Copy
Læs nyhedsbrevet i din browser


Dit kropssprog siger det meste!

I det relationelle arbejde, har kropssproget meget stor betydning og kraft.
Det sker ofte, at kropssproget faktisk modsiger de talte ord. Eller kropssproget afslører negative følelser, man ikke rigtigt har erkendt. Resultatet bliver uklare signaler, forvirring og usikkerhed. Derimod kan det bevidste kropssprog, der understøtter de verbale budskaber, skabe tryghed og forståelse, der frisætter evnen til læring, udvikling og kreativitet.

Selvom vi kan være uvante med at arbejde med kropssprog og følelser, er det både sjovt, lærerigt og tankevækkende at vende opmærksomheden denne vej. Derfor sætter Institut for Relationspsykologi fokus på, hvordan du kan arbejde med dit kropssprog for at bevidstgøre og styrke de budskaber, du sender, i dit relationelle arbejde. Målet er at skabe stærke, udviklende relationer, og kropssproget kan både styrke og modarbejde dette mål.

 

Konference: Kropssprogets betydning i relationelt arbejde

Er du nysgerrig efter at lære mere om kropssprogets betydning i det relationelle arbejde? Så skal du med på vores næste konference, der netop har fokus på kropssproget. Med førende eksperter på feltet, herunder Hanne Dalsgaard, Jens Arentzen, Casper Rongsted og Rasmus Schiellerup, vil du lære at forstå dit eget - og andres kropssprog. Dertil vil du blive klogere på, hvad kropssproget betyder, hvad det betyder at være autentisk, og hvordan du kan bruge dig selv til at skabe udviklende relationer.

Konferencen afholdes på Pinenhus Konferencecenter i Jylland d. 12-13. maj og på Bautahøj på Sjælland d. 29-30. september.

Læs mere og tilmeld dig her.
 


Krop og psyke - lettere sammen

Kropssproget er også påvirket af, hvilket forhold man har til sin krop. Hos Institut for Relationspsykologi har vi meget fokus på, hvordan forholdet til krop og vægt har stærk sammenhæng med relationer og psykiske faktorer.
 
I mange tilfælde er det netop smertelige følelser og relationelle mønstre, der er med til at fastholde os i dårlige spisemønstre. Derfor er det meget vigtigt, at der også er fokus på følelser og relationer, hvis man skal komme i mål med et varigt vægttab.
 
For at imødekomme både kosten og de psykologiske faktorer, tilbydes vores vægttabsforløb i et samarbejde mellem Institut for Relationspsykologi og SlankeDuo, hvor det er psykologer og kosteksperter, der sammen står for undervisningen.

Læs mere om vores vægttabsprogram: Lettere sammen.
Oplægsholdere på konferencen om kropssprog og autenticitet:
Captivator præsentation
Video: Hanne Dalsgaard
Vigtige teknikker til at få dit budskab igennem.

 

Tre gode råd om at tale med mennesker - fra skuespiller Jens Arentzen
Video: Jens Arentzen
"Når du vil levere et budskab, starter det altid med empati."

 

Video: Casper Rongsted
Om at skabe motivation og stemning.

 

Sæt kryds i kalenderen


27.04.2016:

Fyraftensmøde: Relationel ledelse

12.05.2016:
Konference: Kropssprog og autenticitet, Jylland.

02.06.2016:
Konference: Fremtidens ledelse.

22.06.2016:
Konference: Relationel velfærd.

29.09.2016:
Konference: Kropssprog og autenticitet, Sjælland.
Konference tilbageblik 2015 - Institut for Relationspsykologi
 

Konference

Se filmen fra sidste års konference.
Besøg Institut for Relationspsykologi
Skriv til os
Facebook
Tilmeld foredrag
Case: Kropssprogets muligheder

"Goddag, og velkommen til - Jeg hedder Margrethe". Olivers mor smiler til Margrethe, hvorefter hun skæver nervøst til Oliver. Margrethe sender Oliver et varmt smil: "Og velkommen til dig, Oliver. Jeg har glædet mig til at møde dig".

Oliver har ikke gode erfaringer med at gå i børnehave. Han er netop blevet rykket væk fra sin gamle børnehave for at starte her i "Fuglereden", der er en institution for børn med særlige behov. Oliver glæder sig ikke. Han brød sig ikke om sin gamle børnehave, og denne her bliver nok endnu værre.

Margrethe viser ham og hans mor rundt i børnehaven, men Oliver lytter ikke til Margrethes forklaringer. Han sparker let til nogle sko, der står på gulvet i garderoben. Efter rundvisningen og en kort snak på kontoret, følger Margrethe dem ud til døren igen og sender Oliver et varmt smil: "Det var dejligt at møde dig, Oliver. Jeg glæder mig til, at du skal starte i morgen. Du er måske lidt utryg lige nu, og det er helt OK. Det skal nok blive rigtig godt." Oliver ser vredt ned mod gulvet, mens han skynder sig ud af døren.

De næste dage holder Margrethe særligt øje med Oliver. Hun er parat til at tilbyde ham hjælp og støtte, men hun holder sig hele tiden i en afstand, hvor Oliver føler sig tryg. Hun går ikke for tæt på. Hun lægger mærke til hans kropssprog, hans ansigtsudtryk og hans stemmeleje, og spejler og justerer sig mod dette.

Som ugerne går, begynder Oliver at få mere tillid til Margrethe. Han sender hende små flygtige smil, og Margrethe sender varme smil tilbage. Oliver kigger hurtigt væk, og Margrethe presser ham ikke. Efterhånden udvikler Oliver og Margrethe et varmt forhold. Margrethe har lyttet til Olivers signaler og justeret sig til disse. Ligeså stille har Oliver åbnet sig op, og finder samtidig roen og trygheden til at tage initiativer, få nye kammerater og tage ny læring ind i hverdagen.

Læs mere om kropssprogets muligheder i bogen: Relationspsykologi - i praksis.

Om Institut for Relationspsykologi

Institut for Relationspsykologi er et landsdækkende og privatejet psykolog- og konsulentfællesskab. Instituttet arbejder ud fra en relationel tilgang til pædagogik, psykologi og ledelse.

Vi tilbyder privatpersoner, erhvervsvirksomheder og offentlige myndigheder psykologisk ekspertise, uddannelse, foredrag, organisations- og ledelsesudvikling og konsulentforløb.

Terapi

Vi tilbyder terapi til enkeltpersoner, par og familier med udgangspunkt i en relationsbaseret tilgang. Vi tager imod klienter med og uden lægehenvisning.

Læs mere...
Hjælp til erhverv
Vi har stor erfaring med at hjælpe private og offentlige virksomheder. Vi tilbyder blandt andet Sundhedsordning med krisehjælp 24-timer i døgnet.
Uddannelser
Vi tilbyder en række forskellige uddannelser, blandt andet de meget efterspurgte ICDP og RARRT uddannelser.

Læs mere....
Foredrag
Institut for Relationspsykologi tilbyder en bred vifte af spændende foredrag indenfor en række områder. Vi tager gerne ud i hele landet.
 

Læs mere..


Afmeld nyhedsbrevet    Opdater dine preferencer 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Institut for Relationspsykologi · Nordbanevej 15 · Skive 7800 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp