Copy
Nieuwsbrief MHC Hoevelaken - maart '16

Beste leden van MHC Hoevelaken,

Na de bijzondere ALV van 3 maart waar de situatie rond vervanging van het hoofdveld op het programma stond zijn we verder in gesprek gegaan met de Gemeente Nijkerk om een semi-waterveld te realiseren. Dit betekent voor zowel de gemeente als voor ons een flinke investering.

Uitgangspunt bij deze gesprekken is een bestendige en haalbare keuze op zowel sportief als financieel vlak, waarbij de impact op de contributie zo beperkt mogelijk wordt gehouden.

Op korte termijn hopen we duidelijkheid te kunnen verschaffen wat er concreet wordt besloten, en wat hiervan de implicaties zullen zijn. Voor nu is het vooral erg prettig te merken dat ook de gemeente zich sterk maakt onze ambities te helpen realiseren.

Sportieve groet,
het bestuur

Bitjes verplicht: blijf hier alert op! 
Uit het onderzoek van de hockeybond is gebleken dat er ongeveer 5900 gevallen per jaar zijn waarbij hockeyers letsel oplopen aan de mond. Dit loopt uiteen van een tand door de lip, een gebroken of losse tand tot aan een gebroken kaak of tanden die uit de mond vallen. Daarom is sinds 2015 het dragen van een bitje verplicht gesteld, zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden.

Onlangs bij MHCH.....
Toch werden wij er onlangs door een scheidsrechter op geattendeerd dat hem was opgevallen dat vooral de ouderen zich niet aan deze regel houden. Dus bij deze toch nog even een reminder: wel zo slim, bitje in!  Dat is een stuk veiliger voor je gebit. En bovendien: doe je het niet, dan zet de scheidsrechter je het veld uit en is jouw hele team de dupe.
Nieuwe spelregelcursus in april

Ook dit voorjaar wordt er weer een spelregelcursus aangeboden aan ouders die de regels (beter) willen leren kennen.  De cursus bestaat uit een e-learning module van de KNHB, aangevuld met een interactieve instructie avond op donderdag 14 april.  Dit traject eindigt op 21 april met een multiple choice spelregelexamen(tje).  

Deelname aan deze cursus leidt tot meer inzicht in het spel van de kinderen en daardoor ook tot meer betrokkenheid van de ouders. Let op: deelname creëert géén fluitverplichtingen, maar MHCH rekent er wel op dat het hele traject wordt afgemaakt, dus inclusief een examen(tje). En wellicht vind je het naderhand toch leuk om het geleerde in praktijk te brengen.....

Deelname aan de cursus is kosteloos en verplicht tot niets, maar we verwachten wel dat deelnemers het hele traject -inclusief examen- afmaken.

Aanmelden bij arbitrage@mhch.nl. De e-learning module is beschikbaar direct bij aanmelding.
Lees meer informatie op www.mhch.nl

Volvo Familietoernooi op 16 mei

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat ook het jaarlijkse Volvo Familietoernooi er alweer snel aan komt. Traditiegetrouw vindt dit toernooi plaats op 2e Pinksterdag en dat valt dit jaar op 16 mei.  Er is plaats voor 12 familie- en vriendenteams (minimaal 8/max. 15 personen). Voorwaarde is wel dat je een ontzettend goed humeur meeneemt! Het wordt een toernooi wat in het teken staat van sportiviteit en het samengaan van klein en groot in een speels potje hockey!

Dit jaar met een thema in het kader van het
40-jarig jubileum:
XL. Wees creatief in jullie uitdossing: we zijn weer erg benieuwd naar jullie creaties! We verwachten wel eenheid in kleding per team

Inschrijven
De inschrijving gaat dit jaar via een online inschrijfformulierWees er snel bij, want er kunnen slechts 12 teams meedoen. En vol=vol! De kosten bedragen € 50 per team (eten achteraf is inbegrepen)


Heb je nog vragen, mail dan naar Familietoernooi.MHCH@hotmail.com . Meer informatie op www.mhch.nl 

Inschrijven voor Volvo Familietoernooi
Kennismaken met hockey bij MHCH
Ken jij in je omgeving kinderen die het leuk zouden vinden om hockey eens uit te proberen? Vertel ze dan dat dat kan bij MHCH! Op 17 april is er namelijk de jaarlijkse beginnersclinic. Na de clinic is er de mogelijkheid om nog eens 3x gratis mee trainen in de maand mei! 

De beginnersclinic is op zondag 17 april van 9.30 uur - 11.30 uur (9.00 uur verzamelen). De kinderen leren dan de basisbeginselen van het hockey. In mei volgen dan 3 teamtrainingen (de trainingsdag is afhankelijk van de leeftijd). Daarnaast krijgen de kinderen bij de clinic een eigen stick én een bal en die ze mogen houden!

De clinic en trainingen zijn bestemd voor jongens en meisjes van groep 2 t/m 7 van de basisschool (minimaal 6 jaar). 
De kosten voor dit alles bij elkaar zijn slechts € 20,-.  Uiteraard kan na de clinic en de trainingen besloten worden of het kind lid wilt worden van onze gezellige club.

Inschrijving voor 10 april via het online inschrijfformulier
Meer informatie over de beginnersclinic is te vinden op www.mhch.nl
Inschrijven voor beginnersclinic
Van Duinkerken verhuisd!
Onze sponsor Van Duinkerken is verhuisd! Zij hebben hun oude pand aan de Oude-Lageweg verlaten voor een heel mooi gloednieuw pand in Nijkerk. Het is een prachtige groot pand dat gelijk opvalt als je over de A28 rijdt. Sinds donderdag 24 maart kun je daar terecht voor alles op het gebied van sport, vakantie en vrije tijd. Dus ook voor al je hockeyspullen! Wij wensen Van Duinkerken veel succes in Nijkerk.

Nieuw adres: Arkerpoort 1, 3861 PS Nijkerk
Dolle Zondag: verslag
Traditiegetrouw is Dolle Zondag een dag waarop meerdere senioren teams thuis spelen, waaronder Dames 1 en Heren 1. Dit keer was dat op zondag 20 maart, wat ook direct de eerste zondag van de 2e helft van dit seizoen was. De middag werd opgevrolijkt met gezellige muziek, een heerlijke BBQ en leuke activiteiten voor de kinderen. Ook de nieuwe picknicktafels, bekostigd met de opbrengst van de Grote Clubactie, zijn op deze dag officieel in gebruik genomen. 
Lees het hele verslag op www.mhch.nl
Bovelander kamp 2016

Ook dit jaar organiseert Bovelander weer 2 kampen op MHCH in de laatste week van de zomervakantie: van 15 t/m 17 augustus is het weer 3 dagen lang hockey fun van 9.00 - 17.30 uur op het MHCH complex.

Alvast even voorproeven hoe het is? Klik hier voor de fotos van het kamp van vorig jaar

KNHB: spelregel wijziging

Er is - per direct - een nieuwe spelregel ingegaan met betrekking tot het nemen van een aanvallende vrije slag binnen het 23-meter gebied.
Deze nieuwe regel luidt: de bal mag niet de cirkel in gespeeld worden voordat de bal vijf meter heeft gerold of voor deze is aangeraakt door een speler van de verdedigende partij.  Hiermee wordt voorkomen dat een aanvaller de bal een klein tikje geeft en een medespeler, die op vijf meter afstand stond, komt inlopen en de bal hard de cirkel in speelt. Eventueel gevaar dat daaruit ontstaat is met deze regelwijziging uitgebannen.

Voorbereiding '16 - '17


De tweede helft van het seizoen is begonnen. Dit betekent dat de Technische Commissie start met beoordelingen van de spelers als voorbereiding op de teamindelingen van volgend jaar. Leden van de commissie junioren en de Technische Commissie staan de komende weken dus weer langs de lijn om te kijken naar wedstrijden en de tactische vaardigheden, spelinzicht en motivatie van spelers te beoordelen.

Let's stick together 

De Let's Stick Together-dag van 2016 vindt plaats op zaterdag 18 juni, dus noteer die datum vast in je agenda! Ook dit jaar is Bovelander weer aanwezig om allerlei leuke hockey-activiteiten voor de jongste jeugd te verzorgen. En ook voor de jeugdteams worden weer hele leuke activiteiten op het veld georganiseerd.

Teamtaken en vrijwillligers commissies
Verder ontmoeten de ouders van de nieuwe teams voor volgend jaar elkaar, is er ruimschoots aandacht voor de team ondersteuning (coach, team manager etc), presenteren de verschillende commissies zichzelf en worden de vacatures onder de aandacht gebracht die de club graag ingevuld zou willen zien door verschillende vrijwilligers. Vrijwilligers zijn immers voor iedere club onmisbaar!

Afsluiting 
De dag wordt afgesloten met de huldiging van de kampioenen én de jaarlijkse welverdiende BBQ voor alle vrijwilligers.


Meer informatie over de exacte tijden volgt later nog.

Jubileummagazine
Dit seizoen viert Mixed Hockeyclub Hoevelaken met diverse festiviteiten uitbundig haar 40-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt luister bij gezet met een prachtig glossy jubileummagazine, waarvan het eerste exemplaar op Dolle Zondag 20 maart is uitgereikt aan onze voorzitter Hein Brans.

Waar te koop?
 • Het magazine is voor slechts € 5,- te koop in het MHCH clubhuis en bij de Bruna in Hoevelaken.
 • Of bestel het magazine dan online. De prijs bedraagt dan € 8,50 inclusief verzending binnen Nederland.
Meer informatie op www. mhch.nl
Meivakantie

Zet alvast in je agenda: vanaf maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei 2016 zijn er, in verband met de meivakantie, geen trainingen bij MHCH. In week 19 worden de trainingen dan weer hervat ivm de wedstrijden het weekend daarna. 
Ook op maandag 16 mei - 2de pinksterdag - vervallen de trainingen.

Agenda
April
 • 14  - Instructie avond Spelregelexamen
 • 17  - Beginnersclinic
 • 21 -  Spelregelexamen
 • 25 -  Meivakantie t/m 6 mei
Mei
 •   6  - Einde meivakantie, start trainingen
 • 16  -  Volvo Familietoernooi
           (2e Pinksterdag, geen trainingen)
Juni
 • 11  -  Mini slotdag
 • 18  -  LST dag      
 • 18  -  Vrijwilligers BBQ
 • 18  -  Slotfeest jubileumjaar
Naar volledige agenda
Copyright © 2016 MHC Hoevelaken, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van MHC Hoevelaken.

Ons adres is:
MHC Hoevelaken
Weidelaan 31
Hoevelaken, Gld 3871PP
Netherlands

Add us to your address book


Ontvang je deze e-mail op een verkeerd adres?
Log dan in op Lisa en pas je e-mailadres daar aan.



Email Marketing Powered by MailChimp






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MHC Hoevelaken · Weidelaan 31 · Hoevelaken, Gld 3871PP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp