Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward Forward
Tweet Tweet
Share Share
Share Share

Zebrafisk-embryon räddar cancerpatienter

LEAD-bolagen Bioreperia har effektiviserat utvecklingen av läkemedel mot cancer. Vanligtvis, testar läkaren ett av flera olika läkemedel på sin patient och sedan väntar cirka 4–5 månader för att se om just det läkemedlet reagerar. Dock, under den tiden kan cancern då sprida sig. Bioreperias metod skiljer sig, då de tar celler från patientens tumör och stoppar in i embryon från zebrafiskar. De behandlas sedan med små mängder av olika cancerläkemedel. Redan efter en vecka får läkaren svar på vilket läkemedel som tumören svarar bäst på och kan påbörja med rätt läkemedel på en gång. “Överlevnadsgraden kan öka radikalt” säger Anna Fahlgren.


Vill du veta mer om behandlingen som räddar liv?
Läs mer om Bioreperias utveckling av läkemedel mot cancer >>


Nytt år, nya möjligheter & nya mål


LEAD tackar för det gångna året och önskar er alla en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!

 

LEAD-bolaget Nordic Energy Audit påbörjar ett strategiskt internationellt projekt

Nordic Energy Audit uppstartar ett två år Interreg-projekt där fastighetsexperter från Estland, Polen, Lettland, Sverige, Ryssland och Tyskland deltar. Projektets mål är att dels ta fram en standardlösning för energiuppföljning, analys och benchmark på internationell basis, som en del av EU-kommissionens arbete med energieffektivisering.


Läs mer >>
 

LEAD vill ha en hållbar framtid till alla

LEAD har under hösten inlett ett samarbete med Cybercom för att vi ytterligare ska undersöka hur vi kan förbättra och arbeta mer effektivt med innovativa bolag som har potential att förändra världen och bidra till agenda 2030. LEADMålet med projektet är att utveckla nya metoder och resurser för “hållbara innovationer”, det vill säga att göra den globala hållbarheten till en drivkraft för innovation och tillväxt för LEAD och våra startups.


Läs mer >>
 

Tre innovativa startups från LEAD får finansiering från Vinnova


I hösten 2019, lämnade Vinnova besked till de 93 startups med innovativa
affärsidéer, som fick finansieringvia Innovativa Startups från Vinnova
för
att vidareutveckla nya lösningar, prototyper och affärsmodell. Bland de 93 bolagen hittar du några av de bolagen vi på LEAD arbetar med Glana, Grafren och NavAlarm samt Lumeo Technology som lämnade LEAD under förra året.


Läs mer >> 

Kommande event

LEAD Intro - How to Master the fundamentals

Torsdag 9 januari 16:00 - 17:15
Torsdag 6 februari 16:00 - 17:15

Välkomna från 16:00 startar 16:15

Välkommen på LEAD Intro seminarie  – ett seminarie för dig som har en startupidé eller en tidig startup inom tech. På LEAD intro får du en genomgång av olika metoder och verktyg som du kan ha nytta av när du ska utveckla din startup, men också en kort presentation om hur det funkar på LEAD och när och vad du kan få support. LEAD Intro är öppen för alla att delta på.

Läs mer >>

AW by LEAD Seminar - Tech with a purpose

Torsdag 6 februari  16:15 - 17:00

Välkommen på LEAD seminarie med fokus på tech och hållbarhet. Världens största utmaning i nuläget är att rädda vår planet. Tech kommer att vara nyckeln till att lyckas genom hållbara innovativa lösningar. Kom och lyssna på hur du skulle kunna leverera en positiv global påverkan med din startup inom tech.

Läs mer >>

AW by Entrepreneurs in Residence

Torsdag 23 januari 16:15

Vill du utvecklas till framtidens ledare, vara med och bygga framgångsrika startup-bolag och arbeta med idéer som kan förändra världen? Om du är intresserad av att söka till 2020 års omgång av traineeprogrammet Entrepreneurs in Residence hälsar vi dig extra välkommen till denna AW.  Våra senaste EIR:er finns på plats för att berätta om deras upplevelser, lärdomar och utmaningar. 
Det finns möjlighet att ställa frågor, nätverka och självklart bjuder vi på pizza och något gott alkoholfritt att dricka!

Läs mer >>

Lediga uppdrag hittar du på lead.se


Se samtliga lediga tjänster hos LEAD och bolagen, besök vår sida för att ta del av våra pågående rekryteringar.

Läs mer >>
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2019 LEAD, All rights reserved.