Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #42
View this email in your browser
Edward Gal en Totilas & Lotje Schoots en Reine B

TE KOOP: EMBRYO VAN TOPTALENT GLOCK'S TOTO JR. UIT GRAND PRIX MERRIE REINE B

Na de recente verkoop van het embryo van Glock’s Zonik uit Reine B voor 26.000 euro biedt embryoauction.com opnieuw de kans om een embryo uit de bekende Grand Prix-dressuurmerrie Reine B van Peter Bleeker vast te leggen. Dit keer is Glock’s Toto jr. de vader, die bijzonder veel gelijkenissen vertoont met zijn beroemde vader Totilas. Online bieden is mogelijk tot zondag 24 april 20.00 uur.
 
Toto jr’s grootvader is de Grand Prix-dressuurhengst Desperados, die in 2015 twee individuele zilveren medailles won op het EK in Aken. De pas vijfjarige Toto jr. was dé smaakmaker in de KWPN/KNHS hengstencompetitie afgelopen winter en scoorde vele malen een 9,5 en 9 voor zijn basisgangen.
 
Moeder van het embryo is de Grand Prix-merrie Reine B (Rubinstein). Reine B is Oldenburgs gebrand en is een Staatspremie- en Elite Stüte. Ze bereikte vele successen tot op het hoogste niveau met de Nederlandse amazone Lotje Schoots. Wie deze merrielijn kent, weet dat hier talrijke (inter)nationaal succesvolle dressuurpaarden uit komen. Kortom, het veulen dat geboren zal worden, heeft een ongekend hoge verwachtingswaarde voor de toekomst.
 
Via embryotransplantatie leverde Reine B in 2006 de AES goedgekeurde hengst Brennus B (Diamond Hit), die door Lotje Schoots naar de Lichte Tour werd gereden. Reine B haar dochter Fille de Reine B (Jazz) slaagde in 2014 met 80,5 punten voor haar IBOP.
 
Reine B is een volle zus van het ZZ-Zwaar dressuurpaard Julia B en een halfzus van de Lichte Tour-dressuurpaarden Urchin B en Inca en een Z1-paard. Ze komen uit de Z2-dressuurmerrie Dola (Vincent), die tevens grootmoeder is van de ZZ-zwaar geklasseerde Windsor B, het ZZ-Licht dressuurpaard Zenobia B en vier Z1/Z2-paarden.
Lotje Schoots en Reine B
Voor meer informatie over het embryo: 
www.embryoauction.com
KWPN Stallion GLOCK's TOTO Jr.  (Totilas x Desperados)  won the Young Stallion Competition 92%
GLOCK'S TOTO JR.
REINE B

EMBRYO'S AANMELDEN?

Veel fokkers vragen ons hoe ze een embryo aan kunnen melden voor de veiling en waar de drachten aan moeten voldoen. Net als met de veulens selecteren we de embryo's ook op afstamming. We zijn altijd op zoek naar bijzondere combinaties waar ons motto 'De kracht van prestatie' aan ten grondslag ligt.

Mocht u een interessant embryo hebben of weten kan deze altijd ter beoordeling doorgestuurd worden. Graag ontvangen we een kopie stamboekpapier van de merrie en de gegevens van de vader. Voor meer informatie kan er natuurlijk ook altijd contact met ons opgenomen worden via info@embryoauction.com of telefonsich via 0031(0)342 440100.

ALICANTE SUCCESVOL TIJDENS GCT IN MIAMI

In 2005 kwam hij ter veiling op Veulenveiling Prinsjesdag en in anno 2016 is hij op weg naar de absolute wereldtop van de springsport: de elfjarige hengst Alicante imponeerde op alle fronten in de Longines Global Champions Tour van Miami Beach vorig weekend. Onder de Belgische topruiter Jérôme Guery sprong Alicante op geweldige wijze naar een zevende en achtste plek in de rijkelijk gedoteerde vijfsterren 1.55m rubrieken op Miami Beach. Dit weekend doet de combinatie mee aan de GCT in Mexico.

 

Alicante kwam in 2005 ter wereld op Stoeterij ’t Maalwater van Ron Nowee en is een zoon van de beroemde Casall uit de merrie Texas M (Indoctro x Lagos). Als driejarige verdiende Alicante zijn dekbrevet bij het KWPN en stond hij ter dekking bij de HBC Stal. Na vakkundig te zijn opgeleid door Marc Houtzager en Julia Kayser werd Alicante verkocht naar de in België gevestigde Israëlische paardenhandelaar Tal Milstein. Hij liet Alicante rijden door zijn stalamazone Chloé Vranken om hem vervolgens onder te brengen bij de Belgische topruiter Jérôme Guery. Sindsdien gingen het met Alicante alleen maar bergopwaarts en de fantastische prestaties op Miami Beach onderschrijven dat alleen maar. Wederom een bevestiging van het motto van Veulenveiling Prinsjesdag: De Kracht van Prestatie.

 

Ondertussen in het Franse Villers Vicomte Breteuil liet een ander Prinsjesdag-product van zich horen. De negenjarige Caesar (Lucky Boy x Corland) sprong onder de Belg Frederik Cattebeke naar een mooie zesde plaats in de CSI2* 1.45m Grand Prix. Wederom een veelbelovend paard die aan het begin van zijn internationale Grand Prix carrière staat en waarvan we nog veel zullen gaan horen!

Bekijk hier de fantastische rondes van Alicante op de LGCT Miami Beach.

Alicante - CSI5* GCT Miami - 7th place
Jerome Guery en Alicante tijdens de LGTC Miami Beach
Voor meer informatie: www.embryoauction.com, info@embryoauction.com of bel +31-(0)342440100 of +31-(0)653933150
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2015 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands