Copy
Kantelnieuws december 2016
Afscheid van 2016 en wensen voor 2017
Is dit bericht niet goed leesbaar voor jou?
Bekijk het in je browser.
Foto Lake Louise - Canada - door Faye Cornish voor Unsplash
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Dag *|HTML:FNAME|*,

De voorbije maand was op privévlak een bijzondere maand voor mij, daarover lees je uitzonderlijk meer onder de rubriek eigen nieuws. Deze editie van kantelnieuws - waarop jij je registreerde op een helder moment - is daarom een beetje anders dan andere: als pleitbezorger voor meer aandacht voor de emotionele kant van het leven, wil ik trouw zijn aan mijn eigen waarden.

Lees ze! Ik ben altijd blij met jouw feedback die je best aan ilse@kantelpunt.be stuurt.

Ilse Schorrewegen
Kantelaar bij Kantelpunt


P.S. 1:  Kreeg jij dit bericht via iemand anders en wil jij dit soort informatie in de toekomst graag zelf hapklaar in je mailbox ontvangen, dan moet je hier wel even registreren

P.S. 2 : Denk je dat collega's of vrienden dit ook wel nuttige informatie vinden? Deel dan gerust dit bericht met hen, via de knoppen hierboven.
Simon Sinek on Millennials in the Workplace
Simon Sinek legt in 15 minuten haarfijn uit welke typische kenmerken zijn van mensen die geboren zijn tussen 1984 en 2000, ook bekend als 'millennials'. Hij vertelt er meteen bij hoe het volgens hem komt dat zij op hun 'bijzondere manier' in het leven staan.
'Inzicht krijgen in verschillen' is een mooie manier om verbinding te maken met andere mensen:
  • heb jij collega's - of kinderen - in deze leeftijdscategorie, doe dan je voordeel met deze inzichten
  • ben je zelf een millennial, laat me dan weten of jij je hierin herkent...

Kantelnieuws december 2016

TIP: op rode tekst kan je klikken, dit zijn linken waarnaar de tekst verwijst.
 


Gelezen, gezien en gehoord


Nu we het toch over generaties hebben: in zijn artikel voor De Correspondent stelt Rutger Bregman heel terecht volgende vraag, aan het einde van het bijzondere jaar 2016:

'Hoe willen we herinnerd worden?
  • Als generatie die zichzelf in slaap suste terwijl de planeet werd gefrituurd en het fascisme de kop opstak?
  • Of als generatie die in verzet kwam en nieuwe dromen formuleerde?
In dat laatste geval is er geen tijd te verliezen.'
Wat we kunnen doen, lees je verder in zijn hoopvol artikel.Ook hoopvol was dit artikel over burn-out, met als ondertitel 'burn-out als remedie tegen deze tijd'. De meeste mensen die herstellen van het opgebrand zijn - ja, je wordt echt beter, mits de juiste begeleiding door een goede burn-outcoach - kijken achteraf dankbaar terug op dat kantelpunt in hun leven. Ze beschouwen hun BO als een wake-up call, die aangeeft dat het tijd was om anders om te gaan met een aantal elementen in hun leven. Zonder die wake-up call, zouden ze nog altijd vast zitten in de ratrace die ze van hun leven gemaakt hadden.

Vanuit dat perspectief bekeken, zijn kantelpunten altijd opportuniteiten om te kantelen naar iets anders: iets beter, mooier, iets dat meer voldoening geeft en zin of waarde toevoegt aan het leven.

Sta jij op een kantelpunt en wil je graag professionele begeleiding op dat kantelpunt van jou? Laat het me weten, ik begeleid je er graag bij.
 

Eigen nieuws


Als kantelaar ben ik niet immuun voor kantelpunten in het leven. Eind november kreeg mijn levensgezel slecht nieuws te horen: er werd darmkanker vastgesteld. Zo'n nieuws haalt je leven behoorlijk overhoop.

Wat goed is om te doen bij elk kantelpunt in je leven, is je omringen met geliefden en delen met anderen wat je overkomt, dat bevordert bijvoorbeeld ook de strijd tegen kanker, werd ondertussen al bewezen.
 
Mijn partner informeerde zijn netwerk via Facebook, zo ontdekten ook sommige mensen in mijn netwerk dat we door een zware periode gingen:Met geen woorden kan ik beschrijven hoeveel steun we naar aanleiding van zijn open en transparante communicatie ontvangen hebben, ik ga het dus niet proberen.

Toen we vorige week, nadat de tumor succesvol operatief verwijderd werd, het goede nieuws te horen kregen dat hij als 'T1 N0 M0' werd gediagnosticeerd, konden we ons geluk niet op: dat betekent immers in mensentaal dat hij genezen is, als hij goed verder herstelt van de operatie. Uiteraard is er 5 jaar follow-up van zeer dichtbij, maar dat nieuws durfden we echt niet dromen één maand geleden. We realiseren ons terdege dat niet iedereen dit geluk heeft...

Het doet wat met een mens, zo'n emotionele rollercoaster van extreem down naar extreem up, op 1 maand tijd. Ondertussen bleef ik werken, maar aan een aangepast tempo: ik hoop dat (potentiële) klanten hier geen hinder hebben van ondervonden. Mocht dat onverhoopt wel zo zijn, dan bied ik bij deze mijn excuses aan en durf ik rekenen op begrip.

De verbinding en warme empathie die wij hebben mogen voelen doorheen dit traject, zowel van (keihard werkende) artsen & verpleegkundigen, vrienden, familie, buren, collega's, klanten en ook van mensen die we nog niet kenden, is PRACHTIG.Heel dankbaar kijk ik daarom terug op 2016: het was een heel bijzonder jaar, vol tegenstellingen en extremen maar net daardoor een vat vol opportuniteiten, voor de toekomst. En die toekomst, die begint NU.

Mijn allerbeste wensen voor 2017 tref je bovenaan in dit bericht aan. Als je geen afbeelding ziet, schakel de optie 'afbeeldingen tonen' dan even aan in je browser.

Ontvang jij graag een afgedrukte versie van mijn wensen voor 2017? Vraag er mij naar, ik bezorg je met veel plezier een mooie postkaart die jij op jouw beurt aan anderen kan bezorgen.

Want sharing = caring, dat heeft 2016 voor mij alvast nog maar eens bevestigd...
 
Als Kantelaar bouw ik met Kantelpunt actief mee aan een bezielde maatschappij waarin ieder indivdu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.
Want wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf.

Bevlogen & betrokken medewerkers is waar mensgerichte, duurzame organisaties nood aan hebben. Bedrijven help ik daarom kantelen naar een waarderende organisatiecultuur waarin bevlogen medewerkers het beste van zichzelf kunnen, mogen en willen geven. 


 
 
Volg Kantelpunt via social media  door in de knoppenrij hieronder het medium van je keuze aan te klikken...

Kreeg jij deze mail via iemand anders en wil jij hem in de toekomst graag rechtstreeks in je mailbox?
Schrijf je dan via deze link in op Kantelnieuws. 
Copyright © 2016 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Update hier je voorkeuren of schrijf je hier uit

Email Marketing Powered by Mailchimp