Copy
Tweewekelijkse energiebespaartips voor de energieteams
Bekijk deze tips in je browser
Tip 18: Bespaar  320 kWh door de koffie-automaat 's nachts uit te zetten 

Als wij op ons kantoor de koffiemachine 's nachts aan laten, verbruikt deze automaat per uur ongeveer 53 Wh. Aangezien er maar vraag is naar warme dranken tussen 7u en 17u30, hoeft de automaat maar 10,5 u per dag te werken. Op een jaar tijd zijn er dus 6030 uren* dat de automaat uit kan. Dit komt neer op een jaarverbruik van 320 kWh dat is 2% van het jaarverbruik elektriciteit van de twee kleinst deelnemende gebouwen. Zet dus de koffie-automaat 's nachts maar uit. 

* in een gewoon jaar zijn er 8760 uren, er zijn 2730 uren (5*52*10,5) dat de automaat wel moet aanstaan. 8760-2730= 6030. 
 Aan de slag met de energielogger

Hier vind je een beknopte handleiding, op maat van de energieteams, voor de energielogger uit de starterkit, waarmee we de cijfers over onze koffie-automaat konden verzamelen. 

Ga komende weken aan de slag met deze energielogger en laat ons weten als je toch nog problemen ondervindt, dan weten we waar we de handleiding nog kunnen verbeteren.

Binnen enkele weken krijgen geven we jullie nog enkele voorbeelden van meetresultaten en de interpretatie ervan. Laat ons weten als jullie boeiende resultaten bekomen, dan  delen we dat via onze blog met de andere energieteams. We zijn alvast benieuwd welk gebouw er als zijn resultaten bekend maakt. 
 
 Overzicht eerder verschenen energietips 
Het totale overzicht vind je hier op onze website (zorg er voor dat je bent ingelogd). 
 

 Teamleden toevoegen aan mailinglist energiebespaartips?

Stuur nuttige tips door naar je collega's uit het energieteam.
Vul hier de e-mailadressen in van je collega’s uit het energieteam die de energiebespaartips ook rechtstreeks willen ontvangen. 
 
 
 
 

 Save@work is een Europees project ter bevordering van energie-efficiëntie in overheidskantoren in 9 Europese landen. In België doen 20 gebouwen van lokale besturen (gemeentes en OCMW's) in de provincie Vlaams-Brabant mee. Daarnaast doet ook het provinciehuis mee.
 


Arbeid & Milieu, partner voor Save@work in België : www.a-m.be |
Emma.denorme@a-m.be 

Dit project draagt bij aan 
de uitdaging
"Vlaams-Brabant klimaatneutraal"


This email was sent to emma.denorme@a-m.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&M · tweekerkenstraat 47 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp