Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

Årets Entrepreneurs in Residence hos oss på LEAD

Vi välkomnar årets traineer till programmet LEAD Entrepreneurs in Residence, som äntligen är på plats för att börja arbeta och utveckla innovativa idéer. I idéportföljen finns nio teknikidéer som har stor potential på marknaden och som entreprenörerna kommer att arbeta med under sex månader. De kommer utbildas och coachas av LEADs erfarna coacher inom entreprenörskap och verktyg och metoder för hur man skapar bolag som bygger på forskning och utveckling.

Målet med traineeprogrammet är att skapa flera bolag i Norrköping och Linköping som kan utveckla nya produkter och tjänster för att ytterligare profilera vår region inom regionens styrkeområden och inte minst – skapa nya och attraktiva arbetstillfällen och ett mer hållbart samhälle.

Vilka är LEADs nya Entrepreneurs in Residence?
Här får du ta del av en kort intervju med våra LEAD Entreprenörer >>

Catharina Sandberg ny VD på LEAD


Träffa Catharina Sandberg, vår nya VD i en kort intervju för att lära känna henne mer. 

Catharina har en lång erfarenhet av ledarskap från bland annat Sectra där hon ansvarade för planering och genomföranden av leverans- och uppgraderingsprojekt i Skandinavien och har de senaste åren arbetat på LiU Innovation med tidig bolagsutveckling och kommersialisering av forskningsresultat.


Läs mer >>

LEAD-bolaget BioReperia tar in 8 miljoner för snabb och träffsäker cancerbehandling


BioReperia tar in åtta miljoner kronor från ALMI Invest, den schweiziska Life Science-investeraren Hemex AG samt affärsänglar från Schweiz, Tyskland och Sverige. BioReperia har utvecklat en banbrytande innovation som skräddarsyr individanpassade cancerbehandlingar och därmed minskar lidande och dödlighet hos cancerpatienter.

Läs mer >>
 

Sveriges största innovationspris till 2 av LEAD-bolagen


Sista fredagen i augusti utsågs vinnarna av SKAPA i Östergötland. Vinnarna av Skapa-priset var Anna Fahlgren och Lasse Jensen på  Bioreperia för deras innovation inom individanpassad cancerbehandling med hjälp av embryon från zebrafiskar. Ytterligare en utmärkelse, SKAPA-talang för unga innovatörer delades ut till Felicia Bindekrans, Nicklas Ericson och Joel Glemme på Skira, som har utvecklat en oberoende och pristransparent handelsplats som gör det enklare att sälja och köpa svenskt spannmål.

Läs mer >>
 

Företagsidén i bilen – har växt med 1500 % senaste året


För tre år sedan satt Therese Thard och Philip Nicander på väg till skidsemestern i bilden, när de kläckte de idén som idag hjälper över 300 hantverkare med sin administration. Senaste året har Norrköpingsföretagets MyGizmos resultat ökat med 1500 procent. "Vi gör sådan fruktansvärt stor skillnad för de här bolagen. Det är ju småföretagarna som får det här landet att gå framåt. Om vi kan hjälpa de här hjältarna är det väldigt tillfredsställande", säger Therese Thard.

Läs mer >> 

Kommande event

LEAD Intro - How to Master the fundamentals

Torsdag 3 oktober  16:00 - 17:15
Torsdag 7 november  16:00 - 17:15

Välkommen på LEAD Intro seminarie – ett seminarie för dig som har en startupidé eller en tidig startup inom tech. På LEAD intro får du en genomgång av olika metoder och verktyg som du kan ha nytta av när du ska utveckla din startup, men också en kort presentation om hur det funkar på LEAD och när och vad du kan få support. LEAD Intro är öppen för alla att delta på.

Läs mer >>

LEAD Seminar - Owner Readiness

Torsdag 3 oktober  16:16 - 17:15

Välkommen på LEAD seminarie med fokus på Owner Readiness med Anders Ferntoft, an av LEADs affärscoacher.  är öppen för alla att delta på. Efter seminariet har vi en AW á la startup, där vi bjuder på pizza och trevligt häng.

Läs mer >>

LEAD Seminar - Kan man A/B testa en affärsmodell?

Torsdag 7 november  16:16 - 17:15

Välkommen på LEAD seminarie med fokus på hur du kan A/B testa fin affärsmodell med Tobias Widemar, en av våra Entrepreneurs in Residence 2018 som fick fördjupade insikter i hur man kan arbeta med A/B tester under tiden som trainee på LEAD. Seminariet är öppen för alla att delta på. Efter seminariet har vi en AW á la startup, där vi bjuder på pizza och trevligt häng.

Läs mer >>

Lediga uppdrag 

LunaMicro söker test and production engineer


Vill du arbeta med ett banbrytande smarta textilföretag och vara en del av utvecklingen av nästa generations vattentransporttextilier?
Du har nu möjlighet att gå med i vårt team. LunaMicro söker efter en test- och produktionsingenjör för att utveckla och samordna våra produktionsprocesser och produkter.

Läs mer >>


MyGizmo söker efter driven säljare

MyGizmo som en kommunikativ, ansvarsfull, självgående och får en kick av att göra affärer som gynnar både kunden och MyGizmo.

MyGizmo är det moderna sättet för hantverkare att öka sin effektivitet och lönsamhet. Ett komplett system som håller koll på projekt, kunder, personal och automatiskt skapar underlag för fakturering och löner.

Läs mer >>

Söker affärsutvecklare och frontend-utvecklare


Vill du vara med och lösa några av samhällets största utmaningar?
AgriOpt expanderar och söker nu nya medarbetare till sitt team. Vi söker dig som brinner för affärsutveckling och vill jobba med marknadssidan av vårt företag samt du som är passionerad med att skapa snygga och lättanvändliga appar i Javascript.


Läs mer >>
Input caption text here. Use the block's Settings tab to change the caption position and set other styles.

Fler lediga uppdrag hittar du på lead.se


Se samtliga lediga tjänster hos LEAD och bolagen, besök vår sida för att ta del av våra pågående rekryteringar.

Läs mer >>
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2019 LEAD, All rights reserved.