Copy
Over 
View this email in your browser

De kers op de taal 10

Nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward
+1
De taalwetenschappers Mark Dingemanse, Franciso Torreiro en Nick Enfield kregen de Ig Nobelprijs voor de ontdekking van het universele 'Huh?!'. Lees hier meer.
Onze familienamen lichten een tipje van de sluier van onze familiegeschiedenis en onze brede culturele geschiedenis op. Maar je moet ze dan wel kunnen 'lezen'. 
Heet je Claes, Windmolders, Martens, Forier of Buekers? En wil je graag weten waar je naam vandaan komt? Of ben je geïnteresseerd in het grote verhaal van onze familienamen? Kom dan op 11 oktober om 10u30 naar de bibliotheek van Herk-de-Stad. Ik geef er de aftrap voor de Bibliotheekweek met mijn verhaal over onze familienamen. Als je voor 1 oktober je eigen familienaam naar de bibliotheek mailt, zet ik hem in mijn lijstje van te verklaren namen. Ik zal dan ook mijn nieuwe familienamensite presenteren.
In mijn vorige nieuwsbrief nodigde ik u uit deel te nemen aan mijn mini-onderzoekje over gerief, gerei en spullen. Momenteel ben ik bezig met de verwerking van deze gegevens en die uit het onderzoek over patat en friet. De resultaten worden gepresenteerd in een volgende Kers op de taal.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Schrijf je in
Schrijf je in
Copyright © 2015 Webred Taal & Documentatie, Alle rechten voorbehouden.


uschrijf je uit    pas je voorkeuren voor inschrijving aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp