Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #50
View this email in your browser

WILDCARD VOOR VEULEN VAN OLYMPISCH KAMPIOEN BIG STAR

Met bijzonder veel trots presenteert Veulenveiling Prinsjesdag u dit hengstveulen van Olympisch kampioen Big Star uit het internationale toptalent Dunotaire V.

Onder de Brit Nick Skelton behoort Big Star tot de legendes van de springsport. Na teamgoud op de Olympische Spelen in Londen in 2012 en overwinningen in de prestigieuze Grote Prijzen van Wellington, Antwerpen, Hamburg, Rome én Aken bleef het lange tijd stil rondom het fenomeen. Dit jaar maakten Big Star en Skelton hun comeback en sprongen zij op briljante wijze naar de individuele gouden plak op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Dunotaire V, de moeder van dit hengstveulen, is eveneens een internationale springcrack. Onder het zadel van Danielle Goldstein sprong de pas achtjarige merrie al vele internationale topklasseringen bijeen en sprong ze al met succes op 1.45m-niveau.

Op de website volgt volgende week meer informatie over het veulen.
 
Moederlijn
1st dam – Dunotaire V (1.45m, Danielle Goldstein)
2nd dam – Lottaire (1.30m)
D – Adelgraaf (1.50m, Barbora Tomanova & Sander Geerink)
D – Brongraaf V (1.30m, Stefan van Veldhuizen)
D – Cunotaire V (1.40m, Judy Garofalo Torres)
D – Zeegravin V (1.35m, Stefan van Veldhuizen)
GD – Dangelo V (1.30m, Alessandra Carile)
3rd dam – Forever
D – Silvana V (1.45m, Danilo Sestini)
D – Traferro (1.40m)
D – Vendorlux (1.40m)
D – Zwingdoc V (1.40m, Rein Pil)
D – Bangelo V (1.35m, Stefan van Veldhuizen)
D – Monnataire (1.30m)
D – Olgravin (1.35m)
D – Pirouet (1.30m)
GD – Salvador V (BWP app, 1.60m, Johannes Ehning)
GD – Mister Big (1.50m, Ivaylo Bonev & Kevin Olsmeyer)
GD – Ultralux V (1.30m)
GD – Vanda Godiva (1.30m, Sebastien Kapel)
Direct damline: Kilian (1.60m, Giuseppe Rolli)

FREDERIK CATTEBEKE EN CAESAR WINNEN GROTE PRIJS VAN LIER

Wederom een Grand Prix-overwinning voor de Belg Frederik Cattebeke en de op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Caesar (Lucky Boy x Corland).

De pas negenjarige schimmel greep de overwinning in de tweesterren Grote Prijs van Lier. Eerder won deze combinatie al de Grote Prijs van Hasselt. Een succesvol paar met een prachtige toekomst in het verschiet!

Caesar is gefokt door Stal de Jonghe en meneer Slot uit Enter en werd in 2007 aangekocht door meneer Van Meever uit Meerkerk.

PRINSJESDAG VEILT VOLLE ZUS SPRAAKMAKENDE KWPN-RESERVEKAMPIOEN IERLAND

Op de KWPN Hengstenkeuring was Ierland één van de blikvangers, maar zijn carrière mocht niet lang duren. De door Andreas Helgstrand aangekochte reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring overleed aan de gevolgen van koliek. Met het merrieveulen Lanzarote (Dream Boy x Jazz) heeft Veulenveiling Prinsjesdag toch nog de genen van Ierland vast weten te leggen.

Net als de spraakmakende Ierland stamt Lanzarote af van de stempelhengst in wording Dream Boy uit de welbekende merrie Zaragoza van Stoeterij Broere. Deze Jazz-dochter is op haar beurt de volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Bristol, die onder Kirsten Beckers succesvol was in de dressuursport. Dream Boy is tegenwoordig toonaangevend op zowel de hengsten- als merriekeuringen en zijn nakomelingen beginnen ook in de sport door te breken. Onder Hans Peter Minderhoud imponeert Dream Boy in de Lichte Tour.

Met het merrieveulen Luresia WD heeft Veulenveiling Prinsjesdag nog een aan Dream Boy verwant veulen vast weten te leggen. De door Willem Dekker gefokte Charmeur-dochter is via overgrootmoeder Iresia nauwverwant aan de Vivaldi-zoon Dream Boy. Ook stempelhengst Vivaldi – vader van de gehele top drie van de Pavo Cup Finale voor zesjarigen – is goed vertegenwoordigd in de dressuurcollectie. De Johnson-zoon Lewis Utopia komt uit dezelfde moederlijn als Vivaldi, het hoogst interessante merrieveulen Latinmusik KL is via vader Le Vivaldi een kleindochter en merrieveulen La Femme Ter Kwincke voert Vivaldi in de tweede generatie en stamt af van de wereldberoemde Grand Prix-hengst en dressuurpaardenvererver Briar.

EMBRYO VAN TOP VERERVER AGANIX DU SEIGNEUR X VOLLE ZUS VAN OLYMPISCH KAMPIOEN BIG STAR 

Op briljante wijze wonnen Big Star en de Brit Nick Skelton onlangs Olympisch goud op de Spelen in Rio de Janeiro. Het fenomeen van de Olympische Spelen in Londen steeg in Rio weer boven de wereldtop uit. Embryoauction.com biedt u de kans om een embryo van topvererver Aganix du Seigneur uit Telysette K – de volle zus van Big Star – aan te schaffen. Grijp deze kans!

Big Star werd geboren in de stallen van Cees Klaver en al op jonge leeftijd werd hij door kenners getipt als een fenomeen voor de toekomst. De Amerikaanse Olympische  amazone Laura Kraut – partner van Nick Skelton – spotte Big Star op jonge leeftijd in Nederland en zonder enige twijfel werd de Quick Star-zoon aangeschaft. Nick Skelton noemde de hengst al snel het beste paard dat hij ooit gereden had en gezien zijn lijst aan voormalige toppers als Dollar Girl, Arko III en Carlo wekte dit grootse verwachtingen.

Die verwachtingen loste Big Star op alle fronten in. In 2011 begon zijn zegereeks al op achtjarige leeftijd en in 2012 won hij onder meer de Grote Prijzen van Wellington, Antwerpen en Hamburg. Op de Olympische Spelen in Londen was Big Star de torenhoge favoriet, won hij teamgoud en viel hij door één klein springfoutje van het individuele podium. In 2013 zette Big Star zijn succes voort met overwinningen in de prestigieuze Grote Prijzen van Rome en Aken. Toen werd het lange tijd stil rondom het springwonder, Big Star werd geteisterd door blessureleed. Dit jaar kreeg Nick Skelton de inmiddels dertienjarige hengst weer in topvorm en in Rio de Janeiro bewees Big Star een levende legende te zijn: Skelton en Big Star wonnen individueel goud.

Telysette K – de moeder van dit embryo – sprong daarnaast zelf ook op 1.30m-niveau en voert de topgenen van Quick Star, Nimmerdor en Ramiro. Naast Big Star springt ook Telysette’s halfzus Belycette K op internationaal niveau onder de Poolse ruiter Andrzej Oplatek. Telysette’s moeder Jolanda sprong op 1.35m-niveau en is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Matterhorn. De waardevolle KWPN-gekeurde hengst Amethist is op zijn beurt een halfbroer van Jolanda’s moeder Elysette.

De vader van dit embryo Aganix du Seigneur wordt wereldwijd gezien als een stempelhengst in de dop. Dit genetische hoogstandje van Ogano Sitte x Chellano Z uit de beroemde lijn van de bronzen olympiër Gute Sitte sprong zelf op Grand Prix-niveau met Jos Lansink. Zijn reusachtige vermogen en ongekende voorzichtigheid geeft Aganix door aan zijn nakomelingen.

DVB FOUNDATION GOEDE DOEL TIJDENS VEULENVEILING PRINSJESDAG

De DVB Foundation is in 2007 opgericht om gehandicapten te ondersteunen bij het paardrijden en het verbeteren van het fysieke en mentale welzijn. Kernachtig geformuleerd wil DVB Foundation ruiters en amazones die het rijden nodig hebben als therapie en hun maneges steunen met bijvoorbeeld lessen, hulpmiddelen en dergelijke.

Doormiddel van fondsen, sponsoring en donaties is de Foundation in staat om de van paarden genietende gehandicapten te steunen. Zij hebben het paard hard nodig voor hun fysieke en mentale welzijn en vertrouwen.

Ook dit jaar zal tijdens Veulenveiling Prinsjesdag geld worden ingezameld voor de DVB Foundation. De opbrengst van de openingsstukken komt ten goede aan de stichting waardoor er weer mensen met een beperking kunnen genieten van paardensport.

IVENIZ TEXEL RS2 GLANSRIJK NMK-KAMPIOENE DRIEJARIGE DRESSUURMERRIES

De op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Iveniz Texel RS2 (Negro x Krack C) is op de Nationale Merriekeuring in Ermelo uitgeroepen tot kampioene van de driejarige dressuurmerries. Het fokproduct van Wim van der Linde overtuigde op alle fronten en mocht het kampioenslint in handen nemen. RS2 Dressage Center is de trotse eigenaar van Iveniz Texel RS2.

“Deze merrie heeft een zeer scherp model en een fantastische bewegingsvorm. Ze blinkt uit met haar natuurlijke gedragenheid, afdruk en extra zelfhouding. Een ware kampioen!”, loofde juryvoorzitter Marian Dorresteijn de Negro-dochter Iveniz Texel RS2. Als veulen in 2013 was de Negro-dochter al één van de opvallendste veulens van de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert fokker Wim van der Linde en eigenaar RS2 Dressage Center met dit prachtige succes!

EHORSES, VERBINDT MENS EN PAARD WERELDWIJD

Ook dit jaar werkt ehorses samen met de Veulenveiling Prinsjesdag! Alle veilingveulens van de Veulenveiling Prinsjesdag zijn geadverteerd op ehorses, de grootste online verkoopsite van Europa.

Alle kopers ontvangen een fotolijst met de foto van hun nieuwe topper. Daarnaast biedt ehorses alle bezoekers een gratis jaarabonnement aan. Hiermee kunt u onbeperkt adverteren en uw paarden snel een goed verkopen

Op Facebook heeft ehorses een leuke actie, waarbij u kunt stemmen op uw favoriete veulen. Stem en maak kans op 2 VIP kaarten voor de veulenveiling Prinsjesdag.

Het veulen met de meeste reacties en likes zal tijdens de veiling de ehorses publieksprijs ontvangen. Misschien wel uw(nieuwe) veulen!!!

EVEN VOORSTELLEN: ANOUK DROS

Anouk Dros neemt sinds het najaar 2014 zitting in het NVP-bestuur en is verantwoordelijk over de portefeuille Marketing & Communicatie.

“De Veulenveiling Prinsjesdag is een geweldig mooi merk, maar hoe kunnen we dat merk nog verder uitbouwen? Dat is mijn rol. Hoe kunnen we de veiling een nog duidelijker gezicht geven, de groep bestaande klanten behouden en de klantenkring verder uitbouwen, ook over de grens? Dat is een uitdaging, maar een erg leuke”, vertelt Anouk Dros.
 
Als de veulenselecties beginnen, pikt Anouk er steevast wat mee. “Ik denk dat dat voor de betrokkenheid belangrijk is. Het is goed om de contacten te onderhouden met de fokkers en ook heel interessant om de selectiecommissie aan het werk te zien. Zelf fok ik ook, springgericht. Dit jaar (2016) heb ik maar één veulen uit een merrie uit de Lottie/Zottie-stam, maar ik heb ook veulens gefokt uit de Oberlina-lijn en Holsteiner stam 275 waarvan er verschillende goed presteren in de sport en één hengst in het buitenland goedgekeurd is.”

FOR ROMANCE I- EMBRYO UIT HALFZUS DESPERADOS FRH - WINNAAR INDIVIDUEEL BRONS EN TEAMGOUD IN RIO DE JANEIRO

Onder Kristina Bröring-Sprehe danste de zware eyecatcher Desperados FRH twee weken geleden naar de individueel bronzen medaille en de zeer overtuigende gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Embryoauction.com heeft dit embryo van toptalent For Romance I uit Donna Musica – de halfzus van het dressuurfenomeen Desperados FRH in de online-veiling!
 
Desperados FRH overtuigt al jarenlang op alle fronten en onderschreef zijn ongekende talenten met zijn fantastische prestaties op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met 87,14% imponeerden Desperados FRH en zijn Duitse amazone Kristina Bröring-Sprehe in de Kür op Muziek en pakten zij de individuele bronzen medaille. Met het Duitse team kregen Desperados FRH en Bröring-Sprehe na geweldige prestaties in de Grand Prix en Grand Prix Spécial de gouden medaille omgehangen.

De veiling van dit fantastische embryo duurt nog tot zondag 28 augustus 20.00 uur.

WIN VIP-KAARTEN VOOR DE VEILING

Als VIP-gast naar Veulenveiling Prinsjesdag! Dat kan!

Veulenveiling Prinsjesdag geeft 2 vipkaarten weg voor een dag naar keuze. Om kans te maken op deze kaarten kunt u een mail sturen naar annemijn@eqi.nl, met daarin de reden waarom u graag naar Veulenveiling Prinsjesdag zou willen komen.

Uit alle inzendingen zullen wij gaan loten. De winnaar wordt in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt.
Voor meer informatie: www.prinsjesdag.eu, info@prinsjesdag.eu of bel +31-(0)342440100.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands