Copy
Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief september 2020

Hallo allemaal,


We hebben wat te vieren!

Van haar & voor haar heeft wat te vieren en doet dat graag samen met jullie. Iets meer dan vijf jaar geleden hoorde ik hoe mijn voorgangster Astrid aan een klant vertelde dat ze voornemens was om met de winkel te stoppen. Op weg naar huis dacht ik bij mezelf ….. “zou het wat voor mij zijn…” En de rest is geschiedenis.

Als ik om me heen kijk ben ik trots op wat ik heb bereikt. Het is een échte winkel geworden met heel veel trouwe klanten en inbrengers. Maar ook nieuwe klanten en inbrengers weten de weg steeds vaker te vinden. Adverteren is nooit nodig geweest. Jullie enthousiasme en (gratis) mond tot mond reclame doen hun werk en dat voelt goed.

Start van het herfstseizoen  
Morgen, 2 september om 11.00 uur gaat de winkel weer open en beginnen we aan het herfstseizoen. De etalage staat in het teken van de oogst, zo kenmerkend voor deze tijd van het jaar. Maar eerlijk gezegd mag de zomer van mij nog wel even duren. In de winkel hebben we op dit moment nog een mix van laatste zomermode en eerste herfstmode. Voor elk wat wils, zullen we maar zeggen.

Narcissen om uit te delen
Al vijf jaar lang deel ik aan het begin van het herfstseizoen bloembolletjes uit. Wat als aardigheidje bij de start begon is uitgegroeid tot een echte traditie. Vanwege het jubileum heb ik gekozen voor een wat luxere bloembol, de narcissus poeticus variëteit recurvus. Een witte narcis met een schattig oranje hartje. Deze ruikt heerlijk en bloeit lang. Je kunt ‘m in de tuin zetten maar ook oppotten. Vijf bollen zijn genoeg voor een leuke pot straks op de voorjaarstafel. Vanaf de 2e week september krijgt elke (betalende) klant een zakje bollen mee.

Duurzame keuzes
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Ook (of misschien wel vooral) als het om kleding gaat. Tweedehands is dan een prima keuze. Niet alleen vanwege de prijs maar ook vanwege de veelzijdigheid. Corona werkt daarbij zowel in ons voordeel als ons nadeel. Met maximaal twee klanten gelijktijdig in de winkel en de (letterlijke) drempelvrees van velen daalt de omzet. Het is moeilijker geworden om uit de kosten te komen.

De verwachtingen voor de komende herfst en winter stemmen, gezien de recente corona-ontwikkelingen, niet direct positief. Voor het eerst in vijf jaar heb ik dan ook besloten om de prijzen van de kleding meer dan een klein beetje te verhogen. Ik hoop daarvoor op jullie begrip.

De mode wordt vrouwelijk(er)
Trendwatchers verwachten dat de herfst- en wintermode vrouwelijker wordt. De tijd zal leren of ze gelijk krijgen en of het straatbeeld er echt anders uit gaat zien. Persoonlijk vind ik hogere hakken en langere rokken een leuke ontwikkeling. Maar de nuchtere Nederlandse vrouwen die anno nu thuis aan de keukentafel werken in plaats van op kantoor, zullen zich daar weinig aan gelegen laten liggen.

Ook al hoef je de deur wat minder uit. Iets leuks toevoegen aan je bestaande garderobe blijft leuk. Ik hoop velen van jullie binnenkort in de winkel te begroeten, al is het maar om een zakje narcissenbollen in ontvangst te nemen.

Een lieve groet, niet alleen van mij maar ook van mijn vrijwilligers!
Annemarie
 
 

Zelf kleding inbrengen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief
Copyright © 2020 Van Haar en Voor Haar.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen?    Verander je nieuwsbrief voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp