Copy
Tweewekelijkse energiebespaartips voor de energieteams
Bekijk deze tips in je browser
Tip 7: trap het af

Tijdens de lentemaanden bewegen mensen al graag eens extra, om er goed uit te zien in de zomer. Werken aan je conditie kan ook tijdens het werk: neem vaker de trap in plaats van de lift!

Campagnes om de trap te promoten

Hoe ontmoedig je mensen om de lift te gebruiken? Door de trap aantrekkelijk te maken, zegt Fran Bambust. Denk maar aan haar verhaal - op het startevenement- over de tapijten in het Boudewijngebouw die naar de trap leiden in plaats van naar de roltrap.


Let er op dat je je actie tijdig is: hang de affiche waarmee je vraagt om de trap te nemen niet (alleen) aan de deur van de trappenhal, daar hebben de mensen al besloten om de trap te nemen. Zorg er voor dat mensen voordien al verleid worden om de trap te nemen. 


 Inspiratie uit andere gebouwen
 
Niet alle deelnemende gebouwen hebben een lift, maar misschien halen jullie toch inspiratie uit onderstaande voorbeelden. 
In het Provinciehuis dagen ze de collega's uit met de slogan "Trap de kilo’s in het provinciehuis van je af! - Verbruik calorieën en geen elektriciteit." Het energieteam denkt nog even verder door op een structurele uitdaging: de prikklok staat aan de liften, helaas een eind weg van de trappen... 
In Diest gaan ze aan de slag met de slogan "de trap zit in de lift" en plannen ze een wedstrijd trappenlopen. In Halle brainstormden ze op de startworkshop over het belang van spiegels in de gang: er zijn nu eenmaal mensen die de lift nemen, omdat ze daar nog even hun kapsel kunnen schikken. In Leuven plannen ze alvast om de trappenhal gebruiksvriendelijker te maken door het aanbrengen van canvassen met beelden van activiteiten die door de stad georganiseerd werden. 

Mocht je zelf een creatieve actie gelanceerd hebben die in dit lijstje ontbreekt: laat het ons weten!

 
 Als het om te winnen is bewegen we graag 

Ook een ballenwedstrijd kan helpen om werknemers vaker de trap te laten nemen. Deze anekdote staat vermeld in dit artikel, waar ze vooral focussen op het belang van bewegen. 
Ook op deze site van het Nederlands Diabetesfonds vind je feiten en cijfers over traplopen. 
 
 


 Teamleden toevoegen aan mailinglist energiebespaartips?


Stuur nuttige tips door naar je collega's uit het energieteam.
Vul hier de e-mailadressen in van je collega’s uit het energieteam die de energiebespaartips ook rechtstreeks willen ontvangen. 

 
 
 
 
 

 Save@work is een Europees project ter bevordering van energie-efficiëntie in overheidskantoren in 9 Europese landen. In België doen 20 gebouwen van lokale besturen (gemeentes en OCMW's) in de provincie Vlaams-Brabant mee. Daarnaast doet ook het provinciehuis mee.
 


Arbeid & Milieu, partner voor Save@work in België : www.a-m.be |
Emma.denorme@a-m.be 

Dit project draagt bij aan 
de uitdaging
"Vlaams-Brabant klimaatneutraal"


This email was sent to emma.denorme@a-m.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&M · tweekerkenstraat 47 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp