Copy
MHC Hoevelaken - september 2016
Dag allemaal,

De trainingen zijn weer begonnen, de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Kortom, het nieuwe hockeyseizoen is een feit. Ik hoop dat jullie allemaal een fijne zomer hebben gehad en er weer zin in hebben. Ik in elk geval wel! 

Zondag 28 augustus is het nieuwe veld officieel geopend. Na een lange voorbereiding is in nog geen zes weken het volledige hoofdveld vervangen, de sproei-installatie aangelegd, de fietsenstalling uitgebreid en zijn alle hekken vervangen. Ook is er een nieuw oefenveldje aangelegd. Een prachtige samenwerking tussen gemeente, aannemer en het klusteam!

We zijn er nog niet helemaal. Het hekwerk rond het oefenveldje wordt binnenkort bevestigd, het speeltuintje moet nog worden aangelegd en ook de nieuwe ‘join the pipe’ installatie die voor vers drinkwater op het terras gaat zorgen, wordt nog aangesloten. Deze robuuste witte paal is trouwens mede mogelijk gemaakt door
Rabobank. D
De Rabobank heeft ook te kennen gegeven onze club de komende drie jaar te blijven sponsoren. Een uniek gegeven en iets waar we erg trots op zijn. 

Kijk trouwens nog eens naar
www.hetaandeelvan.nl,
een fantastische campagne van van onze sponsor Rabobank, om vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Want waar zouden wij als club zijn zonder vrijwilligers. Dat hebben we weer kunnen zien bij het slopen van het oude veld. Tijdens de campagne hebben ook verschillende mensen van MHC Hoevelaken een eerbetoon gekregen. In mijn ogen ontzettend verdiend!

Ik wens jullie allemaal een sportief en gezellig nieuw seizoen toe. Houdt LISA, onze site en Facebook goed in de gaten voor alle informatie en nieuwtjes. 

Namens het hele bestuur,

Hein Brans
Spelregelcursus en - examen
Ook dit seizoen wordt er door MHCH een spelregelcursus georganiseerd. Deze cursus bestaat uit een e-learning module van de KNHB. Op woensdag 21 september is er een interactieve instructie-avond op de club om spelsituaties te bespreken en vragen te stellen. Het examen is op 28 september.

Deze cursus is niet alleen voor leden, maar bijvoorbeeld ook voor niet-spelende ouders, die het hockeyspel willen leren begrijpen.  Deelname aan de spelregelcursus verplicht ouders niet tot fluiten.
Automatische incasso contributie
De contributie van MHCH werd tot afgelopen jaar altijd per factuur geïncasseerd. Momenteel wordt door penningmeester Petra Gielen en Reinout Bootsma -samen met Rabobank en Lisa- hard gewerkt om een proces voor automatische incasso zodanig in te richten, dat de contributie van dit seizoen automatisch kan worden geïnd. 

Om het automatisch incasseren mogelijk te maken is het natuurlijk wel noodzakelijk dat wij de juiste bankgegevens hebben en dat MHCH gemachtigd wordt om te incasseren van de rekening. Binnen afzienbare tijd ontvangen alle leden een aparte e-mail met instructies om dit digitaal te regelen. 

 

Grote Clubactie 1 oktober van start

Ook dit jaar doet MHCH mee met de Grote Clubactie. Vorig jaar hebben we met deze actie € 1.500 verdiend, omdat een deel van de opbrengst direct voor de sportclub is. Van dit geld heeft MHCH vorig jaar die mooie picknicktafels op het terras gekocht. Allemaal dankzij jullie!

Waarvoor zamelen we dit jaar geld in?
Het kan je vast niet ontgaan zijn dat we dit seizoen mogen spelen op een prachtig nieuw hockeyveld. Maar heb je ook gezien dat er naast het clubgebouw een superleuk trainingsveldje ligt? Om het trainingsveld echt af te maken, willen we graag doeltjes op het veld. Help jij dit jaar ook weer mee voor dit geweldige doel? 

De actie start op 1 oktober
De week ervoor krijg je bij de training een lotenboekje. Er zijn mooie prijzen te winnen voor het team die de meeste loten verkoopt! En lever jij als eerste een vol lotenboekje in, dan hebben wij een leuke verrassing voor je.

Jeugd Hockeyplan: "without practice there is no glory"

Het is de ambitie van het nieuwe bestuur om: “Een gezellige familieclub te zijn met een tweede klasse hockeyniveau.” Het moet uiteindelijk allemaal op het veld gebeuren en daarom heeft de afgelopen maanden een “Taskforce Jeugdplan” zich gebogen over een fris trainingsbeleid voor de jeugd. Daarbij heeft de taskforce kunnen voortbouwen op het werk dat in het verleden is gedaan en een nieuw Jeugdplan geschreven. De uitgangspunten van dat nieuwe plan zijn: 1) verbeteren van de kwaliteit van  de trainingen, 2) het aanbrengen van structuur en 3) duurzame betrokkenheid van iedereen.

We kennen allemaal de quote: “There is no glory in practice, but without practice there is no glory! Dat is wat wij als club ook zo zien. Dat is ook de basis voor het nieuwe jeugdplan. Wij hopen verder met het Jeugdplan het eerste deel van de quote te weerleggen. Trainingen hoeven immers niet saai te zijn. Ambitieus? Zeker! Maar we hebben er vertrouwen in dat we met alle gemotiveerde trainers en coaches op de club dit plan een succesvolle invulling gaat krijgen!

Het Jeugd Hockeyplan is in de afronde fase en zal binnen afzienbare tijd gepubliceerd worden op de website.
7x7 competitie zoekt spelers!

Elke dinsdagavond is er een 7x7 competitie bij MHCH met de toepasselijke naam: Bierre Dansant. Van oorsprong was dit een competitie voor bedrijventeams, maar in de loop van de tijd veranderde dit langzaam naar teams die bestonden uit vrienden, collega’s en bekenden. Allemaal mensen die zin hadden om op een doordeweekse avond een potje te hockeyen. Heb jij ook zin om mee te doen?
Op 20 september is er een informatie-avond. Kom gezellig langs op de club.

 

meer informatie over Bierre Dansant
Tactische coachavonden

Voor de coaches van de jeugd en de jongste jeugd wordt binnenkort door Luc Kemps een avond georganiseerd in het clubhuis. Er zijn dan alweer een paar wedstrijden geweest en er zijn vast vragen zoals: Hoe begeleid ik de groep? Hoe kan er het beste verdedigd of aangevallen worden? 

 • Coaches C/D teams: maandag 26 september van 19-20 uur.  
 • Coaches Jongste Jeugd: maandag 3 oktober van 19-20 uur.

Wij verwachten dat alle coaches op deze avond aanwezig zijn. Tot dan!

Save the date: ALV


Zet alvast in je agenda: de Algemene Ledenvergadering staat gepland op 27 oktober. Kom jij dan ook? Er is veel te bespreken en de input van onze leden wordt gewaardeerd.

Foto's Bovelander kamp
Aan het eind van de zomervakantie vond het Bovelander & Bovelander hockeykamp op MHCH plaats. Drie dagen lol, hockeyen, spelletjes, nog meer lol en nog meer hockeyen. Heb je het gemist of wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de foto's in het foto album.
 
foto's Bovelander kamp
Keeperstraining E6 en E8
Speel je in de E6 of E8, dan ben je af en toe op zaterdag aan de beurt bent om te keepen. Kom dan de vrijdag daarvoor naar de keeperstraining van 18.30 tot 19.30 uur. Zo kun je alvast wennen aan de spullen en je krijgt goede tips waar je op kan letten tijdens het keepen. Er staan jeugdkeepers klaar om je de in & outs te leren van het keepen.  
 
Hardloopcursus
MHCH biedt -na het grote succes voorgaande cursussen- wederom een cursus 'Leren Hardlopen' aan! Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus! Of je nu lid bent van de club of niet, man of vrouw, jong of oud.

Data en tijd: 2, 9, 23 en 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november en 4 en 11 december van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Na afloop wordt koffie en thee verstrekt in het clubhuis. 

Kosten: € 50, contant te voldoen bij de eerste les.

Inschrijven: uiterlijk 24 september via hardlopen@mhch.nl t.a.v. Stefan Willemen. Graag naam, adres, leeftijd, (mobiel-) telefoonnummer en je voorkeur voor beginners dan wel voor de gevorderde lopers opgeven.
 
Meer informatie hardloopcursus
Jubileummagazine

Afgelopen seizoen vierde MHCH met diverse festiviteiten uitbundig haar 40-jarig bestaan. Dit heuglijke feit werd luister bijgezet met een jubileummagazine. Het magazine is in het clubhuis te koop voor € 5 of bestel 'm online (incl. verzending) voor € 8,50 via http://goo.gl/forms/L4UYl4S0Eu

Op zondag 18 uur sluiten

Om de omwonenden van onze club ook te laten genieten van een mooie avond en omdat de laatste wedstrijden vrijwel altijd voor 16 uur zijn afgelopen, is besloten om voortaan om 18 uur het clubhuis af te sluiten. Mochten mensen op dat moment nog behoefte hebben samen iets te ondernemen, leent onze locale horeca zich hier uitstekend voor. Uiteraard kunnen specifieke evenementen aanleiding zijn om hiervan af te wijken, maar dat is dan altijd in goed overleg met het Bestuur.

Informatie nieuwe leden

Voor alle (ouders van) nieuwe leden: kom op maandag 3 oktober van 17.30 - 18.30 uur  naar het clubhuis van MHC Hoevelaken voor informatie over het reilen en zeilen op onze club. Er zijn ook bestuursleden en vrijwilligers aanwezig, die een toelichting komen geven en jullie vragen te beantwoorden. 

Rabo Fandag 22 oktober
De Rabo Hockey fandag 2016 is een evenement voor echte hockeyfans uit de D en C jeugd. Het evenement staat helemaal in het teken van de meet en greet met het Nederlands elftal. Ook kun je jouw idolen vragen stellen over bijvoorbeeld de fantastische prestaties tijden de Olympische Spelen van Rio en met ze op de foto gaan. Deelname aan de Rabo Hockey fandag is gratis.

De inschrijving start op maandag 22 augustus om 12:00 uur en sluit op 30 september om 12:00 uur. Na alle inschrijvingen gaat er een loting plaatsvinden en in de eerste week van oktober hoor je of je team mee mag doen. 
Inschrijven team Rabo Fandag
Agenda
September
 • 21  - Instructie avond spelregelexamen
 • 26 -  Tactische coachavond C/D jeugd
          19.00 uur - 20.00 uur
 • 28  - Spelregelexamen
Oktober
 •  3  - Info uurtje voor nieuwe leden  
         17.30 - 19.30 uur bij MHCH   
 •  3  - Tactische coachavond jongste jeugd
        19.00 uur - 20.00 uur
 •  7  -  Spelregelexamen
 • 22 -  Rabo Fandag in Tilburg
          > aanmelden
 • 27 -  Algemene Ledenvergadering
 • eind oktober: Halloween party
Naar volledige agenda
Copyright © 2016 MHC Hoevelaken, All rights reserved.


Ontvang je deze e-mail op een verkeerd adres?
Log dan in op Lisa en pas je e-mailadres daar aan.Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MHC Hoevelaken · Weidelaan 31 · Hoevelaken, Gld 3871PP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp