Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

LEAD startar affärsängelnätverket - LEAD Business Angels

LEAD har tagit över det strukturerade arbetet med investerare som är intresserade av techbolag, tidigare drevs det av East Sweden Tillväxtkapital (EST). Det innebär att ett nytt nätverk har sett dagens ljus – LEAD Business Angels. Nätverket leds av LEADs vd Maria Bolin och Anders Ferntoft, affärscoach på LEAD och som drivit frågan i EST under flera år.
 
LEAD Business Angels kommer att bjuda in till olika typer av möten och nätverksträffar tillsammans med aktuella bolag under året, allt med syftet att skapa goda relationer mellan investerare och bolag inför eventuella affärsöverenskommelser. Exempel på aktiviteter inom nätverket är LEAD DemoDay, där de bolag som går affärsutvecklingsprogrammet BootUp presenterar sig, investerarfrukostar med mer mogna bolag som söker kapital samt LEAD affärsforum som är återkommande gruppcoachningsmöten med LEAD-bolagen.
 
Är du intresserad av bli en del av LEAD Business Angels?
Välkommen med din förfrågan till Maria Bolin  

Almi Invest investerar i Invisense


Almi Invest investerar 2 miljoner kronor i InviSense, som utvecklat supertunn fuktsensor som kan placeras bakom ytskikt i våtutrymmen. I emissionen om totalt 4 miljoner kronor deltar även privata investerare. Kapitalet kommer att användas till att skala upp försäljning och vidareutveckling av bolagets produkter.
Läs hela artikeln här >>
 

Traineetid blev nytt bolag hos LEAD

Under hösten 2018 deltog Sadra Jannati och Oliver Cedenheim i traineeprogrammet –  Entrepreneurs in Residence hos oss på LEAD. 

”Vi gick in i detta program med målbilden att starta ett högteknologiskt företag som har en stor potential i form av tillväxt...." 

Läs hela artikeln här >>

Wematter tar in 40 miljoner i kapital

Wematter, vars affärsidé är att tillhandahålla ett egenutvecklat system för Additiv tillverkning, kallat Gravity, tar in totalt 40 miljoner för fortsatt tillväxt och produktionsökning.

”Nu har vi en riktig stark ägarkrets med stort industriellt fokus som möjliggör en fortsatt stark expansion för Wematter.” – VD och Grundare, Robert Kniola.

Läs hela artikeln här >>

Kommande event

AW by LEAD - Satsa på Kina
7 Februari 16.15 - 20.00

Kina är en enorm marknad med stor potential – det är många eniga om. Intresset är stort på många håll och frågorna många. Även för bolag i tidiga skeden kan Kina vara en tidig marknad att överväga. Nyfiken? Anders Ferntoft, affärscoach på LEAD och deltagare i en delegationsresa till Kina i höstas, och Simon Bugge, entreprenör med erfarenhet från den kinesiska marknaden, presenterar några intryck från Kina.
Läs mer & anmäl dig här >>

Följ oss i sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2019 LEAD, All rights reserved.