Copy
Kantelnieuws november 2017
Zie je geen afbeeldingen? Klik dan hier.
Dit bericht bekijk je best op PC, 
in je browser. Het spijt me beste smartphonegebruiker...
Kantelnieuws nov 2017
Kantelen = stoeien met emoties.  En zoveel meer...
Dank dat je de tijd neemt om deze novembereditie van Kantelnieuws je aandacht te schenken.
Ilse.
Share
Tweet
Forward
+1
Share

Kantelen van kwetsbaarheid naar kracht

Toen ze hier voor het eerst binnenkwam, zag ik een gekwetst, bang persoon. 'Moet ik dan echt veranderen?' vroeg ze mij.

Haar baas waardeerde het niet dat zoveel klanten haar in een tevredenheidsenquête lovend omschreven als 'de psychologe' - waarmee ze doelden op haar luisterend oor en begrip - terwijl zij aan het onthaal zat in een commercieel bedrijf. Doorverwijzen of verkopen: dat moest ze doen, vooral niet teveel tijd verliezen met 'praatjes maken'!

Zij was er het hart van in want zij zorgt graag voor mensen, neemt graag haar tijd om haar werk grondig te doen en die aspecten van haar rol waren in de loop der jaren steeds meer in de verdrukking gekomen.

Resultaat: twijfel en onzekerheid kregen steeds meer de bovenhand in haar van nature zorgzame, rustige, warme persoonlijkheid, tot op het punt dat ze brak.

Ik zie het vaker: mensen die beschikken over zo'n mooie talenten, maar hun talent en dus hun kracht gaandeweg verliezen omdat het niet gezien, niet erkend wordt, ook niet door henzelf. Zo jammer!

Door het kanteltraject dat ze volgde, kent ze vandaag haar talenten en ook haar waardenkader en persoonlijkheidskenmerken. Ze weet wat ze nodig heeft om te kunnen excelleren in haar werk en in haar leven.

Die inzichten resulteerden alvast in een transfer naar een ander kantoor binnen dezelfde groep, naar een andere leidinggevende ook, waarmee ze wel een fijn contact heeft.

Ze weet nu dat zij ten volle zichzelf mag zijn, vooral niet moet  veranderen in iemand die ze niet is. Angst en onzekerheid ruimden gaandeweg plaats voor fierheid, dankbaarheid en meer zelfrespect.

Ze is bijzonder mooi gekanteld...

En zij is niet de enige. Deze leidinggevende kwam er tijdens het kantelen achter dat hij niet langer zijn emoties moest verdoven - byebye cafeïne, alcohol, drukdrukdrukdoen en sarcasme - maar er moest mee gaan stoeien. Vastpakken voor je kan loslaten. Om dan op te staan, zelfbewuster dan ooit. 

Meer verhalen, geschreven door de kantelaars zelf, lees je hier. Deze mensen durven zich kwetsbaar opstellen door hun verhaal met jou en de rest van de wereld te delen. Zeg nu zelf: hoe krachtig is dat?  

Herkenbare verhalen...waar moet ik zijn om zelf te kantelen?
Ik wil als klant mijn kantelverhaal ook graag op je site delen

Wat roept 'kantelen' bij jou op?


Die vraag stelde ik voorbije maand op Facebook. De antwoorden - waarvoor ik mijn volgers hartelijk dank, omwille van privacyreden neem ik hun namen hier niet op - deel ik graag met jou:
 
  • Kantelen = jezelf belonen door diep te duiken, te exploreren en te leren kennen wat er écht toe doet en wat je écht belangrijk vindt. En dat verder omzetten en vasthouden in de praktijk.
  • Kantelen geeft kleur. Beetje bij beetje kan je vele aspecten van je leven een (nieuwe) kleur toekennen. De ene vraagt om een intense zoektocht alvorens deze kleur bekent, de andere zal spontaan beginnen schitteren. Het zal een kleurenpalet vol passie, talenten, gevoelens en waarden worden. Er zijn kleuren die stimuleren en activeren, anderen geven rust en vertrouwen. Deze persoonlijke kleurenwaaier zal zorgen voor evenwicht, balans en harmonie. Kleur doet kantelen...
  • Op een moment van pijn, mezelf terugvinden en weer hoop zien - en daardoor weer wat luchtiger in het leven staan voor mezelf en anderen (vaak door meditatie eigenlijk)
  • Kantelen = veranderen naar een beter "voelen" in werk en privé
  • Beheerst maar zeker naar een andere dimensie/kant van mijn leven gaan
  • Het eerste dat bij mij opkomt is omvallen, ik vind dat een moeilijk woord, voor mij persoonlijk een te vaag woord, weet niet goed welke lading dit dekt. Bv in vergelijking met kantelpunt, waar er de focus is op een punt.
  • Werken aan en/of naar een omwenteling (toe). En net zoals een dobbelsteen, want kantelen is vierkant voor mij, kan het ook alle KANTen uit
  • Het kantel- keer moment in je leven...
Mooie invullingen, zowel van klanten als potentiële klanten. Want vroeg of laat, staat iedereen op een kantelpunt in zijn of haar leven. En dan is het fijn om weten dat je terecht kan bij een Kantelaar.

Humor of bittere ernst?


In de volgende nieuwsbrief deel ik de resultaten van mijn nieuwe vraag: 'ken jij nog clichéspreuken in de professionele context die nonsens verkondigen?' 
Denk in de stijl van: 'er is nog nooit iemand doodgegaan van te hard werken'.
Ah neen? Zoek het woord 'Karoshi' dan maar 'ns op...

Jouw input is welkom, klik hier om naar Facebook te gaan, of gebruik de knop hieronder als je mij liever mailt. Dank je wel alvast voor je bijdrage.
Ja, ik ken nog een toffe professionele nonsens-clichéspreuk !

Wil jij meer impact in de maatschappij?

Kantelpunten in maatschappij en bedrijfswereld


Een historisch kantelpunt waarover De Tijd rapporteerde is DE VERGRIJZING. Dit gegeven opent fantastische opportuniteiten voor mensen die uitkijken naar een uitdaging die meer voldoening schenkt, want de schaarste aan goede kandidaten op de arbeidsmarkt zal enkel toenemen.
Meteen weer een reden om minder nerveus te zijn voor dat sollicitatiegesprek...Heb je toch nog last van sollicitatiestress, doe dan je voordeel met deze gouden tip.
 

Bedrijven hebben er dus meer dan ooit belang bij om goed te zorgen voor al hun medewerkers. Hoog tijd om ook de introverte persoonlijkheden te waarderen en wat vaker aan hen te denken voor leidinggevende rollen en functies bijvoorbeeld.

Hoe je dat doet, goed zorgen voor medewerkers, die zich vervolgens graag met hart en ziel inzetten voor je zaak, deel ik in dit artikel dat ondertussen meer 100 keer gewaardeerd werd, 16 x gedeeld en door meer dan 500 mensen bekeken. Waarvoor dank, trouwe volger. Blijkbaar raak ik daar een gevoelige snaar en dat is goed nieuws. Kantelen die handel!
Proeven van levensloopbaanbegeleiding


Levensloopbaanbegeleiding is een aanpak die net even anders is dan klassieke loopbaanbegeleiding: we kijken vanuit een holistisch perspectief naar het kantelpunt dat zich aandient in jouw leven. Daarom bied ik als Kantelaar de mogelijkheid om te komen 'proeven', ook om kennis te komen maken met mij als begeleider.

Tijdens kennismakingssessies van 2 uurtjes met maximum 8 personen kan je zelf ervaren of je een klik met mij voelt. Deelnemers hebben geen enkele verplichting om verder met mij in zee te gaan, al doen de meeste dat wel en daar ben ik best fier op.
Nog tot en met december organiseer ik volgende sessies in Ontmoetingscentrum Het Looks, te Lier die je kan bijwonen na inschrijving en overschrijving van €20 :
  • woensdag 22/11
  • donderdag 14/12 
Wil jij erbij zijn, schrijf je dan in via de knop hieronder.
Ken je iemand in je netwerk die hier baat kan bij hebben? Deel dan deze link met hen: http://www.kantel.be/evenement/. Wedden dat ze je dankbaar zullen zijn?

Een telefonisch kennismakingsgesprek is overigens altijd gratis en ook een fijne manier om af te stemmen, mocht je er niet bij kunnen zijn op de kennismakingssessie:
 
Ja, ik wil erbij zijn op 22/11/2017, ik schrijf me hier in
Ja, contacteer mij voor een vrijblijvend telefonisch gesprek
Als kantelaar bij Kantelpunt
bouw ik actief mee aan
een bezielde maatschappij 
waarin ieder individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.

Wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf & 
bevlogen & betrokken medemensen is waar onze maatschappij - en onze bedrijven die op vele fronten op een kantelpunt staan - nood heeft.

Ilse Schorrewegen
Wil jij vaker kantelinspiratie te zien krijgen, volg Kantelpunt dan via het medium van jouw keuze:
Copyright © 2017 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Kreeg jij deze nieuwsbrief doorgestuurd? Super!
Registreer je hier en ontvang hem in de toekomst in jouw eigen mailbox.

Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je hier uit.
Fijn dat ik je mocht inspireren!

Email Marketing Powered by Mailchimp