Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

”Min första arbetsdag flög vi till San Diego”

Tommy Johansson, en driven eldsjäl som har jobbat i flera LEAD-bolag, berättar här för oss om sin inspirerande resa. Vi på LEAD känner oss oerhört stolta och privilegierade som varje dag får jobba med inspirerande människor likt Tommy som har stora idéer och mod att förverkliga dem. Ta gärna del av denna spännande artikel som även beskriver vårt arbete! 

"Eftersom det är en antagningsprocess att få komma in på Lead blir det också en kvalitetsstämpel på bolaget vilket underlättar när du ska söka ekonomiskt stöd i början", säger Tommy Johansson.

Läs mer >>

LEAD-bolag tar plats på 33-listan


Ny Teknik och Affärsvärlden har för 12:e året i rad listat Sveriges 33 mest lovande unga teknikföretag. Att få plats på listan är en hedervärd utnämning och visar på stor potential att bli morgondagens börsjättar och exportsuccéer. Historiskt sett har LEAD haft en stark representation på listan, så även i år.

Läs mer >>
 

Vinnare av Åforsk Entreprenörsstipendium


Isak Nielsen, medgrundare i LEAD-bolaget AgriOpt, tilldelades ett ärofyllt Åforsk Entreprenörsstipendium. 

– Det känns helt fantastiskt att få vara en av årets stipendiater till Åforsk Entreprenörsstipendium! Stipendiet betyder mycket både för mig personligen i min roll som entreprenör men även för AgriOpt som bolag och affärsidé.

Läs mer >>
 

Next Period får finansieringsstöd  

LEAD-bolaget Next Period är ett av projekten som Vinnova satsar på för att få fram innovativa hållbara lösningar i Agenda 2030.

”Det här betyder jättemycket för Next Period, att vi kan sätta igång på riktigt. Att ta fram en prototyp är väldigt kostsamt, och detta möjliggör för oss att äntligen kunna ta fram och testa en produkt i större skala” 

Läs mer >>

LEAD BootUp

Affärsutvecklingsprogram för tidiga techidéer - ansökan öppen till 2 augusti


Har du en tech idé som du vill testa och en passion för att lösa problem med hjälp av avancerad teknik? 

Testa din idé med oss! Gå LEAD Boot Up, ett exklusivt program som du blir utvald till att gå, tillsammans med 10-12 deltagare.

Möt nya utmaningar och skapa nya möjligheter!

Sista ansökningsdag 22 augusti.


Ansök och läs mer >>

Kommande event

LEAD Intro - How to Master the fundamentals

Torsdag 13 juni  16:00 - 17:15

Torsdag 22 augusti  16:00 - 17:15

Välkommen på LEAD Intro seminarie – ett seminarie för dig som har en startupidé eller en tidig startup inom tech. På LEAD intro får du en genomgång av olika metoder och verktyg som du kan ha nytta av när du ska utveckla din startup, men också en kort presentation om hur det funkar på LEAD och när och vad du kan få support. LEAD Intro är öppen för alla att delta på.

Läs mer >>

Lediga uppdrag 

Community Manager

Tycker du om att arrangera event och ser sociala medier som en del av ditt liv? Är du en driven person som vill få människor att trivas på jobbet? Då ska du söka tjänsten som Community Manager på LEAD!

Läs mer >>

Team
Leader

Vill du jobba med projektledning och affärsutveckling inom "smart-textiles"? I LunaMicro öppnas det nu upp en möjlighet för en driven person att axla rollen som Team Leader, för att driva en del av en ett Vinnova-finansierat projekt inom bolaget.

Läs mer >>

Applikations-
ingenjör

Vill du vara med och bygga ny teknik inom området Hyperspectral Imaging, ett växande teknikområde med näst intill oändliga möjligheter? Tjänsten innebär stor frihet, flexibilitet och eget ansvar, samt möjlighet att påverka utvecklingen av bolaget och tekniken.

Läs mer >>

Fler lediga uppdrag hittar du på lead.se


Se samtliga lediga tjänster hos LEAD och bolagen, besök vår sida för att ta del av våra pågående rekryteringar.

Läs mer >>
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2019 LEAD, All rights reserved.