Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

Againity - konverterar sopor till el

Svenska värmeverk har blivit en viktig marknad för Againity. Andra fokusområden är industriell spillvärme, spillvärme från gasturbiner och elproduktion från hushållsavfall vilket efterfrågas starkt framför allt från utvecklingsländer. Två projekt pågår i Colombia och i Kenya där förstudierna nu håller på att avslutas.

Againity har tagit fram en lösning där en avfallspanna tillsammans med en ORC-turbin kan konvertera avfall till el utan att tumma på miljökraven och utan att kosta mer per behandlad ton avfall än de 20 gånger större anläggningar som vi har här i Sverige. Visionen är mindre oljebaserad elproduktion, mindre plast i haven och minskade metangasutsläpp från soptippar vilket idag är världens åttonde största utsläppskälla av klimatgaser.
 
Läs en längre artikel om Againity här-->

Edeva växer så det knakar

Vi har precis dragit igång den första installationen i Karlstad kommun och de hade invigning i fredags. Fler nya kommuner är på gång in och vi levererar tio Actibumpenheter i år till Malmö stad som redan har sex enheter i bruk, berättar David Eskilsson, VD för lead-alumn-bolaget Edeva. 
Se mer från invisningen här!
 

Skira hjälper lantbrukare att spara mer än tid

I veckan träffade Skira en av sina nöjda kunder, Ingemar Persson på Lapserums gård utanför Gamleby som köpt ca 20 ton halm via Skira. Det är roligt att affärerna är igång och denna vecka avslutas exempelvis en budgivning på ett parti på ca 70 ton hö.
Mer mer om Ingemar och Skira via länken nedan
LÄS MER >>
Höstens Boot-Up är igång
LEAD Boot-up är ett program för LEADs Business Lab medlemmar som körs kursvis två-tre gånger om året. Under 12 tillfällen får du inspiration, föreläsningar, coachning både individuellt och i grupp och professionell feedback när du arbetar med din tech-startup. Under denna programperiod har vi 8 spännande bolag med och våra 3 Entrepreneurs in residence.

Boot-Up startades igång den 6 september och samband med detta genomfördes höstens första AW med fokus på modernt varumärkesskydd där både musik och rörlig bild ingår.

Kommande event

Mjärdevi by night
27/9 16.00-21.00


Den 27 september bjuder hela Mjärdevi in till öppet hus! Vi på LEAD kommer att ha monter med olika bolag i startup arenan inne i Collegiums matsal. Ta med hela familjen hit för att lära mer om vilka bolag som just nu utvecklas hos LEAD och få en glimt av framtidens tillväxtbolag! 
Läs mer här!

Följ oss i sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2018 LEAD, All rights reserved.