Copy
Bekijk deze email in uw browser


Maatwerk op de anderhalve meter

 

Laat ik beginnen met de hoop uit te spreken dat het goed gaat met ieder van jullie. Want al met al is het alweer zes weken geleden dat ik de deur van de winkel (tijdelijk) achter me dicht heb gedaan. Een week of twee geleden begon het weer te kriebelen en ben ik de mogelijkheden gaan bekijken.

Helaas lijken de  pluspunten (klein en gezellig) omgeslagen in minpunten in de anderhalve-meter-maatschappij. De belangrijkste vraag was dan ook hoe ik, op het bescheiden winkeloppervlak, de gevraagde afstand en veiligheid kan bieden. Dat heeft aardig wat denkwerk en creativiteit gevraagd.  Maar volgens mij is het (bijna tot op de centimeter) gelukt.  

Ik durf het aan! Een aantal van jullie hopelijk ook! Er zijn wel een aantal voorwaarden en daarbij reken ik op ieders bereidheid zich aan te passen. Iedereen met een kwetsbare gezondheid of een gerechtvaardigde extra portie voorzichtigheid hoop ik ooit ook weer terug te zien. Misschien is winkelen op afspraak een optie voor je? Lees daar onderstaand wat meer over.

Vanaf woensdag 6 mei is de winkel weer open op woensdag, donderdag en vrijdag

  • De winkel is opnieuw ingedeeld. Alle kleine(re) maten (S en M) hangen rechts. Alle grote(re) maten (L t/m XXL) hangen links. Dat beperkt het aantal dwarsbewegingen. De winkelinrichting is versoberd om zoveel mogelijk ruimte te creëren.  
  • Tussen 11.00-13.00 uur is de winkel alleen geopend voor klanten die vooraf telefonisch een afspraak hebben gemaakt. Kom dan alleen of hooguit met één introducée.  Bel of mail me gerust als je daar meer over wil weten (06 29 27 02 13).
  • Van 13.00-17.00 uur is de winkel ‘gewoon’ open. En mogen maximaal twee klanten tegelijk in de winkel. Er staat een lange bank buiten waar je even kunt wachten.
  • De koopjeskelder is (in iedere geval voorlopig) opgeheven.   
  • Betaling van je aankopen bij voorkeur contactloos per pin of uit saldo.
  • Elke dag maken we alle oppervlakken, spiegels, deurklinken, pinapparaat enz. schoon. Bij de entree staan wascrème en doekjes.
  • Wie in de voorbije weken al een inbrengafspraak had staan, mag binnenkort (doordraag en zomerse) kleding inbrengen. Je wordt daarvoor via de mail door mij uitgenodigd. Wacht dus even af .
  • Mocht je deze inbrengronde willen overslaan, laat me dat dan even weten. Dan schuift de wachtrij wat sneller op.
  • De combinatie van op afspraak en ‘gewoon’ open is een uitprobeersel. Ik wil kijken wat werkt en wat niet. In ieder geval hoop ik dát het werkt! Want het zou fijn zijn als ik de komende maanden in elk geval de vaste lasten voor de winkel kan betalen. De tijd zal leren of er ook wat overblijft voor mij.

N.B
Op 6 mei 2015 had ik de eerste afspraak met mijn voorgangster om een eventuele overname van de winkel te bespreken. Zij dacht dat het, bij gebrek aan ervaring van mijn kant, niets voor me zou zijn. Ik vond het de moeite van het proberen waard. De winkel, maar vooral jullie, zijn mij in de afgelopen (bijna) vijf jaar dierbaar geworden. Ik hoop dan ook dat ik aan het eind van deze zomer, ondanks Corona, het vijfjarig bestaan van de winkel kan vieren.  

Hopelijk tot gauw of tot later.

Pas intussen goed op jezelf!

Annemarie

 

 

Wat mij betreft mag de lente komen!


De natuur is van slag. We hebben zojuist de warmste januarimaand ooit achter ons gelaten. Natuurlijk kan het nog winter worden. Het is tenslotte pas half februari. Maar we geloven er niet meer in. We kijken, met een kleine slag om de arm naar het voorjaar. De kou kan nog komen….Dat merk ik ook in de winkel. Het is rustig. Niet alleen in Oosterbeek. Ik hoor het ook van collega’s in de regio.

Het mag al wat lichter en luchtiger 


Een blik in mijn eigen kledingkast maakt veel duidelijk. Een deel van de winterkleding is de kast (nog) niet uit geweest. Ik wacht ongeduldig op de lentezon en wil mijn kast opruimen. Donkere kleuren en dikke stoffen mogen eruit. Het mag lichter en luchtiger met, voor het geval dat…. nog een paar wat dikkere vesten en jasjes achter de hand.
De winterkleding die ik uit mijn kast haal sorteer ik direct met het oog op volgend jaar. Wat mag zeker blijven. Wat mag zeker weg en waar twijfel ik over. Wat moet gewassen of naar de stomerij? Ik berg kleding vaak soort bij soort op in kratten met luchtgaatjes en stop er dan direct een anti-mot-middeltje bij. Zo houd ik overzicht en past er meer in de kast dan wanneer ik alles op hangertjes zou hangen.


Schoon, heel en fris

In de voorwaarden(op de website)  begin ik met de mededeling dat de in te brengen kleding schoon, heel en fris moet zijn en passend bij het seizoen. Helaas gebeurt het vaker dan me lief is dat ik kleding moet afkeuren omdat het niet schoon, niet fris en/of niet heel is. Vlekken zijn bij kunstlicht vaak lastig te zien en worden pas zichtbaar als iemand een kledingstuk past. Gun de kleding die je wilt inbrengen een kleine wasbeurt of zorg ervoor dat alles even goed kan luchten. Vlekken die jij er zelf niet uit krijgt, krijgt een ander er ook niet uit.


Nieuwe inbreng welkom

Intussen is de inbreng van voorjaarskleding al goed op gang gekomen. Van trouwe inbrengers weet ik in het algemeen wat ik kan verwachten. Bij nieuwe inbrengers is het altijd weer spannend wat er uit de tas komt. Ik laat me graag aangenaam verrassen en probeer voor nieuwe inbrengers een gaatje in te bouwen in de planning. Vernieuwing van het aanbod komt de winkel ten goede.

Ik hoop dat de liefhebbers van koude, ijs en sneeuw elders nog aan hun trekken komen. Wat mij betreft mag het voorjaarszonnetje gaan schijnen, de dagen weer langer worden en de verwarming wat graadjes lager.

Misschien tot ziens in de winkel!

Annemarie 

 

Zelf kleding inbrengen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief
Copyright © 2020 Van Haar en Voor Haar.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen?    Verander je nieuwsbrief voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp