Copy
Tweewekelijkse energiebespaartips voor de energieteams
Bekijk deze tips in je browser
Tip 16: Kies de juiste energie 

We focussen al zeven maanden op het verminderen van ons energieverbruik op kantoor. Maar in het verhaal van een klimaatneutrale samenleving - waar energie altijd deel van zal uitmaken - is het zeker ook relevant om te kiezen voor hernieuwbare energie. We geven je meer info en enkele tips. 
 Hoe groen is groene stroom?

Is elke zogenaamde groene stroom ook echt groen? Greenpeace bracht net een update uit van hun klassement inzake groene stroom. De 21 Belgische elektriciteitsleveranciers worden er beoordeeld. Weet jij op welke plaats jouw leverancier staat? Is het een groene leverancier of kun je een betere vinden?

De methode achter de ranking: iedere leverancier in dit klassement krijgt een score op 20, verdeeld over investeringen in productiecapaciteit (50%), eigen productiecapaciteit en/of aankopen van elektriciteit (35%), en de geleverde brandstofmix (15%).

Neem een kijkje op mijngroenestroom.be, praat er over met je collega's en onderneem actie: op kantoor, of thuis. 


 Iedereen hernieuwbaar 

Tegen 2050 kan alle opgewekte stroom in België hernieuwbaar zijn. Dit goede nieuws komt uit een recente studie van het Nederlandse onderzoeksbureau CE Delft*. Het onderzoek stelt ook dat 47 procent van de stroom in België geproduceerd kan worden door burgers.

Hoe?
De campagne 'Iedereen hernieuwbaar' helpt je als burger om hier je steentje aan bij te dragen door bijvoorbeeld zelf zonnepanelen te leggen, door een collectieve actie, door deel te nemen aan een energiecoöperatie of door een zonnestraal te sturen naar minister Tommelein

* Zie artikel van 26/09/2016 in De Morgen
 
 Overzicht eerder verschenen energietips 
Het totale overzicht vind je hier op onze website (zorg er voor dat je bent ingelogd). 
 

 Teamleden toevoegen aan mailinglist energiebespaartips?

Stuur nuttige tips door naar je collega's uit het energieteam.
Vul hier de e-mailadressen in van je collega’s uit het energieteam die de energiebespaartips ook rechtstreeks willen ontvangen. 
 
 
 
 

 Save@work is een Europees project ter bevordering van energie-efficiëntie in overheidskantoren in 9 Europese landen. In België doen 20 gebouwen van lokale besturen (gemeentes en OCMW's) in de provincie Vlaams-Brabant mee. Daarnaast doet ook het provinciehuis mee.
 


Arbeid & Milieu, partner voor Save@work in België : www.a-m.be |
Emma.denorme@a-m.be 

Dit project draagt bij aan 
de uitdaging
"Vlaams-Brabant klimaatneutraal"


This email was sent to emma.denorme@a-m.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&M · tweekerkenstraat 47 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp