Copy
Kantelnieuws mei 2017
Dit bericht bekijk je best op PC, 
in je browser.
Share
Tweet
Forward
+1
Share

Ben je op zoek naar meer diepgang in je persoonlijk leven?

Waarom kantelen naar een leven met meer diepgang?


Het antwoord op die vraag is voor veel mensen: omdat mijn leven eindig is.

Dat besef kan je bang maken, of je net ontzettend veel energie geven om alles uit je leven te halen wat eruit te halen valt.
Wie van dichtbij met de eigen eindigheid - of die van een geliefde - wordt geconfronteerd, voelt de nood om bewuster te gaan leven vaak heel pertinent. We stellen dan vast dat we op een kantelpunt staan in ons leven en dat het 'na' fundamenteel anders zal zijn dan het 'voor'. Ook als we nog niet goed weten hoe dat 'na' er dan wel zal uitzien...
Daarom is een kantelpunt een fantastische opportuniteit voor persoonlijke groei!

Een mooie visuele voorstelling van de schoonheid van de vergankelijkheid van het leven, zie je hier. Kijk en geniet wat 40 jaar doet met 4 zussen...
 
Ik sta zelf ook op een kantelpunt denk ik, ik deel mijn kantelvraag graag met jou

Waar word je toch zo moe van?


Waar word je toch zo moe van?

Vermoeidheid is slopend. Wie wil kantelen naar een leven met meer voldoening, mag bij mij als Kantelaar aan de slag met een energie-oefening. Wanneer jouw energie al een tijdje uit je wegstroomt - op chronische wijze dus - en je de indruk hebt dat je batterijen niet meer voldoende opgeladen raken, is het immers nodig om dat leegloopproces te herkennen, te erkennen, stop te zetten en om te buigen
  • Sta jij er ooit bij stil bij wat je allemaal in een dag propt en hoe je dat doet?
  • Registreer jij je huishoudelijke taken even gedetailleerd als je een project voor je werk aanpakt? 
  • Lijkt die gedachte jou belachelijk en onhaalbaar?
Kijk dan eens naar dit beeldverhaal dat op een heel mooie wijze duiding geeft bij hoe het komt dat we lijden onder mentale overlast in ons leven. Het verhaal geeft ook tips om er iets aan te veranderen. Aan de slag ermee, kantelen die handel! 
 
Heb jij nood aan meer bevlogenheid op je werk?


Werken van 9 tot 5: barbaars?


Douglas Coupland zit nooit verlegen om een boute uitspraak over onze manier van werken:

"I think one day we will look back at nine-to-five employment in a similar way to how we see child labour in the 19th century.
The future will not have the nine till five. Instead, the whole day will be interspersed with other parts of your life. Scheduling will become freeform.”

Meer over waarom van 9 tot 5 werken barbaars is volgens Douglas, lees je in dit Engelstalig artikel. 

En jij, wat denk jij hierover? Je bedenkingen zijn bijzonder welkom op ilse@kantelpunt.be.
 

Voor zo'n werkgever wil toch iedereen werken?

 
Een mooi voorbeeld van hoe je als bedrijfsleider ANDERS kan omgaan met Employer Branding, vond ik in dit filmpje, gemaakt door de CEO van Boss paints, die een vacature vacant heeft voor de job van HR manager.

Zou jij meer geneigd zijn om te solliciteren in een bedrijf dat op deze manier met werving en selectie omgaat? Laat het me weten: ilse@kantelpunt.be.
 

Proeven van kantelen: kan dat?


Klantvraag: 


Ik sta op een professioneel kantelpunt, ik keek al even rond op jouw website www.kantelpunt.be maar zou toch graag eerst aftoetsen of jouw aanpak wel bij mij past. Kan dat? 
 

Antwoord:


Dat kan zeker! 

Tijdens de kennismakingssessies die ik als Kantelaar geregeld organiseer, kan je zelf komen ontdekken of je een klik voelt met mij en mijn aanpak op maat van hogeropgeleide, ervaren, creatieve kenniswerkers.

Je hoeft je loopbaancheques niet aan te spreken, je betaalt éénmalig €20 voor 2 uur inspiratie en je gaat gegarandeerd met meer zelfkennis naar huis. Op 21/6 kan je om 20:00 uur opnieuw komen proeven of levensloopbaanbegeleiding bij jou past in ontmoetingscentrum Het Looks te Lier.
Wel even registreren: http://www.kantel.be/evenement/
 
Klinkt goed, ik wil meer weten over zo'n vrijblijvende kennismakingssessie!


Wil jij meer impact in de maatschappij?

Regeneratief design


Dat onze maatschappij op een kantelpunt staat, is duidelijk. Dat het anders en beter kan en moet, ook. Maar hoe dan? En welke rol kan jij daarin spelen?

Wel, je kan meer doen dan je denkt. Want wie anders is 'de maatschappij', dan jij en ik en al die andere mensen op deze planeet?
Wie denkt als individu geen impact te kunnen hebben, moet gewoon denken aan die kleine mug in je slaapkamer op een warme zomernacht: hoezo, geen impact ;-)? 

Daniel Christian Wahl, de schrijver van Designing regenerative cultures, publiceerde dit Engelstalig artikel over de noodzaak aan regeneratief design, een topic die mij als Kantelaar nauw aan het hart ligt, omdat dit nog een stapje verder gaat dan het traditionele duurzaamheidsdenken, zoals duidelijk wordt uit deze tekening:

Regenerative design framework van Daniel Christian Wahl


Bedenkingen of opmerkingen bij dit model of het artikel? Eén adres!
Tenslotte deel ik graag dit verhaal over een gesprek tussen een Cherokee grootvader en zijn kleinzoon met jou: 

'Er woedt voortdurend een vreselijk gevecht in mij tussen 2 wolven opa', zegt de jongen.

'De ene wolf is boosaardig - hij zit vol woede & jaloezie, zorgen, gulzigheid, arrogantie, zelfmedelijden, afkeer, oordelen, minderwaardigheidsgevoelens, leugens - en heeft een gigantisch ego', vervolgt de jongen.

'De andere wolf is goedaardig - hij zit vol vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, bescheidenheid, vriendelijkheid, gulheid, empathie, generositeit, waarheid, compassie en vertrouwen.

Mijn vraag aan jou opa, is: welke wolf zal het gevecht winnen?'

De oude grootvader antwoordt: 'die wolf die jij voedt.'
Ilse Schorrewegen, Kantelaar bij KantelpuntHallo,
Mijn naam is Ilse Schorrewegen,
fijn dat ik jou mag inspireren met Kantelnieuws.

Als Kantelaar bouw ik met mijn bedrijf Kantelpunt actief mee aan een bezielde maatschappij, waarin ieder individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage.

Want wie zich gewaardeerd voelt, overstijgt zichzelf &
bevlogen & betrokken medemensen is waar onze maatschappij - die op vele fronten op een kantelpunt staat - meer dan ooit nood aan heeft.

 


Kreeg jij deze mail via iemand anders en wil jij hem in de toekomst graag rechtstreeks in jouw mailbox ontvangen? Registreer je via deze link.  Ik beloof nooit je adres aan anderen door te geven en je niet te spammen.
Copyright © 2017 Kantelpunt, Alle rechten voorbehouden.


Wil je iets veranderen aan je inschrijving op deze berichten?
Update hier je voorkeuren of schrijf je hier uit

Email Marketing Powered by Mailchimp