Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

LEAD-alumnen Edeva gör affär i Australien

LEAD-bolaget Edeva har utvecklat och tillverkar dynamiska farthindret Actibump. De har tar´git hem en order från Australien. Det är Curtin University i Perth som beställt Actibumpsystem till sitt campus för att skapa en säkrare och tryggare trafikmiljö med god framkomlighet.

Edeva har under de senaste åren installerat actibump på flera ställen runt om i Sverige, bland annat Uppsala, Liköping och på Öresundsbron. Vid mätningar på trafiksäkerhet och ljud har Edeva visat väldigt possitiva resultat i jämförelse med traditionella vägbulor.


LÄS MER >>

SweGaN stärker sin position med ny investering

SweGaN har under slutet av sommaren tagit in över 6 miljoner kronor i en investeringsrunda. Bakom investeringen står Mount Wilson Ventures, ett amerikanskt riskkapitalbolag, Almi Invest och LiU Invest tillsammans med flera privata investerare.

Swegan har utvecklat en patenterad lösning för att tillverka halvledare som kan användas bland annat inom telecom- och rymdindustrin. Lösningen ökar prestandan och ger en högre verkningsgrad, samtidigt som den minskar energiförbrukningen. En kritisk faktor, såväl för telecom- som rymdindustri. Emissionsen går till att skala upp Swegans produktion av nitridbaserade strukturer, på så kallade Epiwafers (epitaxiala wafers).

LÄS MER >>

Invisense vinnare av SKAPA-priset

LEAD-bolaget Invisense utsågs som vinnarna av SKAPA-priset i Östergötland. SKAPA-pristen är en av Sveriges största innovationspris.
Vinnarna av regionsfinalen går vidare till den nationella finalen som avgörs vid SKAPA innovationsgala den 9 november på Stockholmsmässan.
LÄS MER >>

Epishine tilldelas Swedbank Rivstart

Epishine blev en av de tio vinnarna i tävlingen Swedbank Rivstart. Målet med tävlingen är att hitta nya entreprenörer med en stark affärsidé och en vilja att göra samhället bättre.
LÄS MER >>

LEADs Entreprenörsmingel den 26 september

LEAD firar 10 år och det vill vi fira med dig. Under vårt entreprenörsmingel kommer vi därför i år fokusera på tiden som gått och ni möjlighet att ta del av en del entreprenörsresor, göra en tillbakablick över åren som gått, men också blicka framåt.

Passa på att träffa spännande LEAD-bolag och LEAD-alumner, lyssna på intressanta samtal - och inte minst nätverka tillsammans med ett stort antal företagare, entreprenörer, investerare och aktörer inom näringsliv och universitet.

Kvällen bjuder på panelsamtal med LEADs forna vd:ar, Mikael Hult, Åsa Knutsson, Christian Berger och LEADs nya vd Maria Bolin. Ett samtal om inkubatorns funktion och roll och varför LEAD har arbetat med så framgångsrika entreprenörer. Sedan får vi ta del av 3 entreprenörers resor, under tiden på LEAD och vad som hände sedan. Kvällen avslutas med en tradition som vi har haft på LEAD sedan länge och det är utsparken av våra senaste/nyblivna alumner.

Anmäl mig till LEAD firar 10 år

Ignite Sweden: matchmaking mellan etablerade bolag och startups

Vi söker startups och storbolag som letar efter samarbeten. För startups ligger fokus på att ör att få en potentiell första eller ny kund. Valida en affärsidé och teknik på marknaden eller som behöver hjälp att verifiera de slutliga produktkraven av en potentiell kund i skarp kundmiljö. Ignite Sweden erbjuder skräddasydd matchmaking mellan startups och etablerade bolag för att initiera fler samarbetet däremellan.

Startup: Är du intresserad, läs mer här >>
Etablerat bolag: Är du intresserad, läs mer här >>

Höstens Schema
28-29 September, Malmö med Minc
11 Oktober, Luleå med Uminova
25 Oktober, Norrköping med LEAD & DiDigital Startup Tour
26 October, Stockholm - Smart Industry Focus med  SISP
16 November, Stockholm. Konferens för alla som brinner för sammarbete mellan startups & etablerade bolag

Ignite Sweden drivs av Things, LEAD och Sting i samarbete med MINC, Uminova, Science Park Mjärdevi och SISP. Projektet är finansierat av Vinnova och öppet för etablerade företag och startups över hela Sverige.

Kommande event

5 oktober - AW by LEAD


Första torsdagen varje månad är det dags för AW by LEAD. En möjlighet för dig som är intresserad av frågor som rör startups. Varje månad fokuserar vi på en frågeställning, och den 5 oktober är det dags igen på LEAD i Linköping.  Håll dig uppdaterad via vår facebook >>

25 oktober - DiDigital Startup Tour

Di Digital Startup Tour gästas av Sveriges mest framgångsrika tech-profiler och representanter från de tyngsta riskkapitalbolagen i startupsektorn. Följ dramatiken när sju startupbolag pitchar på scen i Linköping, låt dig inspireras och nätverka med branschens viktigaste spelare.
Läs mer här >>

8 november -
Venture Arena Match Up

Venture Arena Matchup fokuserar vi på möten mellan startups och resurser baserat på de behov som finns här och nu. Venture Arena MatchUp arrangeras som en del av East Sweden Innovation week (tidigare kallat vecka 45) och i år ligger eventet i Värmekyrkan i Norrköping. Boka din plats  på venturearena.se

Följ oss i sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2017 LEAD, All rights reserved.