Copy
NEWSLETTER NOVEMBRE 2016
View this email in your browser

Cava Reserva de la Propietat Brut Rosé

 
Oriol Rossell finalitza l'any amb la presentació d'un nou cava. Un vi escumós elaborat a partir de la varietat Pinot Noir de la collita 2013.

El raïm prové de la vinya del Pou, dins de la finca de Cal Cassanyes. Plantada a un sòl franc-llimós, es cultiva a partir de l’agricultura ecològica. La poda és curta i durant el verolat, es fa un aclarit d’un 30%. Després d’escollir els millors raïms en una taula de selecció, es realitza una premsada d’un rendiment d’un 50% per a aconseguir un most flor de màxima qualitat. Té una criança mínima de 30 mesos i un aclarit posterior de les mares en pupitre.

L’origen d’aquest projecte, iniciat el 2011, era elaborar un cava bessó del Reserva de la Propietat blanc i aconseguir dos grans reserves de màxima expressió. És per aquest motiu que el disseny de l’ampolla i de l’etiqueta són similars. 

Premis 2016

 

Reserva de la Propietat 2010: medalla d'or al Concours Internacional Gilbert & Gaillard i a l'International Wine & Spirits de Taipei, medalla de plata a The Champagne and Sparkling Wine World Championship i a l'International Wine Challenge, medalla de bronze al Decanter Awards.

Brut Nature Gran Reserva 2011: medalla de plata del Concours Mondial de Bruxelles.

Brut Nature Reserva 2012: medalla de bronze als Premis Vinari.

Brut Nature Reserva 2013: medalla de bronze a l'International Wine and Spirit Competition.

Brut Cuvée Especial NV: medalla al millor vi a l'Spring Tasting del Wall Street Journal Wine Club i medalla de plata a The Champagne and Sparkling Wine Wolrd Championships.

Les Cerveres 2012: medalla de bronze als Premis Vinari.

Les Cerveres 2013: medalla d'or millor vi a l'International Wine & Spirits de Taipei.

Les Cerveres 2014: medalla de plata al Concours International Gilbert & Gaillard.

Rocaplana 2014: medalla d'or al Concours International Gilbert & Gaillard. 

Virolet 2015: medalla de plata a l'International Wine & Spirits de Taipei.

Verema 2016

 

Aquest ha estat l’any de la sequera. A l'hivern i la primavera, les pluges han estat dins dels paràmetres estadísticament normals, però a l’estiu s'han registrat valors històrics de mancança d'aigua. A la nostra zona, durant l’agost acostumem a sovintejar pluges disperses i el mes de setembre és un dels més plujosos de l’any. Tot i així, aquest any no ha plogut gens durant l’agost i les primeres pluges es van produir a finals de setembre.

Per altre banda, els registres de temperatura també han estat superiors als habituals, cosa que sumat amb la manca de pluges, la maduració s’aturés.

Les varietats més primerenques per a l’elaboració del cava, el Pinot Noir i el Macabeu, s'han pogut collir sense masses variacions de dates i condicions respecte l’any anterior.

Verema 2016

 

A partir de principis de setembre però, la planta va alentir  la seva maduració per la manca d’aigua.

Tot feia preveure que hi hauria una baixada d’acidesa i un augment sobtat de grau alcohòlic, però no ha estat així. La pujada de sucres no es s'ha produit i les pluges de mitjanats de setembre han estat suficients per a poder collir un raïm d’excel·lent qualitat. La quantitat  però ha estat diferent.

La mateixa mancança d’aigua ha fet que el raïm no s’inflés, i hem tingut una collita molt minsa, amb pèrdues del 40% de rendiment kg/ha en vinya jove i del 35% en vinya vella.  

Sabies que...?

 

Durant la verema a Cal Cassanyes, transportem tota la collita des de la vinya al celler amb caixes d'un màxim de 20 kilos. D'aquesta manera preservem el raïm i evitem el seu deteriorament.

Un cop arriba al celler, el raïm és abocat a l'anomenada Taula de Selecció. Aquest és un pas molt important per a l'elaboració dels nostres vins i caves ja que ens permet seleccionar el millor raïm.

 

Sabies que...?

 

A través de la cinta mòbil de la Taula de Selecció, retirem fulles, petites pedres, insectes o els gotims que no estiguin en condicions.

Amb aquest procediment aconseguim la màxima qualitat dels nostres mostos i l'excel·lència dels vins i caves Oriol Rossell.   

Twitter
Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2016, Tots els drets reservats.

El nostre mail de contacte és:
oriolrossell@oriolrossell.com


This email was sent to emestre@avinicolacatalana.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oriol Rossell · Propietat Cal Cassanyes · Sant Marçal-La Gornal, Barcelona 08732 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp