Copy
Kantelnieuws: voelen, stoeien en groeien
Is dit bericht niet goed leesbaar voor jou?
Bekijk het in je browser.
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Hallo,

Ik heb de voorbije maand opnieuw een heleboel tips en informatie gevonden en gedeeld over kantelen als individu, als bedrijf en als maatschappij.
Speciaal voor jou bundel ik die in Kantelnieuws, waarop jij geregistreerd bent.

Kreeg jij dit bericht via iemand anders en wil jij dit soort informatie in de toekomst graag zelf hapklaar in je mailbox ontvangen, dan moet je hier wel even registreren

Denk je dat collega's of vrienden dit ook wel nuttige informatie vinden? Deel dan gerust dit bericht met hen, via de knoppen hierboven. Geef me gerust feedback via ilse@kantelpunt.be.
Veel lees-, voel-, stoei- en groeiplezier. 

Ilse Schorrewegen
Kantelaar bij Kantelpunt
"Inner Workings" Short - Trailer
Kortfilm Inner Workings toont een dag uit het leven van Paul, een man met een saaie job. Hoewel zijn hart sneller slaat van de verleidingen die dagelijks zijn pad kruisen, wijst zijn verstand telkens op de mogelijke (fatale) gevolgen.
Herkenbaar? 
Tijd om te kantelen dan ;-)...

Kantelnieuws november 2016

TIP: op rode tekst kan je klikken, dit zijn linken waarnaar de tekst verwijst.
 


Gelezen, gezien en gehoord


De verkiezing van Trump ging niet onopgemerkt voorbij: van een kantelpunt gesproken...Emoties als verdriet, angst en boosheid worden door veel mensen niet uitgesproken en erkend, waardoor opiniepeilingen waardeloos bleken.

Ook in een professionele context is dit niet anders: vele bedrijven verwachten dat mensen hun gevoelens opbergen in een rugzakje en het achterlaten aan de prikklok, waar ze hun menszijn na gedane arbeid weer kunnen ophalen.
Da's niet alleen jammer, ook heel ongezond. Kijk maar eens hoeveel mensen er tegenwoordig langdurig uitvallen met psycho-sociale aandoeningen...Steeds meer onderzoek toont aan dat de ratio, de aandacht die we geven aan ons verstand op zich, zwaar overschat is. Zonder emotie, zonder het belang van de signalen die ons lichaam ons geeft te erkennen, kunnen we niet overleven en is ons brein ook bar weinig waard. Zo krijgt mijn favoriete uitspraak van Einstein weer wat extra onderbouw...

Tijd voor wat leesvoer dus over het belang van voelen: Wil je graag eens sparren met mij over de rol van emoties in jouw leven of in jouw bedrijf? Laat het me weten.

Over modellen & methodologieën


Ik ontdekte enkele heel simpele tips die voor meer werkplezier zorgen, getest en goedgekeurd bij de Scandinaven: aan jou nu, ontdek ze hier...
 

Deze fijne oefening zet je alvast op weg naar meer persoonlijk welbevinden:


 

Eigen nieuws


Kennismaken met loopbaanbegeleiding  op maat van kenniswerkers kan voor het laatst dit jaar,  in kleine, veilige groep van maximum 8 personen tijdens een workshop op dinsdagavond 13/12/2016 tussen 20:00-22:00 uur, in ontmoetingscentrum Het Looks te Lier. Hier kunnen mensen kennis maken met mijn aanpak en voelen of er een klik is met mij als coach.

Ken jij iemand in je vriendenkring of op je werk die baat kan hebben bij levensloopbaanbegeleiding, betaald met of zonder loopbaancheques? Bezorg hem/haar dan vooral deze link: http://www.kantel.be/evenement/.

Dank je wel alvast, in hun naam!

 

Vraag en antwoord


VRAAG:

Hoe kom ik nog aan de bak als 45+-er?
Ben ik ondertussen niet afgeschreven op de arbeidsmarkt? Ik hoor daar zoveel onheilspellende berichten over...

ANTWOORD:
  • Afgaande op de getuigenis van Guy L. die je op deze pagina leest, ben je allesbehalve afgeschreven...Hij kantelde op zijn 63 en met succes!
  • Je bent pas afgeschreven als jij jezelf als afgeschreven voelt. Voel jij je zo? Durf dat dan erkennen en laat je begeleiden door een professional die met jouw gevoel en overtuigingen aan de slag gaat. Wuif zeker je onzekerheden niet weg: als ze er zijn, hebben ze een reden en vragen ze aandacht. 
Weet dat er heel wat initiatieven zijn op jouw maat
  • http://www.45-plus.be/: een jobbroker die 45+ en bedrijven samen brengt
  • http://www.dejuistestoel.be/: de infosite die 50+-ers aan het werk houdt met info voor zowel werkgevers als kandidaten
  • http://www.vdab.be/werkinzicht/50plus.shtml: een plek op maat van 50+ op de VDAB-site
  • http://www.nestor.be/: werk en leven combineren als flexibele medewerker kan, via de jobs die Nestor vacant plaatst, als eerste uitzendkantoor voor 50+-ers en gepensioneerden.
  • Begeleiding bij een professioneel kantelpunt, hetzij om met je mindset aan de slag te gaan, hetzij om je te helpen met heel concrete tips en tricks of tools - zoals: hoe profileer ik mij in tijden van sociale media best, hoe solliciteer je tegenwoordig? - komen aan bod bij een goede loopbaancoach. Kies dus een loopbaancoach die ervaring heeft met jouw doelgroep.
Als Kantelaar bouw ik met Kantelpunt actief mee aan een bezielde maatschappij waarin ieder indivdu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.
Want wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf.

Bevlogen & betrokken medewerkers is waar mensgerichte, duurzame organisaties nood aan hebben. Bedrijven help ik daarom kantelen naar een waarderende organisatiecultuur waarin bevlogen medewerkers het beste van zichzelf kunnen, mogen en willen geven. 


 
 
Volg Kantelpunt via social media  door in de knoppenrij hieronder het medium van je keuze aan te klikken...

Kreeg jij deze mail via iemand anders en wil jij hem in de toekomst graag rechtstreeks in je mailbox?
Schrijf je dan via deze link in op Kantelnieuws. 
Copyright © 2016 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Update hier je voorkeuren of schrijf je hier uit

Email Marketing Powered by Mailchimp