Copy

Nieuwsbrief Praktijk BinnenRijk  2016-2
 
Training, coaching, reading en healing
voor een energiek leven!

 

Van Buiten naar Binnen…

Het is lente? In de meivakantie nog sneeuw, nu en dan een tropische regenbui en dit weekend een verkoelend bad genomen. Toch hebben de bomen hun groene mantels weer aan, vol gekleurde knopen. De knoppen ontvouwen zich, eerst gekreukt en opgevouwen en daarna zo glad als een kinderhuid, bijna doorschijnend. Ze krijgen steeds een nieuwe vorm. De meerkoet in 'onze' sloot zit weer op zijn nest en heeft een viertal kleintjes. Elke keer tellen we  ze en hopen dat De Snoek dit jaar van de jonge donsjes afblijft. Ook ruik ik de vlierbloesem weer volop. Wonderlijk hoe de natuur zich manifesteert, elke lente opnieuw. Hoe is deze lente voor jou anders dan die van vorig jaar?

In deze nieuwsbrief mijn lente ontdekkingen; over de workshop 'Energy is in the air' en andere trainingen op de agenda, over het werk van Phyllis Krystal waarin ik mijzelf aan het trainen ben, en mijn ervaringen met labyrint lopen. Wil je voor een vriendenprijsje een verbrekingsritueel a la Phyllis Krystal ervaren? Reageer dan snel op de oproep. 
Labyrint lopen: een reis naar binnen en buiten
Een mooie manier om van buiten naar binnen te gaan is om een labyrint te lopen. Een labyrint is geen doolhof, dus je kan de weg niet kwijt raken, daar er maar een weg naar binnen en naar buiten is. Door de vele bochten en omwegen lijkt het wel alsof je rationele mind zoek raakt. Hierdoor kom je makkelijker bij je intuitieve inzichten die vanuit je hart komen.
Er zijn vele labyrinten te vinden in Nederland en Europa. Een bekende ligt in de kathedraal van Chartres. Zelf vind ik de natuurlijke labyrinten buiten het mooist. Ze liggen vaak op krachtplekken. 

Zelf heb ik nu twee keer het labyrint in Arnhem gelopen. Dit labyrint is door de wijk zelf geïnitieerd en in elkaar gezet en nu openbaar toegankelijk (zie http://www.arnhemslabyrint.nl). Ik ging er met een intentie in. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een vraag, een plan voor de toekomst, een patroon waar je vanaf wilt, een relatie die je wilt bezien. Je loopt het labyrint binnen en op de heenweg laat je binnenkomen waar je intentie werkelijk over gaat. Ik kwam allerlei symbolen tegen in de vorm van schelpen, vogels die overvlogen en beelden die mij de weg wezen. In het midden mag je ontvangen, wat je nodig hebt. Tijdens je terugreis krijg je ingevingen hoe je deze intentie het beste in de wereld kan zetten, hoe die vorm kan krijgen in je dagelijks leven. Jeroen van Buuren begeleidde de reis de tweede keer en dat was extra mooi, daar hij zijn stem intuïtief inzet (zie zijn website: www.jvanb.nl). 


Ook zin om een keer een labyrint te lopen? Er zijn nog andere labyrinths in de buurt zoals in Schijndel (hier meer info: http://www.wineryandherbs.nl/index.php/druinvenlabyrint)

Oproep: Hulp bij labyrint in Wageningen
Het lijkt me leuk om een labyrint in Wageningen te creëren. Heb je ideeën waar dat zou kunnen, zin om mee te denken of mee te doen? Laat het me weten. 
 
De zon schijnt…BinnenRijk naar buiten!  Wat staat er op de agenda?
 • Tweedaagse Energie tools voor trainers en coaches:  op 7 & 8 juli bij Suniya Yogacentrum te Wageningen (en in het najaar)
Wil jij fris de zomer in, na een jaar hard werken? Welke klanten heb jij bediend en wat waren daarin terugkomende patronen? Wat doe jij als deelnemers te dichtbij komen? Of op jou hun eigen tekortkomingen projecteren? In de training pas je energetische oefeningen toe, die je:
 1. inzicht geven in je eigen patronen, grenzen en energiemanagement
 2. leren grenzen te verstevigen, je energieveld prettig te houden, ook bij projectie en weerstand
 3. energie uit te wisselen met je klanten en te leren van je klanten
Schijf je je in voor 12 juni dan krijg je 5% vroegboekkorting, dus schrijf je nu in. 
 • Cursus Leven in persoonlijke vrijheid, door beperkende banden te verbreken; Phyllis Krystal werk:  drie dinsdag avonden in het najaar: 25 oktober, 8 & 22 november 2016 van 19.30-22.00 in Wageningen e.o. In drie avonden leer je de basisoefeningen van het werk van Phyllis Krystal; de driehoek opzetten, de boom, de kosmische ouders en de achtfiguur met het doorbreken van beperkende patronen. Voor meer info, zie artikel hieronder en op http://www.binnenrijk.nl/Persoonlijke-vrijheid/
 
 • Training Basic Healing Itaka:  4-daagse training in najaar van 10-16.00 bij Itaka in Renkum. Voor data zie www.itaka.nl
 • Readingen en healing: op afspraak ook in de avond mogelijk
 • Workshop Energy is in the air: op aanvraag en maatwerk mogelijk
 • Me-time 2daagse training:  op aanvraag
 • Energy Balance: for HAN staff and students starting in September (see HAN Bruist! https://www.facebook.com/HANbruist)
Meer weten over inhoud, kosten en registratie, klik hier
Uit mijn praktijk: Workshop Energy is in the air!
Het begon voor mij spannend, daar ik een filmpje mocht inleveren om potentiële deelnemers te verleiden naar mijn workshop. Zomaar studenten vragen vond ik best lastig, maar eenmaal geïnstalleerd met camera voor het hoofdgebouw van de WUR, liep het makkelijker als verwacht; de reacties waren heel leuk. Zie voor het resultaat: https://www.youtube.com/watch?v=FPdTB28E2Mc. En het werkte, want de workshop ging door!

In de workshop 'Energy is in the air' zijn we begonnen met een meditatie om bij jezelf te komen, na allerlei lijstjes en gedachten los te hebben laten. Daarna deden we oefeningen om de gevoeligheid in handen en lijf te verhogen. En toen was het tijd voor de waarheid! Naar buiten de heemtuin in en de aura's van bomen meten. Kan ik dat? Ja, dat kan iedereen. Sommige deelnemers voelden de grenzen met de handen. Anderen gebruikten daarvoor de wichelroede, een handig instrument om energiegrenzen zichtbaar te maken. Daarna deden de deelnemers er nog een schepje bovenop en namen de maat van elkaars aura's. Leuk dat iedereen zelfs onderscheid kon maken tussen de fysieke, emotionele en mentale laag in het aura. Sommigen 'schrokken' van de grootte van hun aura, wat in deze groep varieerde van 3-20 meter. Een groot aura is handig als je je wilt afstemmen op anderen en wilt weten/voelen het het met de ander gaat. Minder handig is het in drukke klaslokalen, winkelstraten of op crowded feesten, want dan komt er wel erg veel binnen. Bovendien kost het onderhouden van een groot aura je veel meer energie! 

Drie tips om overload in je aura te vermijden?
 1. je kan je aura opvouwen of als een jas om je heen trekken in een visualisatieoefening
 2. je kan je aura beter afsluiten door de grenzen van je aura na te lopen, en daar waar lekken zitten deze te dichten. Je aura grens kan je ook van stevig materiaal maken (een ijzeren kooi of een betongrens) waar niets doorheen kan. 
 3. Sommige mensen laten energie van anderen door zich heen stromen en wegvloeien via je gronding met je voeten of grondingskoord
Kijk maar wat voor jou het beste werkt. Wil je een leuke teambuildingsworkshop met je team en eens even helemaal out of the box? Dan is deze workshop ideaal. 
Phyllis Krystal: verbinding in vrijheid 
'Beperkende banden verbreken' heet het boek van Phyllis Krystal. Hierin zet ze uiteen hoe we ons laten beperken vanuit onze ouders, opvoeders, onze omgeving of onze cultuur. Dit leidt tot innerlijke geremdheid en andere energie blokkades die ons verhinderen voluit te leven. Phyllis Krystal, zelf Amerikaanse psychotherapeute, ontwikkelde een methode die je helpt je beperkende banden met je ouders te verbreken. Dit helpt je vrij te worden van negatieve invloeden en autonoom beslissingen te nemen, in contact met je innerlijke weten, je hogere zelf.

Zelf heb ik inmiddels een aantal sessies gevolgd bij Henk Biesheuvel van Opvoedkundige en Therapeutische praktijk te Gorinchem om mijzelf hierin bij te scholen. Ik ervaar het 8-symbool waarmee gewerkt wordt als zeer krachtig. Het brekingsritueel is niet alleen waardevol voor pubers (vanaf 16 jaar), maar zeker ook voor volwassenen die de invloed van een of beide ouders als een beklemming ervaren en vrij willen zijn. Aangezien we in onze Westerse cultuur weinig overgangsrites van kind naar volwassene meer kennen, is dit een mooi alternatief. Het is zeker niet de bedoeling, dat je het contact of de band met je ouders verbreekt. Het is juist een ritueel om de banden op te schonen en ze te ontladen van onnodige ballast en menselijke beperkingen. Hierdoor kan dit contact zich juist verdiepen via het hoger bewustzijn. Deze methode kan ook gebruikt worden om los te komen van collega's, vrienden, partners. Daarnaast kan je vrijer worden van emoties, waardoor je niet zo hard heen en weer wiebelt vanwege externe gebeurtenissen en dus meer in balans blijft.

Oproep: Ervaren van deze methode voor een vriendenprijsje? Ik wil graag voor de zomer bij een 5-tal mensen deze methode toepassen in twee sessies, de eerste sessie van een uur en de tweede sessie na twee weken van 2 uur. Dit kost je 55 euro incl. BTW voor beide sessies samen. Wie het eerst komt...

Wil je het zelf ervaren en leren? Kom dan naar de cursus Leven in persoonlijke vrijheid, door beperkende banden te verbreken; Phyllis Krystal werk
Doe je mee? Schrijf je nu in.
Wat is een healing eigenlijk? Wat doe je dan? 
Onder het genot van een kopje thee vertelt de client welke vraag of intentie zij/hij heeft en ik geef aan welke healing daarbij hoort. Er zijn verschillende soorten healingen voor verschillende vragen  en op mijn website vind je een overzicht. De meeste mensen komen voor een relatiereading, een werkreading of een algemene reading over hun eigen energiesysteem.

Bij een healing maak ik eerst een veilige werkruimte, waar ik met de client inzit. Deze ruimte is energetisch schoon gemaakt, zowel gegrond als verbonden met de kosmos. Daarna stem ik mij af op de client, door de handen op de schouders te leggen en de naam te vragen. Hierdoor heb ik contact met de energie van die persoon.

Ik ga dan met mijn handen langs je hele energetische lichaam, ofwel je aura, waarbij ik met mijn handen energie voel, soms stroming, soms kou of warmte. Ik krijg ook ingevingen (via beelden en lichaamssignalen) en volg die op. Meestal is er teveel energie op bepaalde plekken en is de doorstroming van energie van boven naar beneden en vice versa niet helemaal optimaal. Dan haal ik teveel energie weg en de blokkades die ik tegenkom. Aan het eind grond ik de healee door de handen weer op de schouders te leggen en mezelf te gronden. Dit helpt om datgene wat energetisch veranderd is, te verankeren in je zelf.
Na de healing vertel ik wat ik tegenkwam en wat ik gedaan heb. Als ik informatie of plaatjes binnenkrijg, geef ik die aan je door.  De healee geeft aan wat hij/zij voelde, binnenkreeg en hoe het nu gaat. Meestal is het raadzaam om na een healing even rustig aan te doen en veel water te drinken. 
Meestal ervaren mensen een rust die over hen heen komt, verminderde klachten bij rugpijn, schouder of hoofdklachten en op lange termijn veranderingen in hun eigen houding of gedrag. 
Praktijk BinnenRijk ontwikkelt zich verder. Ik hoop je te ontmoeten. Harte-groet,

Saskia Kreutzer
Trainer/coach & eigenaar Praktijk BinnenRijk

www.binnenrijk.nl
06-10778868
Copyright © 2016 Praktijk BinnenRijk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp