Copy
 

NIEUWSBRIEF VEULENVEILING PRINSJESDAG #47
View this email in your browser

TE KOOP: EMBRYO VAN DE OLYMPISCHE HENGST EMERALD N.O.P. UIT DE MOEDER VAN VIER 1.60M PAARDEN O.A. ECHO VAN SPIEVELD

Harrie Smolders met de succesvolle hengst Emerald
Met dit embryo heeft Embryoauction.com opnieuw Olympische kwaliteiten vastgelegd. Zeer recent Olympisch materiaal, want vader Emerald N.O.P. is onder Harrie Smolders geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De moeder van dit embryo, Tequila van Spieveld, gaf maar liefst vier 1.60m Grand Prix-springpaarden, waaronder de welbekende Echo van ’t Spieveld.
 
Moeder Tequila van Spieveld is een dochter van Capital – de Capitol I-zoon die onder de Nieuw-Zeelander Grant Wilson internationaal sprong. Met de waardevolle genen van Lys de Darmen en Lugano van la Roche was een sterke basis gelegd voor de pedigree van Tequila van Spieveld, die zelf op 1.30m-niveau in de springsport uitkwam. Haar eerste succesvolle nakomeling op het hoogste niveau werd de Nabab de Rêve-dochter Amber van Spieveld. Na een succesvolle periode onder de Estlandse ruiter Hanno Ellermann nam de Amerikaanse amazone Nicole Bloom de teugels over en bracht Amber tot op Wereldbekerniveau uit.
 
Nog bekender is waarschijnlijk Tequila’s zoon Casper van Spieveld. Deze Mr. Blue-nakomeling sprong succesvol op het hoogste niveau onder zowel Jos Lansink als Frank Schuttert met een derde plek in de Wereldbeker van Mechelen onder Jos Lansink als hoogtepunt. Ook de pas tienjarige Heartbreaker-zoon Gentille van Spieveld is een nakomeling van Tequila van Spieveld die het bijzonder goed doet. Met de Amerikaanse top amazone Leslie Burr-Howard springt Gentille op het allerhoogste niveau en won hij vorig de Grote Prijs van Harrisburg. Ook werd hij tweede in de Grote Prijzen van North Salem en Rockwood.
Casper van Spieveld onder Jos Lansink
De bekendste nakomeling uit Tequila van Spieveld is waarschijnlijk haar BWP-goedgekeurde zoon Echo van ’t Spieveld. Deze Heartbreaker-nakomeling doorliep met groot succes de jonge paarden- en hengstencompetities in België en brak vervolgens internationaal door onder de Belg Niels Bruynseels. Met een overwinning in de Grote Prijs van Kapellen in 2013, top klasseringen in Mechelen en Antwerpen en sterke prestaties in de Nations Cup van Rome werd de aandacht definitief gevestigd op Echo. Het Amerikaanse talent Victoria Colvin nam Echo van ’t Spieveld over van Bruynseels en de succesreeks ging voort in de Verenigde Staten. Zo werd de combinatie afgelopen winter tweede in de U25 Grand Prix in Wellington en onlangs achtste in de CSI4* Grand Prix van Devon.
In de fokkerij heeft Echo van ’t Spieveld al een hele reeks aan goedgekeurde zonen en bracht hij het toptalent Kerswin van ’t Roosakker. Onder Doron Kuipers sprong deze spectaculaire ruin vorig jaar naar de wereldtitel op het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen in Lanaken.
Niels Bruynseels en Echo van Spieveld
Dan vader Emerald N.O.P. die dit jaar onder Harrie Smolders een plekje in het Nederlandse team voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wist te bemachtigen. Deze zoon van stempelhengsten Diamant de Semilly en Carthago blinkt al jaren uit door zijn fenomenale springmanieren en grote internationale successen. Dit jaar behaalde Emerald de tweede plaats in de Wereldbekerfinale in Gothenburg, won hij de Furusiyya FEI Nations Cup in Rotterdam en eindigde hij derde in de Grote Prijs van Rotterdam. Zijn moeder Carthina Z bracht al een hele lijst aan internationale succespaarden, zoals Diamanthina van ’t Ruytershof (Constant Van Paesschen) en staat aan de basis van tal van springtalenten en goedgekeurde hengsten.
 
VEILING SLUIT ZONDAG 7 AUGUSTUS OM 20.00 UUR
Voor meer informatie over het embryo:
 
www.embryoauction.com
Voor meer informatie: www.embryoauction.com, info@embryoauction.com of bel +31-(0)342440100 of +31-(0)650280617
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Embryoauction
Embryoauction
Prinsjesdag
Prinsjesdag
Email
Email
Copyright © 2016 Veulenveiling Prinsjesdag, All rights reserved.

  

www.embryoauction.com
info@embryoauction.com

www.prinsjesdag.eu
info@prinsjesdag.eu 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veulenveiling Prinsjesdag · Postbus 292 · Barneveld, 3770 AG · Netherlands