Copy

Nieuwsbrief Praktijk BinnenRijk  2016-1
 
Training, coaching, reading en healing
voor een energiek leven!

 

Van Buiten naar Binnen…

De winter maakt mij melancholisch. Ik zit tegen de verwarming aangeplakt en brei mijn nieuwe trui. Het ritmisch getik van de pennen. De wind, regen en kou buiten, ik binnen. Voel me loom en zwaar, we zijn januari al door, nu nog een dikke februari.

Ik blik terug op het afgelopen jaar en heb veel geleefd, gewerkt, gevoeld, uitgeprobeerd. De praktijk is er, een rustige plek, waar ik elke dag instroom met frisse energie, waar mensen komen voor readingen en healingen  Net als de website, kaartjes, de aangiften, zelfs een nieuwsbrief is er gekomen. Misschien niet helemaal perfect en zeker goed genoeg. Ik glimlach van binnen. 
Oprollen?
Wat ik het liefst zou doen? Mezelf oprollen en een winterslaap houden. Even een maandje de out of the office reply aan, wifi en mobiel uit, mijn knuffel mensen dicht tegen me aan en dan maar doezelen, mmm… Helaas was dit niet mogelijk (ahhh jammerrr).

Wel heb ik mijn zondagen omgedoopt in scherm-vrije dagen, waarin ik ineens niet meer in mijn i-pad hoef te duiken om mijn mail te checken (hoe vaak betrap ik mezelf daarop), een sudoku-tje te doen of even iets op te zoeken. Waarom deze digitale time-out? Ik heb een diep verlangen om meer aandacht te hebben voor wat er op dit moment voor mijn neus gebeurt en daar bij stil te staan in plaats van door te swypen. Natuurlijk ook lekker praktisch; dan kan ik een dag niet werken. Het is best lastig, merk ik, om erin te komen, dus in de ochtend leg ik mijn mobiel en ipad maar ver weg en krijg ik een beetje dat 'ik verveel me' gevoel… Maar hoe verder de dag vordert, hoe leuker die wordt.  Ik heb gemediteerd, yoga beoefend, met mijn dochter mooie dingen gekleid en een armbandje gepriegeld, interessante boeken gelezen, lekker eten gemaakt. Dat allemaal? Kortom, de dag wordt er een stuk langer van. 


Hoe ga jij van buiten naar binnen? Wat kom je daarin tegen? Laat het me weten. Ik ben benieuwd. 
De zon schijnt…BinnenRijk naar buiten!  Wat staat er in de agenda?

Masterclass Energetische tools 2daagse: ma 7 mrt en 4 apr 10-16.00 bij Itaka in Renkum
Intuitieve Ontwikkeling beginners 4daagse: 29 jan, 19 feb, 18 mrt en 15 apr 10-16.00 bij Itaka in Renkum
Workshop Open Mind, Open heart: di 1 mrt 19.30-22.00 bij Itaka, Renkum
Me-time 2daagse training:  20 mei en 17 juni 10-16.00 bij Suniya in Wageningen

Meer weten over inhoud, kosten en registratie, klik hier
Uit mijn praktijk: een vervuilde ruimte 
Soms heb je dat. Kom je een ruimte binnen en dan voelt het zwaar of je krijgt hoofdpijn. Zoiets overkwam mij ook in mijn eigen praktijk. Na een reading in de ochtend van een client had ik diezelfde dag een reading van een andere client in de avond. Nu had ik de ruimte wel enigszins schoongemaakt tussendoor door hem even schoon te spoelen met water. Maar dat bleek niet genoeg! 'S avonds kreeg de 2de client last van de fysieke symptomen van de eerste client, ineens en nogal heftig. Wat kan je doen in geval van 'energetische vervuiling' van je ruimte of jezelf? 

Drie tips om je ruimte extra goed schoon te maken:
  1. Met sandelhout de ruimte en jezelf 'schoon roken' 
  2. Jezelf en de client extra gronden
  3. Samen met de client de rozenoefening doen om je auragrenzen te sluiten en je gronding steviger te maken.
Wil je de rozenoefening zelf uitproberen?  Op mijn website vind je de audio hiervan: http://www.binnenrijk.nl/Inspiratie-en-verwondering/ Wil jij ook werken in schone ruimten en jezelf af en toe even 'energetisch' opfrissen? Doe dan mee met de masterclass Energie Tools voor trainers en coaches en ontdek welke technieken voor jou werken. 
Met energie blijven trainen en coachen! 

Dan heb je best een pittig beroep. Vaak van huis. Veel uren achter elkaar intensief bezig met anderen. Weerstand en gedoe horen er bij. Vaak ook mooie momenten.
Ik gebruik mijn lichaam en weten tijdens coaching als een soort antenne. Vaak zegt mijn buik: dit klopt wel of is niet pluis. En als mijn client weinig voelt en teveel denkt, krijg ik ook last van onrust in de kop. Vaak zitten we in fractale patronen, ofwel er gebeurt tussen mij en mijn client precies datgene, wat bij de client en zijn omgeving ook steeds gebeurt.  Krijg je ook van die signalen? Wat gebeurt er met mij? Wat zegt dat over de client of in geval van training over de groep? Hoe ga je om met de vele projecties van je deelnemers op jou, als hun leider, als expert, als hun moeder/vader…? Parallelprocessen zijn mooi als instrument, maar soms zwaar om te ervaren. Je kan er van leeglopen. 

Daarom is het zo fijn als je zelf als coach of trainer genoeg energie over houdt en bij jezelf blijft. Dan kan je vanuit neutraliteit gedrag spiegelen in plaats van uit je overlevingsdrang. In deze tweedaagse training Energie tools pas je energetische vaardigheden toe, die je:
  • extra informatie geven over je klant van intake tot evaluatie
  • leren omgaan met grenzen, projectie en weerstand 
  • na afloop weer 'schoon' in je eigen energie naar huis laten gaan
  • helpen je eigen leer- en leraarstuk te pakken.
SIGN UP NOW
Nog nooit een healing of reading gehad? Wil je weten wat ik doe en hoe het werkt? Op mijn site vind je informatie. In de volgende nieuwsbrief kom ik met voorbeelden uit mijn praktijk. 
Het eerste jaar zit er alweer op. Dank aan iedereen die mij helpt om Praktijk BinnenRijk verder te ont-wikkelen. Ik hoop veel van je te horen en te zien. Harte-groet,

Saskia Kreutzer
Trainer/coach & eigenaar Praktijk BinnenRijk

www.binnenrijk.nl
06-10778868
Copyright © 2016 Praktijk BinnenRijk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp