Copy
View this email in your browser
Zowel binnen als buiten ons netwerk komen wij in aanraking met wetenswaardige ontwikkelingen op het gebied van mensgerichte zorg. Deze delen we graag via onze nieuwsbrief. Heb je ook interessant nieuws om te delen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@planetree.nl
Vanuit het netwerk
- Inloopspreekuren Beatrixziekenhuis (Rivas Zorggroep)
- Samen veranderen (Sevagram)
- Ervaringen met Planetree (Rivas Zorggroep, WVO Zorg, Sevagram)

Gespot 
- De behandelcoach
- BrainTrainerPlus
- Belevingsgerichte zorg met Qwiek.up

Marita Bossers
- Samen zorg bepalen

Planetree nieuws
- Recent uitgereikte Planetree Labels 
- Nieuwe deelnemers Planetree
- Trainingen Planetree
- 9e Conferentie Planetree 'Ambities waarmaken'
Samen zorg bepalen - Marita Bossers 

Het jaar 2017 is alweer bijna één maand oud, maar het Chinese Nieuwjaar was pas afgelopen zaterdag 28 januari. Volgens de Chinese dierenriem de start van het jaar van de haan. De haan staat volgens de Chinese astrologie voor ambitie en traditie. Laat nu onze jaarlijkse traditie, de Planetree Conferentie op 23 maart a.s, in het teken staan van Ambities Waarmaken. Dagelijks zie ik prachtige nieuwe initiatieven gerealiseerd worden om de zorg nog meer mensgericht te maken. Daarbij zie ik dat het waarmaken van deze ambitie niet alleen onze cliënten, maar ook onszelf blij maakt. We vinden bijvoorbeeld manieren om de zorg ondanks minder middelen toch persoonlijker te maken of ons werk slimmer te organiseren. Soms hoeven we het ook niet alleen te doen. Steeds vaker zien we ook bijzondere initiatieven van bedrijven op het gebied van mensgerichte zorg. In deze nieuwsbrief delen weer er een aantal met jullie. Tijdens de conferentie kun je een aantal van deze bedrijven persoonlijk ontmoeten en met hen in gesprek gaan. 
Ik hoop je op 23 maart a.s. in het NBC in Nieuwegein te ontmoeten; we laten samen weer nieuwe ambities ontstaan. Tot dan!
Vanuit het netwerk - Meer flexibel afspraken maken voor patiënten Beatrixziekenhuis (Rivas Zorggroep)
Eind vorig jaar is de polikliniek neurologie van het Beatrixziekenhuis (onderdeel van Rivas Zorggroep) gestart met een proef met inloop-spreekuur in de middagen. Patiënten kunnen nu ook ’s morgens bellen om een afspraak te maken voor dezelfde middag. Meer info op de website van Rivas Zorggroep. 
Vanuit het netwerk - Inspiratieboekje Samen Veranderen (Sevagram)
In alle lagen van Sevagram wordt gewerkt volgens 'Zorg met Bezieling'. Pim Steerneman en Trudie Severens (beiden Raad van Bestuur van Sevagram) en Brigitta Sandegoeds (projectleider Kunst & Cultuur, verbonden aan Sevagram) schreven met elkaar het inspiratieboekje Samen Veranderen. Het boekje vol positieve energie met afbeeldingen en quotes stimuleert om in beweging te komen en anders te denken en te doen. Bestel voor slechts € 9,90.
Vanuit het netwerk - Planetree: een mooie basis voor mensgerichte zorg
Rivas Zorggroep, WVO Zorg en Sevagram gebruiken het Planetree concept binnen hun organisaties als basis voor mensgerichte zorg. Het Planetree model is een ideaal middel om de client centraal te stellen. 'Het legt een veel diepere wereld bloot'  stellen drie geïnterviewden in een artikel dat te lezen is op de website van Waardigheid & Trots.
Recent uitgereikte Planetree Labels

Zorgcentrum St. Anna (Sevagram)
Zorgcentrum Elfershof (Sevagram)
Nieuw bij Planetree aangesloten organisaties

Coresta

 
Gespot: De Behandelcoach
De behandelcoach-app biedt een platform waarmee zorgverleners digitaal kunnen communiceren met hun patiënten. De app bevat praktische informatie zoals alle relevante beschikbare behandel-informatie van het ziekenhuis, een agenda, routeplanner, notitieblokje, gespreksopname-tool en synchronisatie van de informatie van het ziekenhuis.  
Lees meer op de website.Met gebruik van deze app is de patiënt beter voorbereid, de behandelaar ontmoet een beter geïnformeerde patiënt en het zorgproces verloopt aanzienlijk efficiënter.  
 

Gebruik van de Qwiek.up verbetert de kwaliteit van leven voor de client, ontzorgt het personeel en geeft nieuwe invalshoeken voor gesprekken.
Gespot: Belevingsgerichte zorg met Qwiek.up
Qwiek.up geeft invulling aan belevingszorg. Een verrijdbaar multi-inzetbare product dat een audio-visuele beleving in de eigen omgeving geeft. De beleving kan worden ingezet om cliënten mentaal te activeren of hen bijvoorbeeld te laten ontspannen wanneer de situatie hierom vraagt, zoals bij onrust tijdens de verzorging.  
Meer weten? 
Bekijk de video en/of website van Qwiek of de producttoelichting.
Gespot: BrainTrainerPlus                                                

De BrainTrainerPlus is een systeem dat ouderen met beginnende dementie, Korsakoff, Alzheimer of niet aangeboren hersenletsel (NAH) helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig en hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Men kan individueel spelletjes en quizzen spelen en samen met begeleiders, mantelzorgers en (andere) familieleden kan een familieboek of quiz worden gemaakt. Het contact tijdens bezoek wordt hierdoor vaak makkelijker en intensiever. De mogelijkheid om op de BrainTrainerPlus door de familie een levensboek te laten maken en deze bij de “intake” door maatschappelijk werk te gebruiken, draagt bij tot diepere inzichten in de persoon en het levensverloop.

Interesse? Ga naar de website van BrainTrainerPlus of bezoek hen op het Belevingsplein tijdens de Planetree Conferentie op 23 maart. 

Planetree Nederland organiseert de 9e conferentie voor mensgerichte zorg op 23 maart. 
Wat kun je verwachten?
 
Een programma rondom 'Ambities Waarmaken' in mensgerichte zorg: inspiratie- en verdiepingssessies, verrassende sprekers, innovaties op het gebied van mensgerichte zorg en uiteraard de uitreiking van de Planetree Awards en de Planetree Labels van de afgelopen 12 maanden.
Planetree Award nominaties
De nominaties voor de Planetree Awards die op 23 maart worden uitgereikt zijn bekend. Stem mee en bepaal mee wie gaat winnen! 

Innovatie-award nominaties:
- Elver - Teamcoaching & Goed Leven Visie
- Rivas Zorggroep - Gewoontegetrouw
- Spaarne Gasthuis - De Escaperoom
Project-award nominaties:
- Sevagram - De Schakel
- Groenhuysen - Anders kijken naar dementie
- GGzE - De Paardenhoeve  & Project Life
- Libra Revalidatie & Audiologie - Van zorgen naar Coachen
- Flevoziekenhuis - Pleo robot 'Nieuwe maatjes'
Planetree Tours
Ervaar hoe een zorgorganisatie volgens de Planetree visie werkt tijdens de tours die wij op 22 maart (de dag voor de conferentie) organiseren. Kies voor tour 1: Zorggroep Almere en Elver of voor tour 2: Haga Ziekenhuis en het Spaarne Gasthuis.
Boek een tour in combinatie met je bezoek aan de conferentie!


Klik hier voor alle informatie over de conferentie!
Ga op zoek naar wat jouw rol kan zijn in een veranderende organisatie op weg naar merkbare mensgerichte zorg. Data: 11 april of 29 mei. 
Ontdek wat werken volgens het Planetree model inhoudt en hoe je dit in je dagelijkse werk toe kunt passen. Data: 21 februari of 18 april.
Meer informatie en aanmelden
Volg de nieuwste ontwikkelingen in mensgerichte zorg via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Copyright © 2017 Planetree Nederland, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt aangemeld, of omdat je hebt deelgenomen aan onze conferentie.

Ons adres:
Planetree Nederland
Abdis Clarahof 8
2544 NZ Den Haag
Nederland
Voeg ons toe aan je adresboek

Wil je niet langer e-mails en nieuwsbrieven van Planetree ontvangen?
Schrijf je dan hier uit

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Planetree Nederland · Abdis Clarahof 8 · Den Haag, 2544 NZ · Netherlands