Copy
Kantelnieuws #11 Zomer 2017
Zie je geen afbeeldingen? Klik dan hier.
Dit bericht bekijk je best op PC, 
in je browser. Sorry smartphones...
Metro suist voorbij wachtende vrouw
Ervaar jij tijdens deze zomerperiode nog net iets bewuster op welke manier je tijdens de rest van het jaar geleefd wordt? 
Dan is het misschien tijd om te kantelen...
Share
Tweet
Forward
+1
Share

Hoe weet je of je op een kantelpunt staat?

Je kan op verschillende momenten in je leven een kantelpunt ervaren. Misschien herken je deze interne aanleidingen:

 • Is dit het nu?’ flikkert geregeld op in je leven
 • Je ontdekt dat je op één of andere manier anders bent dan anderen - of dan hoe je zelf dacht te (moeten) zijn, dat doet je twijfelen over wie je bent, wat je wil, wat je kan, wat anderen van jou verwachten en hoe je daarmee om kan gaan
 • Je krijgt een plots inzicht, er komt iemand of iets nieuws in je leven, je maakt een verre reis - of je ervaart net een knagend verlangen naar één van voorgaande zaken - en dat besef zet je aan het denken

Of je hebt ervaring met deze externe gewaarwordingen:

 • De aankoop van die handtas van € 400, of die nog chiquere firmawagen, maken je niet meer evenredig gelukkiger
 • Je krijgt niet mis te verstane signalen van je lichaam, zoals een burn-out of een ander ziektebeeld
 • Het al dan niet vrijwillig moeten kiezen voor - of verliezen van - een job, van een studierichting, een rol, een andere woonplaats, zet je aan het denken over jouw essentiële waarden
 • Een onverwacht verlies - zoals een plots overlijden, iemand die ziek wordt in je omgeving, een verwachte promotie of een job die aan je neus voorbijgaan, een faillissement, een scheiding - doet je wankelen
 • Een verwacht, maar moeilijk voor te bereiden verlies, stelt je voor nieuwe uitdagingen die een impact op je levensloopbaan hebben: kinderen die het nest verlaten, ouders die hulpbehoevend worden of overlijden, jij zelf die ‘aan den lijve’ ervaart dat je ouder wordt, (brug)pensioen, ...

Gelukkig kan zo'n kantelpunt een fantastische opportuniteit worden voor persoonlijke groei! Jij kan immers heel bewust beslissen om iets te veranderen aan je leven, de zaken op een andere manier aan te pakken, in beweging te komen, om te kantelen
 

Ik sta zelf op een kantelpunt denk ik, contacteer je mij ?


3 misvattingen over levensloopbaanbegeleiding ontkracht


Enkele veelvoorkomende misvattingen die bestaan over levensloopbaanbegeleiding- of coaching wil ik graag ontkrachten:
 1. Loopbaancoaching is enkel voor wie al goed weet wat hij of zij anders wil
 2. Loopbaanbegeleiding is er enkel voor wie iets helemaal anders wil gaan doen
 3. Zelfstandigen hebben geen recht op loopbaanbegeleiding
Niets is minder waar!
 

1. Je hoeft helemaal niet te weten HOE je wil kantelen, enkel DAT je wil kantelen


De mensen die ik tot nu toe heb mogen begeleiden bij het kantelen, wisten zelden op voorhand wat ze wél wilden. Zij konden vooral heel goed uitleggen wat ze niet meer wilden. Tijdens het traject vonden zij woorden om op een positieve manier uitdrukking te geven aan hun professionele groeiverlangens.


2. Kantelen is altijd groots, maar kan in kleine dingen zitten


Voor sommigen betekent kantelen iets compleet anders gaan doen. Zo was er K.M, de bankmedewerker die heel bewust voor het onderwijs koos en haar droom als geschiedenisleerkracht ging waarmaken, of Wouter die als Tuinaannemer ging werken na een carrière in Sales.

Maar er was ook L.S, die mij heel duidelijk aangaf bij het begin van het traject dat hij zeker niet van werkgever wilde veranderen want hij zat daar zo goed! Het was enkel de invulling van die nieuwe rol als leidinggevende die hem niet beviel. Samen zochten en vonden we een bevredigende oplossing, in nauw overleg met zijn werkgever overigens, want L.S speelde open kaart over zijn begeleidingstraject. Da's een keuze die ieder voor zich maakt, loopbaanbegeleiding is een individueel recht en jij bepaalt zelf OF en WANNEER je je werkgever erbij betrekt.

E.V.E wilde origineel groots kantelen, maar tijdens haar traject ontdekte ze dat het daar nu gewoon niet de beste tijd voor is: de kinderen zijn nog té afhankelijk van haar zorg, haar partner maakt volop internationale carrière en zij gunt hem die ruimte. Dit inzicht gaf haar voldoende energie om met hernieuwde moed haar loopbaan verder te zetten en wel meer aandacht aan haar eigen persoonlijke ontplooiing in haar privéleven te besteden: ook dat is kantelen!


3. Ook zelfstandigen hebben recht op kantelcoaching en de overheid helpt hen zelfs


Zelfstandigen hebben WEL recht op loopbaanbegeleiding en kunnen net zo goed als werknemers gebruik maken van de loopbaancheques. Wie van deze subsidievorm gebruik wil maken, vindt Kantelpunt terug bij de aanbieders op de site van VDAB onder de naam Vind, Coach en hou talent te Lier.
Met name als zelfstandige, kan het eenzaam zijn om alle beslissingen alleen te moeten nemen: net zoals jij je laat bijstaan door een goede boekhouder voor je financiën, kan je je laten begeleiden door een Kantelaar voor je professioneel welbevinden. Je gezinsleden én je klanten zullen je dankbaar zijn...

Kriebelt het om naar het onderwijs te kantelen?


Goed nieuws voor wie al een diploma hoger onderwijs op zak heeft en graag in het secundair onderwijs les wil gaan geven! Thomas More organiseert opleidingen die toelaten om in 1 jaar leraar te worden in zijn/haar vakgebied.

Voor Kleuteronderwijs is er een specifiek aanbod in avond/weekend-onderwijs en een verkort traject.

Voor Lager Onderwijs biedt Thomas More naast het klassieke dagonderwijs heel wat trajecten op maat waaronder ook een avond-weekendtraject. Voor meer informatie klik je op de link.

Hoe kan jij iemand anders helpen kantelen?


Klantvraag: 


" Ilse, een collega bij mij op het werk zou zoveel baat hebben bij een goed gesprek met een onafhankelijk expert als jij. Hoe krijg ik haar zo ver? "


Mijn antwoord:


Je kan mensen niet forceren om zich professioneel te laten begeleiden: die vraag moet van henzelf komen. 
Wat je wel kan doen, is hen attent maken op het bestaan van begeleiding zoals ik die aanbied via Kantelpunt: lang niet iedereen weet dat deze vorm van begeleiding - die geen psychotherapie is, wel coaching - bestaat. Dat deze begeleiding ook nog eens financieel laagdrempelig kan, dankzij subsidiëring door de Vlaamse overheid via de loopbaancheques, is een bonus, al kan je ook zonder cheques bij mij terecht: euro's aanvaard ik uiteraard ook als betaalmiddel.


Informeren en delen


Er is de website, een Facebookpagina, mensen kunnen mij volgen via LinkedIn: voor ieder wat wils op vlak van inspiratie, gratis en voor niets.

Een graaggelezen topic op de Kantelpuntwebsite, zijn de klantreferenties: hier tonen klanten zich van hun meest kwetsbare én sterke kant en die verhalen inspireren potentiële klanten enorm. Misschien ook jouw collega?

Je kan je collega aanmoedigen om zich hier te registreren op dit eigenste Kantelnieuws.


Proeven van


Ik bied als Kantelaar ook de mogelijkheid aan om kennis te komen maken, met mij als begeleider en om te komen proeven van mijn aanpak die net even anders is. Tijdens kennismakingssessies van 2 uurtjes met maximum 8 personen kan je zelf ervaren of je een klik met mij voelt. Deelnemers hebben geen enkele verplichting om verder met mij in zee te gaan, al doet maar liefst 95% dat wel en daar ben ik best fier op.
Van september tot en met december voorzie ik alvast volgende sessies die je kan bijwonen na inschrijving en overschrijving van €20 in Ontmoetingscentrum Het Looks, te Lier:
 • woensdag 20/09
 • dinsdag 17/10
 • woensdag 22/11
 • donderdag 14/12 


Leve een goed gesprek...


Een telefonisch kennismakingsgesprek is overigens altijd gratis en ook een fijne manier om af te stemmen. Dat vraagt je collega aan via deze link: http://www.kantel.be/#contactme.
Heb je extra tijd op te lezen nu het vakantie is?
Check dan deze boekentip en leer genieten van je eigen rusteloosheid.
Als Kantelaar bouw ik met mijn bedrijf Kantelpunt actief mee aan een bezielde maatschappij, waarin ieder individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.

Want wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf &
bevlogen & betrokken medemensen is waar onze maatschappij - die op vele fronten op een kantelpunt staat - meer dan ooit nood aan heeft.

Ilse Schorrewegen

 
Wil jij vaker kantelinspiratie te zien krijgen, volg Kantelpunt dan via dit medium:
Copyright © 2017 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Kreeg jij deze nieuwsbrief doorgestuurd? Super!
Registreer je hier en ontvang hem in de toekomst in jouw eigen mailbox.

Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je hier uit.
Fijn dat ik je mocht inspireren!

Email Marketing Powered by Mailchimp