Copy
Kantelnieuws: het beste van Kantelpunt
Is dit bericht niet goed leesbaar voor jou?
Bekijk het in je browser.
Dankzij jouw registratie op Kantelnieuws mis jij geen belangrijke posts meer die via Social Media werden gedeeld door Kantelpunt, over kantelpunten en de ongelooflijke opportuniteiten die ze bieden voor persoonlijke, organisatie- en maatschappelijke groei. High five!
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Hallo!

Ik deel als Kantelaar heel veel nuttige tips en informatie via verschillende sociale media over kantelen als individu, als bedrijf én als maatschappij. Omdat schrijven én inspireren twee dingen zijn die ik graag doe als katalysator voor verandering en omdat ik geloof in 'sharing = caring'. 
Maar ik weet hoe dat gaat: 
  • Jij hebt niet altijd tijd voor of zin in sociale media
  • 't Is moeilijk om ervoor te zorgen dat je te zien krijgt wat jij te zien wil krijgen
  • Als je dan eens iets nuttig ziet, hoe sla je dat dan op om later naar terug te kunnen grijpen?
Om al deze frustraties te vermijden, ga ik in de toekomst via Kantelnieuws het beste van wat ik deelde bundelen: dan kan jij rustig lezen wat je wil, wanneer je wil en je kan er altijd opnieuw naar terug grijpen én op jouw beurt anderen inspireren. 

Bij deze de primeur. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Feedback is altijd welkom via ilse@kantel.be!

Denk je dat collega's of vrienden dit ook nuttige informatie vinden? Deel dan gerust dit bericht met hen via de knoppen hierboven.

Hartelijke groet,

Ilse Schorrewegen
Kantelaar
De krachtigste presentatie die ik ooit zag over HSP - hoogsensitiviteit - en de nood van onze wereld - die op vele fronten op een kantelpunt staat - aan sensitief sterke personen.
'Fier HSP te zijn' bedacht ik na het bekijken...Benieuwd wat jij er van denkt en of je jezelf hierin herkent.

Er bewoog wat in september 2016

Over kantelpunten, in de pers


Noot van de schrijver: Op de rode tekst kan je klikken, dit zijn linken naar meer informatie...

Jonathan Holslag - politicoloog en schrijver van het essay Vlaanderen 2055 waarover ik deze recensie schreef en die in het Eandisdossier één en ander wist te bewegen - maakt in dit artikel geschreven door Geert Degrande een scherpe analyse over de toekomst van werk: 'huidige jobs zijn ten dode opgeschreven, maar dit is niet per sé negatief'...
Wie bij AXA te horen krijgt dat zijn of haar job één van de 650 is die geschrapt zal worden, ziet dat mogelijk anders.
Toch heeft hij gelijk. Sterker nog: in zijn hoopvol essay doet hij vele suggesties om het anders én beter aan te pakken in de toekomst. Wat te denken van zijn idee rond basisKANSEN i.p.v de invoering van een basisINKOMEN? Laat je feedback vooral achter op de blogpagina.

Peter Hinssen, auteur, innovatie-ondernemer en partner bij Nexxworks verwijst ook al naar de woelige wateren bij AXA én ook hij denkt dat ze bij AXA de juiste keuze maken. Een gebrek aan visie op de digitalisering bij kibbelende overheden en politici is dan weer zijn stokpaardje: kantelen die handel (en weg met die praatpalen ;-))!

Martine Beyers, een gewaardeerde collega bij 2BeLinked - een platform van ondernemers/kantelaars die inzichten, adviezen, business modellen en methodologieën delen & future proof organisaties/KMO's mee helpen vormgeven - deelde op LinkedIn deze prachtige post over organisatie-overschrijdend samenwerken in functie van duurzaamheid, ook al naar aanleiding van de meer dan 4000 jobs die op de helling staan sinds begin september. Met haar bedrijf Enkira biedt zij alternatieve manieren om talent in te zetten in verschillende bedrijven, terwijl een medewerker juridisch in dienst blijft bij zijn originele werkgever. Zo kan ontslag mogelijk vermeden worden en talentdeling komt bevlogenheid en betrokkenheid ten goede.

Conclusie: er bewoog iets in september op vlak van arbeid(splaatsen)...en ik heb zo'n vermoeden dat dat in de toekomst zo zal blijven.

Over schoon-& wijsheid, op TV


De creatieve, sociaal geëngageerde en filosofische medemens is blij met volgende CANVAS-programma's: Dank je wel Canvas, voor zoveel schoonheid. Als jij er nog niet naar keek: programmeren die handel!

Bij Van Gils op één zag ik naast Wouter Torfs ook filosoof Ignaas Devisch passeren. Over zijn boek 'Rusteloosheid' lees je in deze boekbespreking meer. Het is een topic die mijn kantelklanten ten zeerste aanbelangt.

Over positieve psychologie, op TED


TED talks zijn altijd een boeiende bron van inspiratie. Deze hebben allemaal iets te maken met positieve psychologie, een insteek die ik als Kantelaar ook graag hanteer.

Over modellen & methodologieën

Wie de modellen van Frederic Laloux - Teal organisations - & Otto Scharmer - Theory U - graag handzaam naast elkaar wil zien, zal in dit artikel aan zijn trekken komen.

Ken jij Working out Loud al? Wordt het in jouw bedrijf al toegepast? Ben je je ervan bewust dat het een fijne manier is om aan je eigen personal branding te werken? Benieuwd naar jouw feedback op dit eigen blogartikel...

Een beetje nieuws over Kantelpunt zelf

De eerste kennismakingsworkshop van Kantelpunt was een feit op 28/09/2016 in het gezellige Het Looks te Lier en smaakte naar meer volgens de deelnemers. Wordt dus vervolgd. Hier kan je altijd terecht voor de meest recente informatie over toekomstige activiteiten. Als jij één van die fijne mensen was die de link heeft gedeeld op Facebook of elders: bedankt!

Een beetje kantelaar zit niet graag stil en investeert in zichzelf: ik school me momenteel bij tot Stress-& Burn-Outcoach en wil vanaf 01/01/2017 naast preventie van bore-en burn-out, zowel individueel, als in bedrijven, ook de individuele begeleiding van mensen die opgebrand zijn aan mijn dienstenpakket toevoegen. Daarover lees je zeker meer in de toekomst.
Wil jij eens een zinnig artikel over Burn-Out (BO) lezen? Eentje geschreven door een topmadame die bij een bank werkte en er heilig van overtuigd was dat 'burn out haar nooit zou overkomen omdat zij niet zoals die mensen die uitvallen met BO was'. Hierzo.
En laat ik jou nooit betrappen op het doen van zo'n uitspraken, want niemand is immuun voor burn-out, helaas...

En nu zelf aan de slag...

Frankwatching biedt je écht zinvolle tips om meer te halen uit jouw Linked In-profiel: handig, in het kader van je persoonlijke merkenstrategie.

Ga eens proeven wat een co-workingplek voor jou zou kunnen betekenen: van 2-7 oktober zetten verschillende co-workingspots de deuren open en kan je gaan proberen. Is het meegevallen? Ik verneem jouw ervaringen graag: ilse@kantel.be.

Op jouw kantelplezier!

Hartelijke groet,

Ilse Schorrewegen
Kantelaar
Als Kantelaar bouw ik met Kantelpunt actief mee aan een bezielde maatschappij waarin ieder indivdu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.
Want wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf.

Bevlogen & betrokken medewerkers is waar mensgerichte, duurzame organisaties nood aan hebben. Bedrijven help ik daarom kantelen naar een waarderende organisatiecultuur. 

Samen vormen ze immers een toprecept om van onze maatschappij - die zelf
op vele fronten op een kantelpunt staat - een bezielde maatschappij te maken. Kantelen die handel!

 
 
Volg Kantelpunt via social media: heel makkelijk door de knoppenrij hieronder te gebruiken...

Kreeg jij deze mail via iemand anders en wil jij hem in de toekomst graag rechtstreeks in je mailbox?
Schrijf je dan via deze link in op Kantelnieuws. 
Copyright © 2016 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Update hier je voorkeuren of schrijf je hier uit

Email Marketing Powered by Mailchimp