Copy
Nyhetsbrev från företagsinkubatorn LEAD
View this email in your browser
Forward
Tweet
Share
Share
+1

Året startade med en skräll

Året kickades igång med att Håkan Klarin klev in som vd för LEAD. Håkan var tidigare vd för Region Östergötland men tar nu med sig sitt bagage av erfarenhet till LEAD för att framöver arbeta med att lyfta verksamheten till nästa nivå. 

- Det känns fantastiskt att få kasta sig in i en ny miljö med så många olika kompetenser. Verksamheten har stor potential att växa och det ska bli otroligt roligt att vara delaktig i att leda den resan framåt. 
 
I början av året var det mycket som hände bland LEAD-alumnenerna och Linköping som starupmiljö fick mycket utrymme i medierna. Även LEAD-bolagen har haft en framgångsrik start på året, med exempel så som Epishine som grep en finalplats på 33-listan som varje år rankar Sveriges framtida börshjältar. Det ska bli spännande att se vilka bolag som kniper en plats i årets final den 4 april i Stockholm. LEAD har också haft ett aktivt första kvartal med planeringen av 2 stora event så som Sveriges Innovationsriksdag och Venture Arena. Mer om det finner du längre ner i nyhetbrevet.
 

Donya Labs köps av Microsoft

LEAD-alumnen Donya Labs har köpts upp av teknikjätten Microsoft för en hemlig summa pengar. Microsoft planerar att införliva Donya Labs programvara Simplygon i sitt sortiment riktat mot användare som skapar och redigerar 3D-animerad media. Simplygon som Donya Labs utvecklat är ett världsledande optimeringsverktyg för visualisering i 3D för spelindustrin, Virtual reality och Augmented reality. LEAD bedömer att Simplygon kommer att stärka Microsofts konkurrenskraft inom flera delar och en fortsatt stark utveckling är att vänta.

Läs mer här >>

Amra tar in 80 miljoner i riskkapital

LEAD-alumnen Amra tar in 80 miljoner i riskkapital av högt värderade bolag. De som står bakom investeringen är svenska Industrifonden, amerikanska Pfizer Venture Investments och danska Novo Seedes (som ägs av Novo Nordisk Foundation). Amra har utvecklat en unik metod för att mäta och analysera kroppsfetter med magnetkamera, vilket ger möjlighet att värdera riskerna för patienter med varierande allvarliga sjukdomar. Amra som bolag får en fantastisk tyngd genom denna händelse.

Läs mer här >>

InviSense sluter avtal med Lundbergs

InviSense sluter ett treårigt avtal med Fastighets AB L E Lundbergs. Lundbergs är InviSense första stora kund och ett bevis för InviSense att dess lösning är berättigande inom fastighetsbranschen. InviSense har arbetat fram en lösning som göra det möjligt att tidigt upptäcka fukt i en byggnad utan att behöva göra ingrepp i konstruktionen. Avtalet utgör en milstolpe för för InviSense och ett genombrott för forskningen inom området som bedrivs vid Linköpings universitet och forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT.

Läs mer här >>

Investering på 3 miljoner i Comordos rekommendationsmotor

LEAD-bolaget Comordo Technologies tar in investering på totalt tre miljoner kronor som kommer att gå till marknadsföring och försäljning. Almi Invest investerar 1,5 miljoner kronor och tillsammans med privata investerarna Henrik Lewander och Mattias Weinhandl, samt Linköpings Universitets holdingbolag genom LiU Invest, går den totala summan upp till 3 miljoner. Comordo utvecklar en rekommendationsmotor för leverantörer av on demand-tjänster för till exempel film, podcasts, musik och ljudböcker. 

Läs mer här >>

Kommande event

Koll på kundnyttan?

Den 6 april kickar LEAD igång afterwork med temat kundfokus i praktiken. Kvällen kommer att bjuda på gött häng, pizza och dryck samt en inspirerande föreläsning på temat av Lars Bengtsson, en av affärscoacherna på LEAD. 
Kundnytta är nyckeln till att lyckas sälja in sina argument hos kunder och över tid öka sin försäljning. Allt från ens affärsmodell till marknadsföring måste ha utgångspunkten i de nyttor man kan tillföra kunden. Lars Bengtsson kommer beskriva hur kundfokus hanterades på Kreatel som tidigare var marknadsledare inom IPTV (TV i bredbandsnäten).  
När: 6 april från kl 17
Var: LEAD i Linköping, Teknikringen 7

Läs mer här >>

Surfa på den digitala vågen med Sveriges Innovationsriksdag

Anmäl dig till Sveriges Innovationsriksdag för att säkerställa att du kommer få vara med, ta del ett spänannde program och nätverka med innovationssveriges viktigaste aktörer. Temat i år är digital transformation och hur etablerade bolag och organisationer kan samverka med startups, för att möta framtidens utmaningar. Du kommer få chans att  fördjupa dig i ämnet, lyssna till intressanta talare och paneler, samtidigt som du få möjlighet att inleda nya samarbeten och mycket mer. Anmäl dig och dina vänner på sverigesinnovationsriksdag.se Begränsat antal platser. Priser och praktisk information hittar du direkt i anmälan.

När: 25-26 april
Var: Linköping och Norrköping

Anmäl dig & Läs mer här >>

Anmäl dig till Venture Arena den 11 maj

Anmäl dig till Venture Arena den 11 maj så att även du får chansen att var med under en inspirerande dag som kommer att ledas av årets moderator 2016, Beata Wickbom. Venture Arena är Sveriges största event med fokus på att matcha startups och framtida tillväxtföretag med kompetens och driftiga nyckelpersoner. Dagen kommer även att bjuda på mingel och flera inspirerande tal och diskussioner.

När: 11 maj kl: 13.30-19.00
Var: Torn1 i Linköping

Anmäl dig & Läs mer här >>
 

Lediga uppdrag & matchningar

Vi leter hela tiden efter kompetenser för att komplettera olika startups och innovationsprojekt. Är det dig vi söker? Nya uppdrag publiceras löpande på lead.se/lediga-uppdrag eller anmäl dig för att få nyhetsbrev med uppdrag direkt i din inkorg.

Jag vill ha nyhetbrev om lediga uppdrag och matchningar! >>

Just nu har vi matchningsbehov till följande bolag och projekt:
LEAD: Doer med öga för matchning
InviSense: Juniorsäljare med stort driv
EkoVis: Full-stack developer and influencer
Turbolon: Business Manager and potential CEO 
BioReperia: Sales Manager
RespiHeart Signalbearbetning
RespiHeart Mjukvaruutvecklare
RespiHeart Produktutvecklare
Följ oss i de digitala kanalerna:
LEAD är en av Sveriges bästa företagsinkubatorer som accelerar utvecklingen av start-ups genom att förse entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för snabbare tillväxt. LEADs verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitets-säkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning.
 
LEAD — LiU Entrepreneurship & Development
info@lead.se | www.lead.se

LINKÖPING Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7
SE-583 30 Linköping TEL +46-13-210110

NORRKÖPING Norrköping Science Park Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping TEL +46 11-125850


Copyright © 2017 LEAD, All rights reserved.