Copy
MHC Hoevelaken - november 2016
Dag allemaal,

We zijn alweer ruim twee maanden aan het hockeyen en een aantal teams is goed van start gegaan zag ik! Nu we de herfstvakantie achter ons hebben en de wintertijd is ingegaan was het ook weer tijd voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. 


Deze vergadering is elk jaar weer een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen seizoen, waar toch maar mooi 6 kampioenen konden worden begroet en Heren 1 zich prima wist te handhaven in de 3e klasse. Ook de aanleg van het nieuwe veld en alles wat daarmee samenhing is goed gelukt, zonder dat de kosten uit de hand zijn gelopen. 
 
Ook is nieuwe Beleidsplan (2016-2020) is goedgekeurd. De belangrijkste doelen zijn : 
 1. Dat we de kwaliteit van de trainingen verder willen verhogen en zorgen dat iedereen plezier heeft en houdt in het spel.
 2. Dat we een gezonde en veilige club zijn voor iedereen, met respect voor elkaar en onze omgeving.
 3. Dat we waar mogelijk zaken (nog) professioneler willen aanpakken en organiseren.
 4. Dat we voor iedereen goede en vooral leuke evenementen blijven organiseren.
 5. Dat we het lidmaatschap betaalbaar willen houden door een transparant en goed financieel beleid.
Ik wens jullie allemaal een goede, sportieve en vooral leuke voortzetting van dit seizoen. Houdt LISA, onze site en Facebook goed in de gaten voor alle informatie en nieuwtjes. Mocht je interesse hebben in de diverse plannen of jaarverslagen, deze kun je vinden op onze site. Wel eerst even inloggen! 

Namens het hele bestuur,
Hein Brans
Bijzondere leden in het zonnetje
Lid van Verdienste
De ledenvergadering is ook altijd een mooi moment om aandacht te geven aan iedereen die een bijzondere bijdrage heeft geleverd. Nu doen dat gelukkig heel veel mensen, vandaar dat we ook dit jaar weer een aantal ‘pullen van verdienste’ konden toekennen. Het overzicht staat op de website. 
Ellen Imhof is bovendien benoemd tot lid van Verdienste. Ellen heeft de afgelopen jaren enorm veel werk verzet. Ze zat in het Bestuur als vrijwilligerscoördinator, maar daarvoor ook in de activiteitencommissie. Het was dan ook een breed gedragen besluit haar deze eer te geven. Leuk om te doen ook trouwens!!  

Eregallerij in clubhuis
Ook hebben we een mooie nieuwe plek om onze diverse bijzondere leden te eren mogen onthullen. In het clubhuis hangt vanaf nu een prachtig bord dat Henk de Boer heeft gemaakt. Het is een eerbetoon aan iedereen die zich als vrijwilliger heeft ingezet voor de club, gemaakt van de oude open haard die ooit in het clubhuis hing.
Winterstop

Jongste jeugd

 • De laatste veldtraining voor de jongste jeugd is maandag 28 november. Dit is tevens de Pietentraining.
 • Maandag 9 januari starten de trainingen weer voor de jongste jeugd.
 • De 6- en 8-tallen starten in die week ook weer met trainen op woensdag 11 januari.
Jeugd
 • De laatste jeugdtrainingen op het veld zijn in de week van 21 november tot en met 25 november.
 • De veldtrainingen starten weer in de week van 20 februari 2017. 
Keeperstraining
 • De laatste keeperstraining op het veld voor zowel de jongste jeugd en de jeugdteams is op vrijdag 25 november
 • De keeperstrainingen starten weer op vrijdag 10 maart.
Herkansing spelregelexamen

MHCH organiseert op woensdag 30 november een tweede spelregelexamen speciaal voor alle gezakten, verhinderden, eerder vergeten en examenvrees kandidaten die het examen op 6 oktober net niet hebben gehaald of niet aanwezig konden zijn. We hebben de examinator van de KNHB bereidt gevonden nogmaals het examen af te nemen. Dat vond hij geen probleem omdat hij nog iets goed met ons te maken had in verband met het eerste vergeten examen. Dus noteer in je agenda: woensdag 30 november 20.00 uur in ons clubhuis. 

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de cursus of over de lesstof? Neem dan contact op met arbitrage@mhch.nl. Ook biedt de Arbitragecommissie deze avond ook nog extra uitleg aan voor eventuele vragen en onzekerheden. Dus twijfel niet en gewoon komen! 

 

Fluiten is niet eng, dat doen we samen!

“De eerste keer fluiten is best spannend, maar totaal niet eng,” dat zegt Piet van Lieshout van de arbitragecommissie. In principe krijgt iedereen die een kaart gehaald heeft, begeleiding en coaching op het veld. “Leden die voor de eerste keer fluiten staan er zeker niet alleen voor. We begeleiden op verschillende manieren. Een van de leukste is wel het gebruik van de oortjes of de headset,” zo geeft Piet van Lieshout aan. De fluiters in het veld krijgen oortjes in en via dit elektronische hulpmiddel staat de fluiter in contact met zijn begeleider (een ervaren scheidsrechter) langs de kant. “We merken dat dit veel zekerheid geeft als je voor de eerste keer fluit.”

Piet van Lieshout vindt het belangrijk dat veel leden van onze club het spelregelexamen doen. “Want zeg nou zelf, zonder scheidsrechters kunnen we niet. Juist doordat veel leden hun kaart halen, kunnen we zorgen voor veel en goede wedstrijden en dat wil toch iedereen?”

Push & Plons 2016

Ook dit jaar organiseert MHCH weer het succesvolle 'Push & Plons Zaaltoernooi' in de kerstvakantie op 28 en 29 december. De leuke combinatie van hockeywedstrijdjes en zwemmen in De Slag! Er zijn poules voor junioren D-teams en voor M8E-teams.

Inschrijven kan tot en met 30 november. Meer informatie op http://mhch.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=359

ZAALHOCKEY
Wedstrijdschema bekend

De wedstrijden zijn bekend en staan in standenmotor, op de MHCH website en in LISA. De bond kan nog steeds aanpassingen doen dus houd de website en standenmotor goed in de gaten de komende weken.
De eerste wedstrijden beginnen op 3 december. Alle teams veel succes en plezier in de zaal!

Informatie op website

Alle informatie over zaalhockey is verzameld op onze site http://mhch.nl/site/?option=2502&stcname=zaal_algemeen&menu=8 

 • Download het zaalhockey handboek van de MHCH website met alle informatie over de zaal, de spelregels, wedstrijd blok, zaalleiding en nog veel meer.
 • Ook het trainingsschema en 2-pagina 'zaalhockey in het kort' document.
Halloween 2016
Brrr...wat de jaarlijkse griezeligste Halloweentocht van heel Hoevelaken weer spannend eind oktober! Negen groepen hebben de omgeving onveilig gemaakt. Ook de man met de kettingzaag was weer van de partij. Kijk snel of je 'm ziet tussen alle foto's! http://www.mhchfotoboek.nl/#!album-142
 
Gezonde club !
Water 
We hebben sinds kort een eigen watertappunt buiten! Hebben jullie deze al gebruikt om je bidon lekker bij te vullen met water? Dat is handig he! Wij zijn er blij mee. Met dank aan onze sponsor Rabobank Amersfoort Eemland.


Appeltjes
Wisten jullie ook dat er elke week op de bar van MHCH een kist staat met appeltjes die je gewoon mag pakken? Deze stellen De Register Makelaar en Jumbo Hoevelaken Westerdorpstraat gratis beschikbaar aan onze club. Ze smaken heerlijk! 
Heren 1 Silvercup

In de Silvercup 2016 – 2017, de bekercompetitie van de Hockeybond, leverde Heren 1 goed tegenspel. De heren drongen door tot de 2e ronde en speelden vrijdagavond 11 november onder grote belangstelling thuis de bekerwedstrijd tegen de heren van de Tielse Hockeyclub De Kromhouters. 

Lees het verslag op onze website

Nieuw: lange corner

Dit jaar is één grote verandering en een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. De grote aanpassing is de introductie van de lange corner in het zaalhockey. Hoewel het op zich best even wennen kan zijn dat dit nu ook ‘binnen’ gebeurt, is het geen écht schokkende wijziging. De uitvoering vindt namelijk plaats precies zoals op het veld: recht tegenover de plek waar de bal via de verdediging over de achterlijn ging. Meer informatie hierover: https://hockey.nl/nieuws/zaalhockey/nieuw-in-het-zaalhockey-de-lange-corner/ 

ZAALSCHOENEN verplicht

Als je de zaal in gaat voor een wedstrijd of training zorg er dan voor dat je je zaalschoenen bij je hebt en NIET met schoenen van buiten de zaal in gaat!

Pietentraining

Op maandag 28 november is de laatste veldtraining voor de Jongste Jeugd gelijk een hele leuke! Het is namelijk Pietentraining! Tussen 17.00 en 18.00 uur vindt de training plaats en kunnen alle kids hun kunstjes aan de pieten laten zien. We sluiten af in het clubhuis want.... wie zoet is krijgt lekkers! Tijdens de Pietentraining is de bar open, dus alle ouders kunnen gezellig blijven kijken. En er worden ook broodjes Unox verkocht: lekker makkelijk op zo'n gezellig avondje! Alvast veel plezier. 

Nieuwe sponsoren


Wij verwelkomen de volgende nieuwe (bord)sponsoren:

Wij danken deze sponsoren voor hun steun aan onze vereniging en hopen samen de komende jaren elkaar elkaar verder te versterken.

Agenda
November
 • 25  - Laatste keeperstraining
 • 28 -  Pietentraining van 17-18 uur
 • 28  - herkansing Spelregelexamen
December
 •  3   - Start competitie zaalhockey   
 • 28  - Push&Plons toernooi
 • 29  -  Push&Plons toernooi
Naar volledige agenda
Copyright © 2016 MHC Hoevelaken, All rights reserved.


Ontvang je deze e-mail op een verkeerd adres?
Log dan in op Lisa en pas je e-mailadres daar aan.Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MHC Hoevelaken · Weidelaan 31 · Hoevelaken, NH 3871PP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp