VAN PRINSJESDAG PRESTEREN OP CDI3* SAUMUR

De Painted Black-nakomelingen Binky en Blacktime presteerden allebei verdienstelijk afgelopen weekend op het CDI3* in Saumur. Zowel Binky als Blacktime werd in 2006 geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Onder het zadel van de Franse amazone Maeva Hoang behaalde de tienjarige Blacktime (Painted Black x Goodtimes) een derde plaats in de Inter II met een score van 67 procent. Blacktime’s halfbroer Binky (Painted Black x Caprimond) presteerde onder de Française Alexandra Dilliere ook weer verdienstelijk. In de Grand Prix behaalde Binky een zesde plaats met 64,70 procent.
Voor meer informatie: www.embryoauction.com, info@embryoauction.com of bel +31-(0)342440100 of +31-(0)650280617
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands