Copy
Kantelnieuws 25 februari 2018
Zie je geen afbeeldingen? Klik dan hier.
Dit bericht bekijk je best op PC, 
in je browser.
Als smartphonegebruiker kan je door je beeld te pinchen je leeservaring optimaliseren. 
Kantelnieuws nov 2017
Share
Tweet
Forward
+1
Share

# KANTELwelkom


Dag, fijn dat je Kantelnieuws leest.

Deze editie is gewijd aan de zin van werk in ons leven: wat is toch die bijzondere verhouding die wij hebben met arbeid, die maakt dat we rusteloos zijn als we geen werk hebben, maar evengoed dat we ziek worden als we teveel of het verkeerde werk hebben

Een worsteling voor velen, eentje waarin ik graag een begeleidende rol opneem...

'k Heb daarnaast één simpele vraag voor jou: hoe kan ik jou nog beter van dienst zijn, ook met Kantelnieuws?
Zijn er topics die ontbreken, zaken die je net goed vindt? Laat me jouw TIPS en TOPS weten: ik ben dol op feedback. 

Ilse Schorrewegen
Kantelaar bij Kantelpunt

# KANTELvraag van de maand

op Facebook


Via de Kantelpunt Facebookpagina - die jij toch ook volgt? - stel ik geregeld een vraag. Fijn om te interageren met andere kantelaars...
Deze vragen volgden naar aanleiding van het uitstekende artikel van Ann-Sofie Dekeyser van De Standaard:
Ik kreeg fijne reacties en tips rond meer boeiende verhalen, zoals dit artikel in De Tijd met psycho-analyticus Paul Verhaeghe over de effecten op mensen onder invloed van uitwassen van het liberalisme en kapitalisme. Dat een psycho-analyticus zich in deze materie begint te roeren doet mij plezier: beleidsmakers staren zich blind op de creatie van 'jobs jobs jobs', terwijl ze zich volgens mij beter zouden buigen over hoe je mensen kan helpen bij het creëren van meer zingeving in hun leven.

Werk in transitie heeft het over 'global burn-out', naar het gelijknamige boek van Pascale Chabot. 

En toen moest deze grafiek van het Planbureau nog verschijnen, gepost door Jonathan Holslag. Met het BBP mag het dan goed gaan, met BBC - bruto binnenlands concentement - een pak minder. Zou er een link zijn ;-)? 'De mens opnieuw als maatstaf van vooruitgang beschouwen': het lijkt mij een goed begin. Want voor wie ontwikkelen we anders al die technologie?

Weet je, de meeste mensen blikken terug op hun leven op hun sterfbed. Persoonlijk vind ik dat ruim laat...
't is moeilijk om nog bij te sturen op dat moment.

Daarom geef ik klanten die willen kantelen een oefening rond wat VANDAAG hun intenties zijn, op welk soort leven ze graag willen terugkijken - op hun sterfbed - en wat ze dan kunnen veranderen aan de gang van zaken nu. Het mag een morbide oefening lijken: ze levert steevast topinzichten op...

Ik sluit graag af met een warme uitnodiging van mij aan jou: een betoog voor het oogsten van momenten. Daar mag je met volle teugen van genieten, er bewust dankbaar voor zijn en op die manier zin geven aan je leven.

# KANTELtips

veelgelezen -en gedeeld


Artikels en tips die ik deelde op LinkedIn, Facebook, Google+ of de Kantelpuntblog die veel betrokkenheid genereerden en die jij misschien ook wil lezen:
PS: Op de website vind je via deze link altijd de meest recente posts op sociale media terug: http://www.kantel.be/social-media/. Handig, moet je niet scrollen in lange tijdslijnen...


boekentip


Dat moment waarop je een boek in handen hebt waarvan je wenste dat je het zelf geschreven had: dan weet je dat je het een schitterend werk vindt...Dat is het geval met dit kleinood, geschreven door Charlotte De Mey en uitgegeven bij Uitgeverij Pelckmans:Iedereen die begaan is met het in de wereld zetten van zijn of haar missie als innerpreneur, vindt hierin bijzonder veel nuttige, bruikbare en mooie tips. Mooie quotes ook, we delen duidelijk dezelfde inspiratiebronnen.

Ik raad mijn kantelklanten aan om ermee aan de slag te gaan, ter aanvulling van een oefening die ze van mij krijgen rond het opstellen van hun externe missie en elevator pitch. Da's datgene wat jij antwoordt in de supermarkt - aan een vriendin die je lang niet meer zag - op de vraag 'en wat doe jij tegenwoordig zoal?'. Maar het is evengoed wat je als samenvatting op je LinkedIn-profiel opneemt waarvan je hoopt dat het wervend genoeg is om jouw droomjob op je pad te krijgen.

Jij beschikt toch over een samenvatting op LinkedIn hoop ik?
Zoniet: werk aan de winkel. Werk eraan op een moment dat het goed gaat met je carrière: je zal jezelf dankbaar zijn wanneer je onverwacht op een kantelpunt staat.

# KANTELverhalen 
 

laat je door andere klanten inspireren


Ik bewonder wat mensen die ooit een coachingstraject bij mij volgden realiseren en deel in deze topic graag inspirerende voorbeelden met jou !

Neem nu Ellen: naast een functie als kleuteronderwijzeres en begeleidster kleuter-en kinderyoga bij Omnino, zet zij als oprichtster en hoofdbegeleidster ook nog eens LOTUSLAND in de wereld: vakantieopvang voor kinderen in Lier en omstreken.

Ellen is een echte innerpreneur volgens mij...

☞ Wil je meer weten over Lotusland of over Ellen's visie op onderwijs en kinderwelzijn? Klik hier en doe haar mijn groeten als je haar contacteert.

Lees jij dit verhaal als (ex)-kantelklant en denk je: 'hé, ik heb ook iets boeiends te delen!', gebruik dan de grijze knop hieronder: ik neem jouw verhaal graag op in een volgende nieuwsbrief.
Want ik ben ervan overtuigd dat AL mijn klanten op hun beurt kantelaar worden: ondernemende individuen die zelf het lef hebben te kantelen naar bewust zijn en zingeving. Allemaal op hun eigen, unieke manier.


Mooi verhaal...waar moet ik zijn om zelf te kantelen?
Ik wil als klant ook graag mijn activiteiten in je nieuwsbrief delen

# KANTELevenement 
 

kom zelf proeven of levensloopbaanbegeleiding iets voor jou is...


Levensloopbaanbegeleiding is een aanpak die net even anders is dan klassieke loopbaanbegeleiding: ik kijk vanuit een holistisch perspectief naar het professionele kantelpunt dat zich aandient in jouw leven. Veelal heeft een professioneel kantelpunt ook impact op andere levensdomeinen, zoals je relatie, je gezondheid, je persoonlijke groei. Soms is het andersom: heeft wat er gebeurt in je privéleven een behoorlijke impact op jouw werk. Dan kan je niet blind blijven voor het geheel...

Omwille van die andere aanpak, bied ik als Kantelaar de mogelijkheid om te komen 'proeven', ook om kennis te komen maken met mij als begeleider.

Tijdens kennismakingssessies van 2,5 uurtjes met maximum 8 personen kan je zelf ervaren of je een klik met mij voelt.

Deelnemers hebben geen enkele verplichting om verder met mij in zee te gaan, al doen de meeste dat wel en daar ben ik best fier op.
  • Ken jij iemand in je netwerk die hier baat kan bij hebben? Deel dan deze link met hen: http://www.kantel.be/evenement/. Wedden dat ze je dankbaar zullen zijn?
  • Heb je zelf interesse? Klik dan op de foto hieronder.
  • Een telefonisch kennismakingsgesprek is overigens altijd gratis en ook een fijne manier om af te stemmen, mocht je er niet bij kunnen zijn op één van de kennismakingssessies die in 2018 op woensdagavonden tussen 19:30u en 22:00 uur gepland zijn, in ontmoetingscentrum Het Looks te Lier.


...of kom 'ns mee wandelen...

 

Door samen op stap te gaan, leren we elkaar beter leren en zo voelen jij en ik of er een klik is tussen ons, onontbeerlijk om een coachingstraject te doen slagen.

Heb jij ook interesse om op die manier kennis te maken met mij, klik op de knop hieronder, dan hou ik je op de hoogte van toekomstige initiatieven.
Ja, ik wil wel 'ns mee gaan wandelen, breng me op de hoogte volgende keer
Ja, ik wil komen kennis maken op woensdag 14/03/2018
Ja, contacteer mij voor een vrijblijvend telefonisch gesprek
Als kantelaar bij Kantelpunt
bouw ik actief mee aan
een bezielde maatschappij 
waarin ieder individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.

Wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf immers & 
bevlogen & betrokken medemensen is waar onze maatschappij - en onze bedrijven die op vele fronten op een kantelpunt staan - nood heeft.

Fijn dat ik jou mag inspireren!

Ilse Schorrewegen
Wil jij vaker kantelinspiratie te zien krijgen, volg Kantelpunt dan via het medium van jouw keuze:
Copyright © 2018 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Kreeg jij deze nieuwsbrief doorgestuurd? Super!
Registreer je hier en ontvang hem in de toekomst in jouw eigen mailbox.

Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je hier uit.
Fijn dat ik je mocht inspireren!

Email Marketing Powered by Mailchimp