Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

God Jul och Gott nytt år!

Julen står för dörren och vi vill passa på att önska alla er som följer vår verksamhet på LEAD och alla fantastiska bolag allt gott inför de stundande helgerna. Vi ser tillbaka på ett spännande, intensivt och roligt 2018 med lansering av vårt traineeprogram - EIR (Entrepreneurs in Residence), ett nytt mer behovstyrt medlemskap och andra insatser såsom exempelvis som Boot-Up. Inför 2019 hälsar vi LiU Holding välkomna in till våning 3 på Teknikringen 7 då vi kommer att dela lokaler framgent. Vi ser också fram emot att möta er, nya EIRer och nya spännande bolag.

Väl mött hos LEAD under 2019!
Med Worldish in i 2019!

Worldish has had a wonderful year of challenges, learning and overcoming. Our translation and communication tool ‘Helen’ matured from a prototype to a market-verified live product. Worldish looks forward to an incredibly exciting and an equally challenging year ahead.We will be strengthening our team with competence and experience to progress towards our vision to build a world without language barriers and to build a world with greater equality.
Läs hela artikeln här -->
 
Solar Bora lanserar två stora system till Mali

I länder som Mali och Burkina Faso lagar 80 % av befolkningen mat över öppen eld med ved eller träkol som energikälla. Det leder till problem både med avskogning och med inomhusmiljö.De här problemet är en av bakgrundsfaktorerna till företaget Solar Bora, som utvecklar Next Generation Solar Household Systems för den afrikanska landsbygden. Systemet ger användaren känslan av att ha tillgång till elnät, trots att man inte har det. Läs hela artikeln här -->
EIR- programmet öppnar anmälan 2 januari
Målet för traineeprogrammet är att utveckla marknadens bästa bolagsbyggare och framtida ledare med mindre än fem års arbetslivserfarenhet. Det gör vi genom att vi löpande utbildar och tränar våra Entreprenerus in Residence i affärsutveckling, projektledning och affärsmässighet.

Vårens Boot-Up startar 7 februari
LEAD Boot-up är ett program för LEADs Business Lab medlemmar som körs kursvis två-tre gånger om året. Under 12 tillfällen får du inspiration, föreläsningar, coachning både individuellt och i grupp och professionell feedback när du arbetar med din tech-startup. 

Låter det intressant? Kontakta Charlotta Hartzell eller läs mer och anmäl dig direkt här!

Kommande event

AW by EIR @LEAD
24/1 16.15 - 20.00

Är du intresserad av att söka till 2019 års omgång av traineeprogrammet Entrepreneurs in Residence?! Då hälsar vi dig extra välkommen till denna aw då alla våra tidigare EIRer finns på plats för att berätta om sina upplevelser och vad det gör nu. Det finns möjlighet att ställa frågor och självklart bjuder vi på något gott alkoholfritt att dricka och pizza!
Läs mer här!

Följ oss i sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2018 LEAD, All rights reserved.