Copy
Nyhedsbrev
December 2016

Julehilsen fra Dansk Softball Forbund
 
Formanden har ordet...
v. Henriette Gilhøj

Femårsplaner og strategi
For os der vokset op i halvfjerdserne lyder det som noget fra Sovjetunionen, men ikke desto mindre er bestyrelsen netop gået i gang med at se på strategien for den næste fem år i en meget struktureret proces.Det gør vi, fordi støtten fra DIF bliver lagt om fra at være baseret på Fordelingsnøglen og fortidens aktiviteter, vil den fra 2018 være baseret på forfølgelse af nogle strategiske mål og delmål i nutiden og fremtiden. (forsættes via link)
Læs mere her
Åbne stævner med Amerikansk Rundbold. Alle kan være med! 
Kom og vær med til de kommende åbne indendørsstævner. Flere klubber har fået støtte fra AR projektet, og er klar med t-shirt og udstyr til en masse AR i 2017. Hele familien og kammerater kan være med til at spille AR. Det foregår disse søndage: 15. januar, 5. februar, 5. marts og 2. april. 
Læs mere her
1-2-træner kurserne forsætter i 2017. Bliv klædt på til hjælpe-trænerrollen! 

Efterårets 1-2-træner i Brøndby udmøntende sig i 8 nye motiverede, og engagerede softball hjælpe-trænere, trænere og frivillige, samt ikke mindst i 2 tilfredse undervisere, som er klar til at undervise flere 1-2-træner kurser i 2017.

Underviser Michelle Cantor fortæller at ”kurset giver et godt overblik over, hvad man skal fokusere på som træner både med teknik, læringsmetoder - ikke mindst med respekt og sjov som centrale elementer. Det kan desuden bruges på tværs af generationer.”

Der har været en masse positive tilbagemelding på kurset, og flere af deltagerne er allerede blevet trænere eller hjælpetrænere i deres klub.
DSoF håber, at der kommer flere deltagere på de kommende kurser, da de pædagogiske og softball-tekniske redskaber deltagerne får, er med til at sikre kvalitet og involvering i klubbens træning. Så det er bare med at tilbyde kurset til jeres medlemmer. Læs mere om kurset her.  

Næste kursus udbydes d. 14. januar i Brøndby. (Hurtigst muligt kommer dato-erne for et mere kursus i Brøndby og et kursus på Fyn, som afholdes inden udendørssæsonen)

Tilmeld dig kurset d. 14/1 her
Tilmeld jer frivilligdagen 
I er alle er inviteret til at deltage på vores frivilligdag d. 29. januar 2017. Dagen giver en masse inspiration til klubbernes frivillige - bestyrelse, hjælpere, forældre, spillere - som brænder for softball. Der vil være spændende oplægsholdere og dagen er særlig vigtig i år, da vi ønsker at få alle jeres input til den kommende plan for de næste 5 år for DSoF og støtten fra DIF.
Hvad drømmer du om for softball? Hvad har du af idéer til vores fælles fremtid? Hvad kan vi alle gøre for at flere starter til vores sport? Det er nogle af spørgsmålene. Dagen afsluttes med en hyggelig buffet.
Tilmeld jer frivilligedagen her
Husk medlemsregistrering i januar

Har jeres klub registreret alle medlemmerne? December og januar er månederne for klubbernes årlige indberetning til DIF. Det foregår på www.medlemstal.dk gennem det fælles Centrale Foreningsregister (CFR). Husk også at jeres trænere og holdledere også er medlemmer af klubben, selvom der er et separat felt til angive, hvor mange I har af dem.

På dette link kan I finde en detaljeret vejledning til indberetningen. Kontakt os endelig, hvis I har spørgsmål til registreringen.

Hent vejledning her
DM tilmelding senest d. 4.1.2017.
Det er tid til at melde jeres hold til turneringerne i sæson 2017. Turneringsudvalget går nemlig igang i januar med den store planlægning. I år skal U19 og U15 holdene også tilmeldes samtidig med de andre turneringer. Husk at melde tilbage til junior@softball.dk omkring datoerne sendt ud til klubberne og juniorkontakterne.
Vi glæder os til sæson 2017!
Information om DM tilmelding
Månedens Softball'er
I denne måned kan du møde Sebastian Hallstein fra Amager Vikings. Sebastian er aktiv og engageret i både sin klub og i forbundet, og har gjort en flot indsat i DSoFs kommunikations-udvalg i 2016. Udvalget har søsat en social mediestrategi, dækket de store turneringer, og der er blevet lavet en masse videor for softball. Stort tak til Sebastian for hans idéer og indsat!
Hvordan begyndte du at spille og blive engageret i softball?
Det hele startede i en sportsbutik i Spanien. Sebastian 14 år fik øje på baseballafdelingen, og efter kort betænkningstid besluttede jeg mig for at jeg gerne ville spille baseball. Jeg har altid godt kunne lide rundbold, så det lød spændene. Efter ferien googlede jeg sporten, men fandt imidlertid ud af at man ikke spillede det i Danmark. Sebastians hjerte var knust. Men så efter lidt mere research, fandt jeg så ud af at man spillede softball. Jeg fortalte det til mine forældre, og vi tog kontakt til Amager Vikings. Efter bare min første træning vidste jeg at det var den helt rigtige sport for mig, og lige siden har en stor del af min fritid involveret Softball.
Hvor mange år har du spillet og i hvilke klubber? Jeg har spillet næsten 3 år i Amager Vikings. Jeg startede på juniorholdet, og er siden rykket op til Herre 2, med lidt Herre 1-kampe på kontoen. Ydermere er jeg også været aktiv på dommerfronten. Sidste sæson dømte jeg både den alminnelige sæson, U-12-, U-15-DM og slutspil. Herudover er jeg også medlem af Dommerklubben.
Hvorfor spiller du? At spille softball er en kombination af to ting jeg værdsætter; det sportslige og det foreningsmæssige. Jeg elsker at være på banen, både som dommer og spiller - det er sjovt at spille softball! Samtidig er det fællesskab vi har i klubben også helt unikt.

Hvad er din største oplevelse med softball? Min største oplevelse med softball er da jeg dømte damefinalerne i efteråret. Det er en stor ære både at dømme slutspil, men endnu mere at dømme finalekampe. Jeg ser frem til mange år i den lyseblå t-shirt.

Hvad betyder softball/dit hold/din klub for dig? Softball betyder en hel del for mig. Ikke mindst sporten, men også de relationer der følger med. Jeg har fået mange venner igennem mine bare 3 år i den grønne vikingstrøje.

Hvorfor vil du anbefale andre at være starte til softball? Fordi der er mange muligheder i sporten - også i Danmark! Udover at jeg spiller og dømmer, så er jeg også med i forbundets kommunikationsudvalg, eller "presseudvalget" som vi kalder os selv. Det er uendeligt givende, både fagligt og personligt; jeg håber der er mange flere der vil engagere sig i foreningslivet der omgiver sporten.
Hvad laver du, når du ikke spiller softball? Til dagligt går jeg i 1.g på Rysensteen Gymnasium, hvor jeg har en matematisk-samfundsfaglig linje. Udover er jeg også pizzabud, medlem af kommunikationsudvalget som nævnt ovenfor, samt meget aktiv i politik. Desværre betyder en travl hverdag, at det nogle gange er lidt svært at få passet softball ind i billedet.

Hvad håber du for softball i fremtiden? Jeg håber at ISF snart får en ny dommer ved navn Sebastian... Hehe, spøg til side; jeg håber at softball og baseball kommer til at fylde en større del af skoleskemaet, da sportsgrenen giver nogle helt unikke udfordringer.
Dansk Softball forbund sender et kæmpe tak alle vores fantastiske frivillige for deres indsat i året, der er gået! Alle fra vores forbundsbestyrelse, forbundsudvalg, kursusundervisere, landstrænere, klubbernes formænd og frivillige, trænere, spillere og engagerede forældre. I gør Softball muligt! 
I kan allerede nu indsende jeres nomineringer til Årets frivillig og Året træner, der kåres på repræsentantskabsmødet d. 25. marts 2017. Find skemaerne her
Har du lyst til at prøve kræfter med de spændende opgaver i Dansk Softball Forbunds udvalg og projekter? Så har vi altid plads til flere. Kontakt formand Henri eller udviklingskonsulent Tina, og få en snak om mulighederne. Læs mere om DSoF's udvalg her
Nyhedsbrevet fra Dansk Softball Forbund har til formål at give vores klubber, medlemmer og andre softball interesserede gode historier fra den danske softball verden, samt at formidle nyttig viden fra forbundet og Danmarks Idræts Forbund. 
 
Har du en god historie til nyhedsbrevet, eller ønsker du at tilmelde dig mailinglisten, så skriv til nyheder@softball.dk 
Del gerne nyhedsbrevet
Facebook
Instagram
Website
Email
YouTube
Twitter
Copyright © 2016, Dansk Softball Forbund, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@softball.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

www.softball.dk · www.amerikanskrundbold.dk


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Softball Forbund · Brøndby Stadion 20 · Brøndby 2605 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp