Copy
Nyhedsbrev
Marts 2017


Formanden har ordet...

v. Henriette Gilhøj

 

Det sner udenfor lige nu, men lige om lidt

er græsset grønt og vi skal udendørs igen. Men først skal vi have afviklet inden DM for U12 (den 26. marts i Odense) og U15 (den 2. april i Stenløse). Supersenior var først ude med afholdelse af Indendørs DM allerede den 5. marts, hvor GSK løb med sejren.

Herrerlandsholdet+ åbner sæsonen med et nyt tiltag, EliteCup, hvor der er sammensat tre hold på tværs af klubber, så der blive god bold fra de første dage på græs. Men der er mange andre spændende tiltag i den kommende sæson: U15 skal afvikles som løbende turnering, U19 er oppe at køre igen og skal også spille lidt med hos damerne. Der bliver Amerikansk Rundbold ved U15 kampene og rekord mange hold i Slowpitch turneringen (Supersenior). Det tegner til en god sæson!
 

Læg hovedet i blød og tænk nye tanker

Strategiarbejdet 2018 - 2022

Som tidligere fortalt har bestyrelsen arbejdet med og fået godkendt 4 strategiske spor, der skal sætte retning for DSOFs arbejde i perioden 2018-2022. De fire spor er:
  • DSoF vil rekruttere flere
    • Børn i alderen 6-12 år, og
    • Voksne i aldersgruppen 30+
  • DSoF vil styrke vores organisation og vores klubber, så vi skaber de mest optimale rammer for at lykkes med medlemsvæksten
  • DSoF vil udvikle talentmiljøer med specielt fokus på pitcher og catcher gruppen under 21 år.
  • DSoF vil fortsætte forbundets internationale repræsentation og indflydelse.
I de næste to måneder skal der arbejdes med mål og midler i forhold til disse strategier og bestyrelsen har i den anledning rakt ud til en række frivillige for at få deres input til specifikke spor. Vi har gjort os umage for at finde ildsjæle som vi sjældent har kontakt til fra forbundets side, vores ønske er at få nye ideer, nye bidrag og tanker. F.eks. er der til gruppen, der skal se på rekruttering af børn sendt invitationer til forældre og juniorer og de har alle modtaget en personlig henvendelse. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger og ser frem til det første møde med de tre første grupper umiddelbart efter repræsentantskabsmødet. Talentgruppen har første møde en anden dag, da der er landsholdstræninger d. 25.3
 

Oplæg til nyt A&O

I forbindelse med det udsendte materiale til repræsentantskabsmødet er der et forslag om en ny struktur for Amatør- og Ordensudvalget. KUF, der hvor vores administrative samarbejde finder sted, har på baggrund af ønsker fra flere forbund fundet en række jurister med interesse for idræt, der ønsker at sidde i Amatør- og Ordensudvalg i de mindre forbund. Vi fremlægger derfor et forslag for repræsentantskabet, hvor der kan vælges repræsentanter udefra med juridisk baggrund og som så støttes af "interne" med softball baggrund. De eksterne kandidaters profiler er eftersendt i en mail til alle klubber og udvalg.
Dette tiltag er ikke et udtryk for manglende tilfredshed med vores siddende A&O, men bør ses som en mulighed for at løfte den juridiske kvalitet af afgørelserne samt at fjerne enhver mulighed for tvivl om medlemmernes habilitet.

Venlig hilsen
Henri
Nyheder
Gør opmærksom på jeres klub! Brug plakater, postkort og videoer med Amerikansk Rundbold 
Skal din klub bruge postkort til at dele ud til jeres spilleres klassekammerater? Vil I hænge plakater op på skolen, hallen eller supermarkedet? Så husk at bestil materialerne hos DSoF. De kan også bruges på de sociale medier. 
Bestil her
1-2-træner kurserne forsætter i 2017! Næste kursus er d. 22.-23. april

Første gruppe af U19 spillere tog kurset i januar, og næste gruppe er klar til april. Det styrker den enkelte spiller/træner at arbejde med trænerkompetencer på 1-2-træner kurset, og det styrker også klubben at flere bliver klædt på til at hjælpe med skabe god træning. Der er ekstra pladser til andre klubtrænere, så skriv til Tina på kontoret, hvis du vil med på kurset. 

Læs mere om kurset her
Inspiration fra frivilligdagen 2017
Der var spændende viden fra Ungdomsforsker Søren Østergaard, gode diskussioner ved café-bordene, og der blev givet gode råd fra klub til klub. I materialerne fra dagen er også input til de specifikke punkter, som hver klub var klar til at gå igang med. Download materialerne via linkene. 
"I vores klub går vi igang med..." Input, materialer og redskaber der kan hjælpe
Fra klub til klub. Spm og svar på en udfordring
Præsentation fra Søren Østergaard og DSoF formand Henriette Gilhøj
ELITE CUP – et nyt tiltag
Som noget helt nyt spiller vores bedste softballherrer en Elite Cup her i det tidlige forår.  Landsholdets bruttotrup er blevet delt i tre hold, og derefter suppleret med u-19 spillere eller andre spillere i Danmark, som af forskellige årsager ikke er på landsholdet.  De tre hold spiller først nogle gange mod hinanden i den første weekend, hvorefter holdene mødes til et lille slutspil. Kom ud og hep på holdene! Der bliver masser af flot softball. 
Se program og hold her
DM 2017 program for alle hold
Den endelige turneringsplan kom på plads her i marts måned, og alle rækker er klar til at komme igang på græs. Der skal lyde en stor tak til turneringsudvalget - Lars Højrup Nielsen og Jens Terkelsen - for deres indsats! Husk deadline søndag den 30. april 2017 for ansøgning om afholdelse af DM slutspilskampe.
Se DM program, slutspildatoer og værtsansøgningskema
"Spørg ikke hvad din klub kan gøre for dig, men du kan gøre for din klub". De fleste sportsgrene står overfor udfordringen omkring af få flere forældre til at hjælpe til i klubben. Det viser en ny undersøgelse bragt i Politikken. Men de fleste forældre vil oftest gerne, når de bliver spurgt direkte om en konkret opgave, og det er helt fair for klubber at stille krav om hjælpende hænder. Se dette indslag til inspiration om hvad en judo klub gør for at involvere forældre.
TV2 indslag "Det her kunne ikke lade sig gøre uden forældrene"
Månedens Softball'er
I denne måned kan du møde DSoF's bestyrelsesmedlem Belinda Borup, som både er aktiv i klub og forbund. Belinda har det seneste år gjort en kæmpe indsat for Slow Pitch Softball i Danmark gennem hendes dedikerede arbejde i Slowpitch udvalget. Hun er også med i styregruppen for Amerikansk Rundbold projektet, og brænder for at softball bliver mere udbredt i Danmark. Stort tak til Belinda for din indsat!
Hvordan begyndte du at spille softball?
Jeg begyndte at kaste med min far, da jeg fik min første handske i 3. klasse. I 4. klasse begyndte jeg at spille på et pigehold, Hamilton Cardinals, og fordi jeg er venstrehåndet blev jeg udset som 1st base, som jeg har spillet lige siden.

Hvor mange år har du spillet og hvor henne? 
Jeg har spillet i 5 år hos Hamilton Cardinals samt sommerholdet i vores region i Illinois.

2 år hos Milan Indians i Michigan samt sommerhold i regionen. Jeg blev udtaget til et all-stars hold begge år, som spillede i regionen.

2 år hos Independence Patriots i North Carolina

5 år hos Stenløse Bulls

(Jeg har aldrig blevet bænket i de 9 år, jeg spillede softball i USA :) Det var noget, jeg lærte, da jeg spillede for Bulls).

Hvad er din største oplevelse med softball? 

Min største oplevelse.... det er svært. Der er flere af disse.

Jeg var utrolig stolt over, at være bland Top 10 bedste batters til Europa Cup for 2 år siden, på trods af at mit hold, Bulls, ikke klarede sig særlig godt til turneringen.

Softball bragte mig til Holland sidste år, da et belgisk slowpitch hold manglede en kvindelig spiller til mixed division. Det var en KÆMPE, intens oplevelse. Aldrig har jeg mødt et så dynamisk hold. De var sammensat af baseballspillere og 1. division softball spillere og var super gode, søde og sjove. Jeg har spillet med dem 2 gang siden og skal igen til 2 turneringer med dem i år.

Men min største oplevelse var at have Niels Kirstein som træner i 4 år. Han er Danmarks dygtigste træner, efter min mening. Han løftede mit spil til et højt niveau, selv om jeg ikke havde spillet i 20 år, og har udfordret mig mange gange til, at blive en bedre spiller - og dét på trods af min alder. Jeg er ingen talent, men jeg arbejder hårdt og meget - og det kunne han se. Det var rart at få lov at give 100% til softball igen.

Hvorfor er du frivillig? / Hvorfor spiller du? 
Jeg er bestyrelsesmedlem i forbundet, kasserer i min klub, Egedal Stars, og træner for et stort slowpitch hold. Jeg er frivillig fordi, jeg ikke kan lade være. Når man har mange ideer og tanker om, at gøre softball til en "alle mands sport" i Danmark, som det er i USA, kan man ikke bare sidde på hænderne. Man skal bidrage - og det føler jeg, at jeg gør. Jeg er træner fordi, jeg elsker at se folk blive bedre spillere - og fordi mit hold giver så meget retur. De er super søde og sjove - skønne mennesker, som jeg kan lide at være sammen med. Jeg spiller nok ikke selv i år, da Egedal Stars ikke har et damehold - men når jeg spiller, er det for at vinde :) og for at være sammen med andre kvinder, som elsker spillet.

Hvorfor vil du anbefale andre at starte til softball? 
Softball er en sport for alle aldre, alle størrelser og alle typer. Enhver kan dygtiggøre sig i en eller flere discipliner og få succes. Man kan blive elite spiller eller spille for sjov. Jeg ønsker, at vi får en stor bredde og arbejder derfor for, at klubber inkluderer forældre til junior spillere og holder på "gamle" spillere ved at lave Slowpitch hold, da man i denne division har fokus på det sociale og hygge. Ja, man spiller for at vinde, men man spiller også for at have det sjovt. 
 
Hvad laver du, når du ikke spiller softball? 
Jeg arbejder som konsulent hos et større revisionsfirma. Jeg er mor til 3 børn på 25, 22 og 8 år og papmor til to børn på snart 11 og 13 og danner par med Niels. Jeg går til fitness, forsøger at lære at spille golf, er begyndt at løbe og læser en del.

Hvad håber du for softball i fremtiden? 
Jeg håber, at Softball Klubberne vil sætte fokus på dame softball. At de vil sætte resourcer af, til at pleje piger, når de starter som børn. De bliver oftest i baggrunden, da de skal dele bane med drenge. Vi ser ikke denne blanding i andre sportsgrene, og jeg mener vi bør tilgodese pigerne ellers ender softball i DK som herresport. Det er vigtigt, at man differentierer træning - piger skal trænes anderledes end drenge og de fastholdes bedst, når de ikke skal kæmpe side om side med jævnaldrende drenge.
Har du lyst til at prøve kræfter med de spændende opgaver i Dansk Softball Forbunds udvalg og projekter? Så har vi altid plads til flere. Kontakt formand Henri eller udviklingskonsulent Tina, og få en snak om mulighederne. Læs mere om DSoF's udvalg her
Nyhedsbrevet fra Dansk Softball Forbund har til formål at give vores klubber, medlemmer og andre softball interesserede gode historier fra den danske softball verden, samt at formidle nyttig viden fra forbundet og Danmarks Idræts Forbund. 
 
Har du en god historie til nyhedsbrevet, eller ønsker du at tilmelde dig mailinglisten, så skriv til nyheder@softball.dk 
Del gerne nyhedsbrevet med jeres softball venner
Facebook
Instagram
Website
Email
YouTube
Twitter
Copyright © 2017, Dansk Softball Forbund, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@softball.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

www.softball.dk · www.amerikanskrundbold.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp